Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İEF’de müzik ziyafeti

İEF’de müzik ziyafeti

Çim Konserleri’nde Berkay, Mogambo’da Kürşat Başar ile Nükhet Yalçın, Rock Sahnesi’nde ise Necati ve Saykolar İEF misafirlerini müziğe doyurdu.87. İzmir Enternasyonal Fuarı, Atatürk Açıkhava Tiyatrosu izleyenlerine nostalji dolu bir gece daha yaşattı.  “Bir Selami Şahin Müzikali Seninle Başım Dertte”,  usta sanatçı Selami Şahin’in bestelerinden oluşan şarkılar eşliğinde 80’lerin ruhunu sahneye taşıdı. Birbirinden ünlü sanatçılar Kültürpark'taydı

  • Ege Postası
  • 14.09.2018 - 11:28

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 87. İzmir Enternasyonal Fuarı, çeşitli müzik türlerindeki konserleriyle 7’den 70’e her yaştan ziyaretçinin ilgi gösterdiği etkinlikler gerçekleşiyor.   Ana Sponsoru Folkart, İnovasyon Ana Sponsoru Vestel, Etkinlik Sponsoru Migros ve Ana Teması “Teknoloji” ile İzmirliler başta olmak üzere Türkiye ve dünyadan ziyaretçilerini ağırlayan 87. İzmir Enternasyonal Fuarı, 16 Eylül Pazar gecesi kapılarını kapatacak.

Hayranlarıyla söyledi

Fuar’ın en yoğun ilgi gösterilen etkinliklerinden biri olan Çim Konserleri’nde 13 Eylül Perşembe akşamı Berkay sahne aldı. Migros sponsorluğunda gerçekleşen konserde izleyicilerin alkışları ve çığlıklar eşliğinde sahneye çıkan Berkay, sevilen parçalarını birlikte seslendirdi. Şarkılar sırasında hayranları cep telefonlarının ışıklarını yakarak Berkay’a eşlik etti.  Farklı türlerde şarkılarını söyleyen Berkay, “Ey Aşk”, “İnanırım”, “Ben Sadece”, “Lolita” gibi parçalarını da alandaki kalabalıkla hep bir ağızdan seslendirdi. Berkay, “Herkese çok teşekkür ediyorum. İzmir’e sık sık geliyoruz, çok güzel görünüyorsunuz, en yakın zamanda görüşeceğiz” dedi.

Rock Sahnesi’ne Atatürk imzası

Necati ve Saykolar grubu, Folkart sponsorluğunda gerçekleşen Rock Sahnesi’nde hayranlarıyla buluştu. Doğaçlama repliklerle her türlü müzik tarzını birleştiren, interaktif performans grubu Necati ve Saykolar, ünlü rockçıların şarkılarını seslendirdi. Grup, konserin sonunda Cem Karaca’nın Deniz Üstü Köpürür ve Müzeyyen Senar’ın İzmir’in Kavakları eserlerini sahne arkasında led ekrana yansıtılan Atatürk’ün görüntülerinin yeraldığı video eşliğinde söyledi.

Dünyanın en güzel şehirlerinden birindeyiz

Yılların eskitemediği Mogambo sahnesinde gerçekleşen caz konserleri hız kesmiyor. Her gece Grup Gündoğarken’in ön grup olarak sahne aldığı Mogambo Caz Geceleri’nde Kürşat Başar ve Nükhet Yalçın geniş repertuarlarındaki şarkılarla hayranlarının karşısına çıktı. Kürşat Başar, “Dünyanın en güzel şehirlerinden birindeyiz” sözleriyle konserine başladı.  

“Bir Selami Şahin Müzikali”

Fuar, önceki gece Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda “Bir Selami Şahin Müzikali Seninle Başım Dertte”yi ağırladı. Toprak Sağlam ve Lider Şahin'in başrol oynadığı, oyuncu kadrosunda ise usta isimler Suna Keskin, İsmail Düvenci, Hakan Altıner’in yanında Burçin Bildik, Elhan Tok, Cenk Tunalı, Anıl Yülek, Öncil Aktarıcı gibi başarılı oyuncuların yer aldığı müzikal, fuar seyircilerine 80’ler rüzgarı estirdi. Yavuz Hakan Tok kaleminden çıkan, yönetmenliğini Damla Cercisoğlu'nun yaptığı müzikal, gecenin sonunda ayakta alkışlandı.

Sahnede 10 oyuncu ve 8 dansçı olmak üzere toplamda 50 kişiden oluşan ekip yaz turnesinin son ayağını fuar Açıkhava’da sergiledi. Dönemin görkemli müzikallerine ve Yeşilçam filmlerine bir saygı niteliğinde olan gösteri “Hisseli Harikalar Kumpanyası”ndan yıllar sonra fuarda sergilenen ilk müzikal oldu.

Annesinin şöhret yapma hayalleriyle şehir şehir dolaşarak şarkıcılık yapan Neriman karakterinin İstanbul'da çalıştığı mekanın taksi şoförü İbrahim ile aralarında yaşanan masum aşk hikayesinin anlatıldığı dönem müzikalinde, 80'li yıllara özgü tarz ve tavırla, Selami Şahin şarkıları işlenerek anlatıldı.

Fuar ziyaretçilerine nostalji dolu bir gece yaşatan gösteri aynı zamanda yurt dışında Abba ve Queen gibi sayısız örneği bulunan müzikaller arasında Türkiye’de ilk defa tüm şarkıları tek bir besteciye ait olarak sahnelenen müzikal olma özelliği taşıyor.

Şahin: “Fuar’daki eski günlerime gittim”

Müzikale izleyici olarak katılan ve gösteri sonunda sahneye çıkan Şahin, “Fuarda eski günlerime gittim. Bu akşam herkesten fazla heyecanlıydım. Her izlediğimde böyle oluyor. Müzikalde yer alan çok değerli sanatçılar var. Biz sanatçılar da sizlerin sevgisiyle varız. Biz sizi ayakta alkışlıyoruz” dedi.

Gecenin sonunda Hakan Altıner sürprizi

Gecenin sonunda “Seninle Başım Dertte” ekibi, 14 Eylül doğum günü olan usta oyuncu ve müzikalin Genel Sanat Yönetmeni Hakan Altıner’e sahnede sürpriz yaparak pasta kesti. Hakan Altıner; “Çok teşekkür ederim. Bu müzikalde tiyatro adına her şey çok farklı ve güzel oldu. Daha da güzellerine, hep birlikte” diyerek teşekkür etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.