Dolar 32,5487
%0.01
Euro 34,8885
%0.07
Altın 2.431,280
%0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hotar'dan 13 milyon kişiyi ilgilendiren açıklama

Hotar'dan 13 milyon kişiyi ilgilendiren açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi’’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Ege Postası
  • 28.09.2016 - 13:58

AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, yatırım ve destek hamlesiyle, bölgenin huzur ve istikrarının yanı sıra vatandaşlarının refahını artırmayı hedeflediklerini söyledi. 

Hotar, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu, 5 bölge olarak ele alınacak, 5 bölge ve 8 cazibe merkezinde toplam 23 ilimiz bulunuyor. Toplamda 13 milyona yakın vatandaşımızın yaşadığı bu illerde, güvenlik güçlerimiz terörü bitirmeye odaklandı, bizde bununla kalmayıp bölgenin diğer sorunlarını tamamen çözmeyi hedefliyoruz. Terör sebebiyle hasar gören yerlerin yeniden imarının, bölgedeki yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve bu sayede terör örgütünün faaliyetlerinin bitirilmesinde etkili olacağını düşünüyoruz” dedi.

Hotar, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamaları doğrultusunda bölgede yatırım ve destek hamlesi çalışmalarında bölgenin ana sorunu olan, düşük gelişmişlik, düşük ihracat, işsizlik, yüksek göç oranı ve mülteci sorununu çözmeyi hedeflediklerini ve bölgeye yapılması planlanan yatırımların bölgedeki ekonomik kalkınmayı hızlandıracağını belirtti. Bu yatırımlar sayesinde istihdamda da artış sağlanacağını vurguladı.

Prof. Dr. Nükhet Hotar Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu, 5 bölge olarak ele aldıklarını belirterek bu beş bölge hakkında bilgi verdi “Birinci bölge ve cazibe merkezimiz Kars olacak. Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerimiz bu bölgeye bağlanacak. İkinci bölge ve cazibe merkezimiz Van olarak belirledik. Muş, Bitlis ve Hakkâri illerimiz proje kapsamında Van'a bağlandık. Üçüncü bölge, üç cazibe merkezimizden oluşuyor. Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin. Üçüncü bölgeye bağlı illerimiz Batman, Siirt ve Şırnak. Dördüncü bölge ve cazibe merkezimiz Erzurum. Dördüncü bölgeye bağlı illerimiz, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt. Beşinci ve son bölgemizde iki cazibe merkezimiz var. Bunlar Elazığ ve Malatya. Bu iki cazibe merkezine bağlı iller Adıyaman, Tunceli, Bingöl illerinden oluşuyor” dedi.

Hotar son olarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 23 ili kapsayan bu projeyle bölgeler arası ekonomik eşitsizliği ortadan kaldırarak ülke ekonomisini canlandırmayı ve Türkiye'yi 2023 hedeflerine istikrarlı bir şekilde taşıyacaklarını ifade etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.