Dolar 32,3801
%0.19
Euro 35,0242
%-0.12
Altın 2.322,600
%0.09
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hoşgörü şehrinden 'Hayır' mesajları

Hoşgörü şehrinden 'Hayır' mesajları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Siirt’in ardından Mardin’de de referanduma yönelik çalışma yürüttü. İki gün boyunca kentte kalan, ilçe ve köyleri dolaşan CHP’li Atila Sertel, hoşgörü ve kardeşlik şehri Mardin’den moral bularak ayrıldı.

  • Ege Postası
  • 21.03.2017 - 13:47

“Mardin’de demokrasiye, özgürlüklere, insan haklarına inanmış büyük bir kesimin hayır diyeceğini gördüm ve gözlemledim” diyen Atila Sertel, farklı dinlere inanmış insanların yüzlerce yıldır devam eden hoşgörü ortamının bozulmasına müsaade etmeyeceğini söyledi.

“HAYIR OYLARI YÜKSEK”

Doğu’da yaşayan vatandaşların büyük oranda kararını verdiğini ve “Hayır”da birleştiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“Referandum nedeniyle dört gün boyunca Siirt ve Mardin’de çalışmalar yürüttüm. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın misafirperverliği, hayırseverliği sayesinde bölgeden moral depolayarak ayrıldım. Mardin, medeniyetin, kültürün başkenti olarak bilinir ve Türkiye’de dil, din, renk, ırk, mezhep ayrımı farketmeksizin birlikte yaşamanın en önemli merkezlerinden biridir. Mardin’de farklı dinlere mensup kişiler yüzlerce yıldır kardeşçe yaşamaktadır. Onlar bu kardeşliğin bozulmasını istemiyor. Onlar halkın ötekileştirilmesini istemiyor. Köyleri dolaştım. Teklik Allah’a mahsustur diyen köylülerle karşılaştım. Bir kişiye bu ülkeyi teslim etmek mümkün değil. Eğer bir kişinin egemenliği altında yönetim biçimi olursa bu kavgayı getirir diyenler de oldu. Mardin’in büyük oranda hayır diyeceğinden eminim. Özellikle Kızıltepe’de çok büyük oranda hayır çıkacaktır. Yalnız bazı sandıkları birleştirmişler ve taşımalı oy kullanımına çevirmişler. Özellik dağ köylerinde yaşayanların sandığa gitmekte zorlanacağı ifade ediliyor. Bütün bunlara rağmen Siirt ve Mardin illerimizde çok yüksek oranda hayır çıkacağına inanıyorum.”

“HAYIRDA HAYIR VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir milletvekili olarak büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılandığını ifade eden Atila Sertel, Mardin ve Siirt halkının CHP’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve bu zorlu süreçteki duruşunu takdir ettiklerini söyledi. Sertel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün neferleri olarak Türkiye’yi karış karış gezmeye ve tek kişi rejimine karşı halkı bilgilendirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e çalışmalarında eşlik eden CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan da, Mardin başta olmak üzere çevre illerdeki vatandaşların büyük oranda kararını verdiğini ifade ederek, “Halkımız büyük ölçüde kararını verdi ve AKP iktidarının diktatörlüğüne karşı hayır diyecek. Bunu elini sıktığımız her insanın gözünde görüyoruz. Sohbet ettiğimiz vatandaşlarımızın AKP iktidarına tepkilerinden anlıyoruz. Mardin halkı hayır da hayır vardır diyor” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.