Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hotar: Bizde bu inanç olduğu sürece...

Hotar: Bizde bu inanç olduğu sürece...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof.Dr. Nükhet Hotar, 'Bugün milletimizin söndürülmemek üzere yaktığı istiklal ışığının kutlandığı gündür’ ’dedi.

  • Ege Postası
  • 18.05.2017 - 14:51

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof.Dr. Nükhet Hotar, 19 Mayıs nedeniyle yaptığı açıklamada, "Tarih boyunca hür yaşamış ve hür yaşayacak olan milletimiz,  Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 19 Mayıs 1919 ‘da  Milli Mücadelenin dalga dalga Anadolu'ya yayıldığı, vatan toprağını elimizden almak ve tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı  milletimizin cesareti, azmi ve  inancıyla, canını ortaya koyduğu destansı bir hürriyet mücadelesine Samsun’da imzasını atmış ve yeni bir tarih yazmıştır’ ’dedi.

Hotar, Şanlı Türk milletinin milli ve manevi bir ruh ile vatanına sahip çıktığını belirterek, "bizde bu inanç, cesaret, iman ve milli ruh olduğu sürece kimse vatan topraklarına el süremez’’ diye konuştu. Hotar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Bu  tarih bize Türk milletinin cesaretini, gücünü göstermekle beraber söz konusu vatan olduğunda neler yaptıklarının da kanıtı olmuştur. Biz her zaman tek vatan, tek millet, tek devlet olarak tek bayrak altında bir ve beraber şekilde yaşamaya devam edeceğiz. 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyulan güvenin bir göstergesidir. Gençlerimizin milli ve manevi değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi daha huzurlu günlere taşıyacağına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle  vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını veren Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, tüm gençlerimizi, tüm vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum."   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.