Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hotar görevi devraldı

Hotar görevi devraldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü’ne atanan AK Parti Genel Başkan eski Yardımcısı ve İzmir eski Milletvekili Nükhet Hotar, görevini Rektör Vekili Erdal Çelik’ten devraldı.Görev devir teslim töreninde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve AK Parti teşkilatından çok sayıda isim hazır bulundu. Öğrencilikten rektörlüğe

  • Ege Postası
  • 16.07.2018 - 11:32

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, görevini törenle devraldı. DEÜ rozetini kızı Ayşe Başargan’ın taktığı DEÜ Rektörü Prof. Nükhet Hotar’ın cüppesini ise eski Rektör Vekili Erdal Çelik giydirdi. Hotar’ın annesi Bedia Hotar da, salonda tek başına rektör görevine getirilen kızı Nükhet Hotar’ı bekledi. Törende Hotar, annesinin elini öpmeyi ihmal etmedi.

AK PARTİ TEŞKİLATI TÖRENDE HAZIR BULUNDU

Görev devir teslim törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve AK Parti teşkilatından çok sayıda isim hazır bulundu.

BEKİR PAKDEMİRLİ: ÜNİVERSİTEMİZE İNŞALLAH ÇAĞ ATLATACAK

Hotar’ı ilk tebrik edenlerden birinin kendisi olduğunu belirterek, yeni görevinde başarılar dileyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, akademisyen kimliği de olan DEÜ Rektörü Prof. Nükhet Hotar’ın üniversiteye ‘çağ atlatacağına’ inandığını belirterek, “Nükhet hocamın da üniversiteyi uçuracağına inanıyorum. Üniversitede yöneticilik anlamında devlet tecrübesi ve bilgisiyle üniversitemize inşallah çağ atlatacak diyorum.” dedi.

Babasının da DEÜ’nün kurucu kadrosunda yer alan akademisyenlerden biri olduğunu kaydeden Bakan Pakdemirli, şunları söyledi:

“9 Eylül’ün ayrı bir manası var. Kurucu rektör yardımcısı babamdı. Çimentosunda onun da harcı var. Eşim de üniversitenin personeli. İzmirimize hayırlı olsun. Yoğun bir tempoydu. Akşam 15 Temmuz şehitlerimiz için Konak Meydanında idik. İlk tebrik edenlerden biri ben oldum. Haber alır almaz. Sevinçle kendisini aradım. Kendisiyle uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var” diye konuştu.

HOTAR’IN HEYECANI BELİRGİNDİ

DEÜ Rektörü Nükhet Hotar da 1980'de öğrenciliğe, 1985'de akademik hayata başladığı Dokuz Eylül Üniversitesinde 2002'de profesör olduğunu, siyasete geçtikten sonra akademik hayatına bir süre ara verdiğini anlattı. 

Sözlerine, “Bugün çok özel anlamlı ve heyecanlı bir gün. 1980 yılında öğrenciliğe başladığım, akademik kariyerime ilk adımımı attığım üniversitemde kariyerimi siyasete geçtikten sonra geçici olarak noktalamıştım. Bugün tekrar kendi üniversitemde görev almış olmanın onurunu, gururunu, heyecanını yaşıyorum. Cumhurbaşkanımız, meclis başkanımız, herkese teşekkür ederim. Tepeden görünse de ciddi araştırmalar ve çalışmalar yapılıyor. Ondan sonra bu görevler veriliyor. Allah mahçup etmesin” diye başlayan DEÜ Rektörü Prof. Nükhet Hotar, herkesin DEÜ’nun adını ulusal ve uluslararası alanda başarılarıyla duyacağı sözünü verdi.

HOTAR: ÖĞRETİM ÜYELERİNE EN ÜST DÜZEYDE DESTEK VERECEĞİZ

Öğretim üyelerine gereken her türlü desteği vereceğini vurgulayan DEÜ Rektörü Prof. Nükhet Hotar, “Hepsinin el birliğiyle tek bir hedefinin olması lazım. Evrensel üniversite kuralları çerçevesinde ulusal ve uluslararası alanda yükseltilmesi ortak hedefimiz olsun. Üniversitemizin tüm kaynaklarını destek olarak vermeye hazırım. Öğretim üyelerimiz için bu yola çıkan herkese iddia ediyorum ülkedeki üniversitelerin verebileceği en üst desteği vereceğiz” diye konuştu.

HOTAR: FETÖ’YE SIFIR TOLERANSLIYIZ

Üniversitede FETÖ Terör Örgütü yapılanmasına sıfır toleranslı davranacaklarını kaydeden DEÜ Rektörü Prof. Nükhet Hotar, açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

“FETÖ’ye sıfır toleranslıyız. Daha çok toplantılar yapacağız. Kapımız herkese açık olacak. Burası tüm İzmir’in tüm Türkiye’nin mekanı olmuş olacak aynı zamanda. Bir toplumsal ya da uluslararası konu olduğunda akademi dünyası ne diyor diye merak etmesini isterdim. Hep böyle bir şey özlerdim. Dokuz Eylül’ün de ses veren, ülkenin kazanımlarına katkı koyan söylemlerle öncü olmasını hep beraber sağlayacağız. Allah mahcup etmesin. Desteğiniz önemli. Öğrenciler hepimizin geleceğiz. Tüm iyi niyetimizle çabamızla hepinizin hizmetindeyiz.”

ERDAL ÇELİK: DESTEĞİMİZ YÜKSEK OLACAK

Görevini Hotar’a devreden DEÜ Rektör Vekili Prof. Erdal Çelik de, “Yönetimim süresince bürokratlara, yöneticilere çok çok teşekkür ediyorum. Sancılı süreci güzel bir şekilde atlattığımızı düşünüyorum. Bilimsel yönden üniversitemizi ileri seviyelere getirdiğimize inanıyorum. 9 Eylül markasını hocamızla birlikte daha ileri seviyeye götüreceğimize inanıyorum. Devleti biliyor, siyasetten gelen hocamız. Daha da güzel işler yapacağına inanıyoruz. Her zaman arkasındayız. Desteğimiz yüksek olacak. Makamın büyüğü küçüğü olmaz. Hocamıza hayırlı uğurlu olsun diliyorum” diye konuştu.

DEÜ rozetini kızı Ayşe Başargan’ın taktığı DEÜ Rektörü Prof. Nükhet Hotar’ın cüppesini ise eski Rektör Vekili Erdal Çelik giydirdi. Hotar’ın annesi Bedia Hotar da, salonda tek başına rektör görevine getirilen kızı Nükhet Hotar’ı bekledi. Törende Hotar, annesinin elini öpmeyi ihmal etmedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.