Dolar 32,3251
%0.23
Euro 35,0329
%-0.25
Altın 2.282,690
%0.23
Bist-100 8,97
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İduğ, Mecliste işçi çıkarmalarıyla ilgili konuştu: Sağda sola oturacak insana ihtiyacımız yok

İduğ, Mecliste işçi çıkarmalarıyla ilgili konuştu: Sağda sola oturacak insana ihtiyacımız yok

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, belediyedeki işten çıkarmalarla ilgili konuştu. İduğ, "31 Mart’ta seçim var, 29 Mart’ta 8 kişi işe alınmış, seçimi diğer aday kazanmış olsa da haksızlıktı, biz kazandık bize karşı haksızlıktı. Bırakın kiminle çalışacağımıza biz karar verelim. Belediyenin ihtiyacı olan kişileri davet edeceğiz. 29 Mart’ta işe alınan 8 kişi ile 23-25 Mart’ta işe alınan 3 kişiyi işten çıkardık. 2 aylık bir deneme süresi vardır. Biz şimdi, onları tek tek çağırıyoruz ihtiyacımız varsa tekrar işe alabiliriz, ihtiyacımız yoksa kimse kusura bakmasın. Çalışacak insana ihtiyacımız var, sağda sola oturacak insana ihtiyacımız yok" dedi. 'Sağda sola oturacak insana ihtiyacımız yok'

  • Ege Postası
  • 10.06.2019 - 16:22

EGEPOSTASI- Bornova Belediye Meclisi Haziran ayı olağan meclis toplantısı Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ başkanlığında gerçekleşti.

Mecliste söz alan Bornova Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, belediyede bünyesinde yaşanan işten çıkarmaları gündeme getirdi. Taştan, “Göreve geldiğinizden bu yana belediyemizde çalışan memur, işçi hangi statüde olursa olsun kaç kişiyle yolları ayırdık, bunlardan kaçı kendi arzusuyla ayrıldı, kaçı görevden ihraç ettirild? Bu arkadaşlarımızın yerine basından duyduğumuz kadarıyla benzer özellikte arkadaşlarımız davet edildi. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın yetersizliğinden değil ancak usulsüzlüğünden söz edebiliriz. Bu anlamda bir soruşturma açtınız m? Bu konularda bilgilendirme rica ediyoruz” dedi.

Taştan'ın bilgilendirme istemesi üzerine Başkan İduğ, “Göreve geldiğimizden beri şeffaflık ilkesi üzerinden hareket etmeyi tercih ettik. Herkesin belediye başkanıyım, her soruya cevap verebilecek bilgiye sahibiz. 31 Mart’ta seçim var, 29 Mart’ta 8 kişi işe alınmış, bu seçimi diğer aday kazanmış olsa da haksızlıktı, biz kazandık bize karşı haksızlıktı. Bırakın kiminle çalışacağımıza biz karar verelim. Biz belediyenin ihtiyacı olan insanları davet edeceğiz. 29 Mart’ta işe alınan 8 kişiyi, 23-25 Mart’ta işe alınan 3 kişiyi işten çıkardık. 2 aylık bir deneme süresi vardır. Biz şimdi, onları tek tek çağırıyoruz ihtiyacımız varsa tekrar işe alabiliriz, ihtiyacımız yoksa kimse kusura bakmasın. Bizim çalışacak insana ihtiyacımız var, bizim sağda sola oturacak insana ihtiyacımız yok. Belediyenin bütçesini etkin ve verimli kullanacağız. Halkın ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetleri yerine getirmek zorundayız. Bu yüzden önümüzdeki dönem içerisinde de ihtiyacımız olanları işe davet edip öyle devam edeceğiz. Değişiklikleri neden yaptı? Biz kurumsal ve profesyonel bir yönetim anlayışına sahip olmak istiyoruz, o yüzden dış sektörlerde çalışan profesyonelleri belediyemize davet ettik. Bu daha iyi bir yönetim için, bürokratlarımızın da gelişmesini, iyileşmesini istediğimiz için. Bu ciddi bir etkin yönetim anlayışıdır ve sonuçlarını önümüzdeki süreçte göreceksiniz. Yaptığımız işten çıkarma değildir, biz seçilmeden önce işe alınan 11 kişiyle ilgili yaptığımız tasarruftur. Ben bunu uygun görmedim, uygun göreceğim kişiler olacaktır, onları davet edeceğim.  Sonuçta bu halkın memnuniyeti için liyakatlı kişileri olması gereken yerlere getirmektir. Tıpkı veteriner müdürlüğünde olduğu gibi… Veteriner müdürlüğünde veteriner olacak, sağlık işlerinde doktor olacak. Bu açıdan uygun gördüğümüz değişiklikleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.