Dolar 32,3736
%0.17
Euro 34,9717
%-0.27
Altın 2.326,080
%0.24
Bist-100 9,07
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hünü güven tazeledi

Hünü güven tazeledi

İzmir 16. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği'nin 2017 yılı, 47. Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı. 49 kredi ve kefalet kooperatifinden 151 delege katıldı. TESKOMB Genel Başkan Vekili  ve 16. Bölge Birliği Başkanı Salahaddin Hünü, güven tazeledi. Esnaf Kefalet'in olağan kongresi yapıldı

  • Ege Postası
  • 19.02.2018 - 12:32

TESKOMB Genel Başkan Vekili  ve 16. Bölge Birliği Başkanı Salahaddin Hünü, en uygun faizli kredinin esnaf ve sanatkarlara verildiğini, Halk Bankası'ndan kullanılan kredi faizinin yıllık yüzde 5 olduğunu, vadesi bir yıla kadar olanlara ise yıllık yıllık yüzde 4 faiz uygulandığını, kesintilerin asgari seviyeye indirildiğini anlattı.

Hünü, kredi üst limitlerinin 200 bin liraya çıkarıldığını belirterek, birliğe bağlı 49 kooperatifin 1 milyar 565 milyon 59 bin TL kredi kullandığını ifade etti. Hünü, "Dünyanın birçok ülkesinde ekonominin dinamiği olarak kabul edilen esnaf ve sanatkarlar ile küçük işletmeler için sorunlarının tespiti ile ihtiyaçlarına yönelik olarak stratejiler geliştirilmekte ve ayakta kalmaları için yeni yeni koruma önlemleri alınmaktadır. Bu kapsamda öncelikle kredi ve finansman şartlarının iyileştirilmesi, vergi ve diğer yükümlülüklerin azaltılması, girişimciliğin geliştirilmesi, altyapı kümeleşme ve ortaklık faaliyetlerinin desteklenmesi, kooperatiflerimize ve üst kuruluşlarımıza bu faaliyetlerin içerisinde daha çok yer verilmesi, böylece kesimimiz üzerindeki olumsuz etkilerin belirlenen öncelikler ve bu kapsamda öngörülen tedbirlerle azalacağını düşünüyoruz. 2018 yılının ülke ekonomisi açısından zor bir yıl olmamasını diliyoruz. Bu konuda başta hükümetimiz ve üst kuruluşumuzun duyarlı olacaklarını ve gerekli önlemleri alacaklarına inanıyoruz" dedi.

HÜNÜ GÜVEN TAZELEDİ

Seçimli Genel Kurul'da Birlik Başkanı Salahaddin Hünü güven tazeledi. Yönetimde, Ahmet Koreli, Zeki Özgüler, Hasan Kırmacı, Vahdettin Akdeniz, Rüştü Çelikgil, Melih Çakırca, Latif Pazarcı, Mehmet Argun, Turgut Usluca, Erdoğan Nazcan yer aldı.  Denetim Kurulu'na ise Temel Küçük, Salih Zeki Koç ve Sabri Kurt girdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.