Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hükümet konağının elektrik faturası personele kesildi

Hükümet konağının elektrik faturası personele kesildi

Çiğli Kaymakamlığı, hizmet binasının elektrik faturasını personelden çıkarıyor. Tasarruf gerekçesi ile personelin içtiği çay ve kahve için harcadığı elektriğe karşılık aylık 5'er TL toplanması kararı alan kaymakamlık, şaşkınlığa neden oldu. Otopark için de aylık 20 TL isteyen idareye karşı personelin ise para toplanmasına tepki göstererek, ödeme yapmayı reddettiği öğrenildi.  Çiğli'de neler oluyor'

  • Ege Postası
  • 17.05.2018 - 14:57

GÜLSEN CANDEMİR/EGEPOSTASI-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazı ile ortaya çıkan para toplanması kararı, daire müdürleri ile yapılan toplantıda alınmış. 14 Mart tarihinde yapılan toplantıda tüm daire müdürleri ile alınan karar sonrası iki aydır elektrik ve otopark için para toplandığı öğrenildi. 

Hükümet Konağı Daire Müdürleri ile ‘Yemekhane ve çay ocağı’ başlıklı yapılan toplantıda; İlçe Mal Müdürü, Sağlık müdürü, Milli Eğitim Müdürü, Gençlik ve Spor Müdürü, Seçim Müdürü, Nüfus Müdürü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü'nün imzası ile, personelden ocak ayından itibaren içtiği çay ve kahve için aylık 5 TL elektrik parası alınması kararı alındı. Kurum Müdürleri tarafından her personelden alınacak 5 TL’nin, kurum listesi ile birlikte Mal Müdürlüğü’ne yatırılmasının istediği ve iki aydır da bu paranın toplanmaya başladığı öğrenildi. Personelin bu uygulamaya büyük tepki gösterdiği, çok az sayıda personelin bu parayı ödemeye yanaştığı bilgisine ulaşılırken, personel sayısı en çok olan çe milli eğitim müdürlüğünde ise, ödemelerin büyük oranda yapılmadığı, bu nedenle idare ile çalışanlar arasında krizler yaşandığı gelen bilgiler arasında. 

OTOPARK İÇİN DE 20 TL

Sadece çay kahve için elektrik parası istenmediği, Kaymakamlığın, hükümet konağı bahçesinin otopark olarak kullanılması nedeniyle de ayrıca araç sahiplerinden aylık 20 TL toplanması talimatı verdiği öğrenildi. 

‘DEVLETİN AYIBIDIR’

EGEPOSTASI’na konu hakkında bilgi veren Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, Cumhuriyet tarihinde ilk kez devlet kurumunun personelinden elektrik parası istediğini söyledi. Kılıç “Bu kararla çalışanlara ‘oturduğun koltuğun, kullandığın masanın kirasını ver’ denilmiştir. Bu uygulama yasal olmadığı gibi hukuksuzdur da.” Dedi. 

Uygulamayı öğrendiklerinde, sendika olarak Kaymakam Kaya Çıtak ile görüşmeye gittiklerini söyleyen Eğitim-Sen Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, “Uygulamanın kabul edilemez olduğunu kaymakam beye anlatmaya çalıştık ancak Sayın Kaya Çıtak ısrarla, tasarruf tedbirleri uyguladıklarını ve kararlarından vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Çıtak ‘Elektrik kullanan, otoparka aracını park eden parasını ödeyecek. İstemeyen kurumda çay, kahve içmesin, prizleri kullanmasın, aracını da bahçeye park etmesin’ diyerek kestirip atmıştır. Bu uygulama hem devletin hem de kaymakamın ayıbıdır. Derhal bu ayıbın düzeltilmesini bekliyoruz. Uygulama devam ettiği takdirde yasal yollardan itirazlarımızı yapacağız.” Diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.