Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hüseyin Aslan'dan Meles ve Manda Çayı çıkışı

Hüseyin Aslan'dan Meles ve Manda Çayı çıkışı

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'de yıllardır kangrene dönen Meles ve Manda çaylarının üstünün kapatılmasıyla ilgili öneride bulundu.

  • Ege Postası
  • 05.08.2020 - 10:27

50 yıldan fazla süredir İzmir'de yaşadığını Meles ve Manda çaylarının zaman zaman temizlendiğini ancak hala iki derenin yaydığı pis kokunun önüne geçilemediğini söyledi. Aslan; derelerin üstünün kapatılmasıyla ilgili geçmişten örnekler verdi.

Hala sonuç alınamadı
1968-1969 yılında Atatürk Stadyumu'nun Mersinli girişinin bulunduğu yolun eskiden dere olduğunu, o günün teknik şartlarıyla üstünün kapatıldığını ifade eden Ege-Koop Başkanı Aslan, "Meles ve Manda çaylarının temizliği yıllardır sürüyor. Her sene belediyelerin iş makinaları dereden çamur çıkarıp, kamyonlara yüklüyor. Ancak hiçbir sonuç alınamadı. Her iki derenin de üstü kapatılmalı" dedi.

BİNLERCE KİŞİ OTURACAK
Derelerin üstünün kapatılmasıyla, dışarıdan gelen konukların pis kokuyu teneffüs etmelerinin önüne geçilebileceğini kaydeden Aslan, "Manda Çayı'nın etrafında iki büyük iş merkezi ile bir AVM var. Meles'in de hemen yanında iki büyük inşaat firması dev gökdelenler dikmeye başladı. Burada binlerce kişi oturacak. Ayrıca AVM'ler olacak. Her gün binlerce İzmirli buraları ziyaret edecek. Büyükşehir Belediyesi’nin bu bölgeyi İkinci Alsancak yapma girişimleri var. Meles ve Manda çayları, Mersinli'deki gibi dar değil ama orta kısımlarına sağlam istinat duvarları örülerek, üst kısımları rahat bir şekilde kapatılabilir. İzmirlilerin yıllardır çektikleri pis kokuyu artık bitirelim.” dedi.

36 yıldır 12 farklı projeyle yeni “uydu kentlerde”  150 bin kişinin barındığı yeni mahalleler kuran Ege Koop’un bu projelerde 150 km yol, 150 km kanalizasyon, 160 km içme suyu hattı imalatını da kendi imkanlarıyla hayata geçirdiğini hatırlatan Aslan, “Bu soruna çözüm bulunabileceğini biliyoruz. Teknik olarak mümkün” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.