Dolar 32,3336
%0.26
Euro 35,1187
%-0.01
Altın 2.302,480
%1.1
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İduğ’un Enerji Projesi’ne Ahmet Akın’dan tam not

İduğ’un Enerji Projesi’ne Ahmet Akın’dan tam not

Bornova Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde hayata geçirmek üzere projesini hazırladığı Güneş Enerjisi Sistemi, CHP’nin Enerji ve Alt Yapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’dan tam not aldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kendisini ziyaret eden Akın’a kurulacak sistem sayesinde yılda 10 milyon TL tasarruf sağlayacağını anlattı.

  • Ege Postası
  • 26.10.2020 - 11:04

CHP’nin Enerji ve Alt Yapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ziyaret etti, bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi aldı. CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ile CHP İlçe Yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette bir sunum yapan Başkan İduğ, Belediye’nin tüm elektrik ihtiyacından daha fazlasını karşılayacak Güneş Enerjisi Sistemi Projesi’ni anlattı. Başkan İduğ’un sunumu dikkatle izleyen Ahmet Akın, yapılan çalışmalardan ve planlanan projelerden çok etkilendiğini söyledi.

Elektrik maliyetimizi sıfıra indiriyoruz

Bornova Belediyesi’nin 2014 yılında İZKA desteğiyle kurduğu güneş tarlasında günlük üretimin 300 KW, yıllık getirinin ise 200 bin TL olduğunu hatırlatan Başkan İduğ, “Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu, Altındağ Atatürk Spor Kompleksi, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi, Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi, Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi, Naldöken Kültür Merkezi, Naldöken Pazaryeri başta olmak üzere uygun olan binalarımızın çatısına 6 dönümlük alanda kuracağımız sistemle yıllık ortalama 5 MW(10 Milyon kilowatt) elektrik üreteceğiz. Bu çalışma bize 19.5 Milyon TL’ye mal olacak. Belediyemizin yıllık elektrik kullanım maliyeti 8.3 Milyon TL. Yapacağımız yatırımla bu maliyeti 18 ayda karşılamış olacağız. Çevre dostu bu proje ile 12.500 hanenin karbon ayak izi silinecek. Kendi elektriğini üreten ve fazlasını satan bir belediye olacağız” dedi. 

Tasarrufları yatırıma dönüştürüyoruz

Önümüzdeki günlerde hayata geçirmeyi planladıkları Güneş Enerjisi Sistemi’nin yanı sıra kuracakları asfalt plenti sayesinde yılda 300 bin ton asfalt dökmeye hedeflediklerini de ifade eden İduğ, göreve geldikleri günden bugüne yapılan çalışma ve yatırımları da anlattı. İduğ, “Kiralama modelinden vazgeçerek satın  aldığımız 105 araç ve yine kaynağını kendi içinden yaratarak belediyemize kazandırdığımız yeni hizmet binaları ile büyük tasarruf sağladık. Bu tasarrufları 2021 yılından itibaren yatırımlara dönüştüreceğiz” diye konuştu.

Başkan İduğ önemli işler yapıyor

CHP’nin Enerji ve Alt Yapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ise Bornova Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve geçirmeyi planladığı çalışma ve projelerden çok etkilendiğini belirterek, “Bu çalışmalar kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması adına tüm yerel yönetimleri örnek olmalı. 1.5 yılda yapılan çalışmalar sonucu sağlanan tasarruf gerçekten çok önemli. Güneş Enerjisi Sistemi konusundaki çalışmanın da çok gerçekçi olduğunu gördüm. Zaten tüm alt yapı hazır. En kısa zamanda hayata geçirilmesini diliyorum. Bu önemli çalışmalar için Başkan İduğ’a ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.