Dolar 32,3768
%0.18
Euro 35,0120
%-0.15
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hollanda Başbakanı'ndan yeni açıklama

Hollanda Başbakanı'ndan yeni açıklama

Türkiye ile Hollanda arasında gerilim sürerken Hollanda Başbakanı Rutte bugün yeni bir açıklamada bulundu. Rutte, "Türkiye hükümetinden tehditler geldiği sürece hiçbir zaman müzakere yapmayacağız” diye konuştu. Türkiye bugün Hollanda'ya iki nota birden vermiş, özür talebinde bulunmuştu.

  • Ege Postası
  • 13.03.2017 - 16:32

Reuters'ın haberine göre Hollanda Başbakanı Mark Rutte yeni bir açıklama yaptı. Rutte, “Türkiye hükümetinden tehditler geldiği sürece hiçbir zaman müzakere yapmayacağız” diye konuştu.

​"Aşırı sağcı lider Geert Wilders'in çarşamba günü yapılacak seçimleri kazanması konusunda büyük bir risk var" diyen Rutte, Hollandalılardan seçimde 'yanlış popülizm trendine' dur demelerini istedi.

"Türkiye'nin Hollanda seçimlerine müdahale etmeyi istediğini düşünmüyorum" ifadelerini kullanan Rutte, Hollanda'daki Türklerin Hollanda vatandaşı olduğunu Türk vatandaşı olmadığını vurguladı. 

Rutte, basın toplantısı sonrası 15 Mart'taki seçim öncesi Wilders ile canlı yayındaki münazarada karşı karşıya gelecek.

TÜRKİYE 2 NOTA VERMİŞTİ

Türkiye bugün Hollanda'ya 2 nota verdi. İlk notada Türk bakanlara yönelik diplomatik nezaket ve uluslararası teamüle uymayan söz konusu muamelelerin, güçlü bir şekilde kınandığı ve bu uygulamalar konusunda Hollanda makamlarından resmi bir yazılı özür beklendiği bildirildi. İkinci notada barışçıl göstericilere yapılan polis müdahalesinin orantısız olduğu belirtildi. Notada ayrıca, tazminat hakkının saklı tutulduğu belirtilerek, Türk bakanlar ve vatandaşlarına yönelik söz konusu ihlallerin araştırılması, ihlalleri gerçekleştirenler hakkında adli, idari ve cezai yaptırımlar uygulanması ve sonucunun Dışişleri Bakanlığı'na bildirilmesi talep edildi.

Türkiye'nin özür talebini reddetti: Deli misin'

Türkiye Hollanda'ya iki nota verdi Hollanda krizinde Rusya da devreye girdi Hollanda, Türkiye'deki vatandaşlarını uyardı Hollanda basını çıldırdı!

NATO ve AB'den kriz hakkında peş peşe açıklamalar

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.