Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hukuk ve bilişim dünyası İzmir'de buluştu

Hukuk ve bilişim dünyası İzmir'de buluştu

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve Türkiye Bilişim Derneği işbirliğiyle düzenlenen İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı (UBHK), 12 - 14 Mayıs 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir'de gerçekleşti. Hukuk ve bilişim dünyası İzmir'de buluştu

  • Ege Postası
  • 15.05.2016 - 12:03

İZMİR - 4. kez düzenlenen İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı, hukuk ve bilişim dünyasının uzman isimlerini ve sektörün öncü markalarını İzmir'de buluşturdu. Üç gün süren kurultay kapsamında gerek uluslararası alanda gerekse Türkiye'de bilişim hukuku alanında karşılaşılan sorunlar üzerinde duruldu. Kurultay süresince, yoğun katılımla gerçekleşen 9 panel, 11 seminer, 5 çalıştay düzenlendi ve 11 akademik bildiri ve tebliğ sunuldu.


Bilişim ve hukuk dünyasının, yenilikçi ve modern şehir İzmir'de 4. kez buluştuğunu söyleyen İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ, "Fuarizmir'de dünyaca bilinen, uluslararası boyutu çok daha güçlü projelere imza atmak üzere çalışmalarımıza da hızla devam ediyoruz. Umuyoruz ki gelecek senelerde İzmir'de üst seviyede işleri daha çok göreceğiz" dedi.

Hukuk ve bilişim sektöründen önde gelen isimlerin katkı koyduğu kurultayda; bilişimin ve hukukun ortak çalışma alanları, uygulama alan ve kapsamları tartışıldı. Düzenlenen panel, çalıştay ve seminerlerde teknolojik gelişmelerin hukuki yansımalarıyla ilgili akıllardaki sorular uzman kişilerce yanıtlandı.

UBHK sonrası, kurultayın ana sponsoru Turkcell adına konuşan, İş Ortaklığı Yönetimi, İnovasyon ve Girişimcilik Sorumlusu Seval Üçler Yıldız şunları söyledi: 

"İzmir'de yapılan bu kurultay bizim açımızdan çok önemli. İzmir'de var olan teknoparklar ve üniversiteler; şehrin inovasyon ruhunu canlı tutarken, girişimcilikle ilgili bölümler açan üniversiteler umut verici ve şirketimiz açısından dikkat çekici. Hukukun, bilişimin ve inovasyonun aynı mekanda tartışıldığı bu kurultayda bulunmaktan çok memnunuz."



"ÇÖZÜM YOLLARI ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

"Bilişim Dünyasında Noterlik" seminerine konuşmacı olarak katılan, Türkiye Noterler Birliği Bilgi Teknolojileri Müdürü Necati Etlacakuş seminer sonrası şöyle konuştu: 

"4. kez İzmir'de düzenlenen UBHK'da bilişim ve hukuk dünyası buluşuyor. Bilişim dünyası uzun yıllar boyunca matematik ve mantık çerçevesinde hareket eden sistemlere ve disiplinlere hizmet eden bir yapıdaydı. Hukuk ile bilişimin etkileşime girmesi, her iki tarafında mesleki gelişimine katkıda bulunuyor bu yüzden bu tür buluşmalar bizim için çok önemli. Bireylerin bilişim dünyasında hukuksal olarak kendilerini nasıl koruyabileceklerini bilişim uzmanları ve hukuk uzmanları olarak bir araya gelerek tartışıyoruz, etkileşim içerisinde çözüm yolları üretmeye çalışıyoruz.".

"İZMİR KURULTAY İÇİN EN UYGUN YER"

İzmir'in, 4. kez ev sahipliğini yaptığı UBHK'da görüşlerini bildiren Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şube Başkanı Avukat Nevhan Akyıldız, bilişim hukuku açısından kentin bir merkez olmasını diledi. Akyıldız, "Türkiye açısından uluslararası gelişmelerin değerlendirildiği bir kurultayın gerçekleştirilmesi önemli. Bilişimin ve hukukun alanında uzman, hukukçuları ve bilişimcileri bir araya gelerek değerlendirme yaptıklarından ülkemiz açısından önemli kazanımlar elde edilmektedir. Bu kazanımlar mevzuat çalışmalarına ışık tutmaktadır. Aynı zamanda İzmir'in yenilikçi ve özgürlükçü yapısı, bilişimin yapısıyla benzeşmektedir. Bu nedenle İzmir kurultay için en uygun yer olarak kabul görmüştür" dedi.



ETKİLEŞİM ORTAMI

Sosyal medya alanında çalışmalarına devam eden Bilhassa Ajans Başkanı Fatih Güner, bu tarz kurultayların aksiyon faydası olabileceğine vurgu yaparak; internet sektöründen insanlarla hukukçuların bir araya gelmesi sonucu oluşan etkileşim ortamından çözüm yolları doğabileceğini ve hukukçuların internet piyasasında yaşanan pratik sıkıntılardan haberdar olmaları açısından kurultayın önemli olduğunu vurguladı.

HUKUKTA 'UPDATE' ZAMANI

"Buluttan Yapay Zekaya Teknolojide Yeni Trendler ve Hukuk" paneline konuşmacı olarak katılan İstanbul Şehir Üniversitesi hukuk profesörü Tekin Memiş, hukuk sistemimizin güncel olmadığından söz ederek şunlara değindi: 

"Bu tarz kurultayların sayısını artırmalıyız. Hukukla bilişim birbirine yabancı ve bizim kanunlarımız 1926 yılında İsviçre'den alınmış kanunlar. Bu nedenle yeni teknolojiyle uyumlu güncel bir hukuk sistemimizin olduğunu söyleyemeyiz. Dolayısıyla hukukçular ve bilişimciler mümkün olduğunca sık karşılaşmalı. Birbirimizi öncelikle anlamaya çalışmalı sonra mevzuatımızı tazelemeliyiz ya da bilişimcilerin tabiriyle 'update' etmeliyiz."

Turkcell'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen kurultayın etkinlik sponsoru, Türkiye Noterler Birliği (TNB) ve Türksat; medya sponsorları Hürriyet ve Shift Delete online bilişim dergisi; oturum sponsorları ise Nebim ve Logo'ydu. Kurultay; Yargıtay, Adalet Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye Barolar Birliği (TBB), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Türkiye Noterler Birliği'nin (TNB) de aralarında bulunduğu birçok kurum ve kuruluş tarafından desteklendi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.