Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hızlı sınırsız ve uygun fiyatlı internet mümkün

Hızlı sınırsız ve uygun fiyatlı internet mümkün

Çağımızın haberleşme ve teknoloji koşulları gereğince internet her birimizin hayatının parçası oldu.

  • Ege Postası
  • 29.06.2020 - 13:09

Çağımızın haberleşme ve teknoloji koşulları gereğince internet her birimizin hayatının parçası oldu. Birbirimizle iletişim kurarken, sosyalleşirken, hobilerimize vakit ayırırken, eğitim alırken, çalışırken interneti araç olarak kullanıyoruz.  Kişisel aktivitelerimizde yoğun bir kullanım aracı olan internet son yıllarda müzik, film, oyun, okuma gibi alışkanlıklarımıza kolayca ulaşmamızı sağlıyor. Evde internet kullanımı da hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

Aynı zamanda internet kullanımının çoğalması uluslararası haberleşme ve yayıncılığın da artmasını sağlarken kültürel birikimlere de katkıda bulunuyor. 

Kısaca birçok şeyi ulaşılabilir kılan internet hem zorunlu bir ihtiyaç haline gelirken hem de etkinlik ve işlevselliği de arttırıyor.

Dünyanın İnternet Kullanımı

2020 Şubat ayında yayınlanan We Are Social verilerine göre dünya nüfusunun %59’u yani 4.54 milyar insan aktif olarak internet kullanıyor ve ortalama günde 6 saat 43 dakika internet kullanıyor. Verilerin devamına göre dünya nüfusunun %49’u yani 3.8 milyar insan aktif olarak sosyal medya kullanırken, bu sürenin çoğunu video içerik izleme ve yükleme ile kullanıyor. 

Türkiye İnternet Kullanımı

Aynı verilere göre Türkiye vatandaşlarının %74’ü aktif internet kullanıcısı ve nüfusun %64 ü aktif olarak sosyal medya kullanıyor. Günde ortalama 7.5 saat internet kullanan Türkiye vatandaşları bu süre içerisinde en çok video seyrediyor. 

Aynı zamanda dünyada ve Türkiye’de internet kullanıcılarının %50’ye yakını sesli aramalarda internet üzerinden bağlantı kurmayı tercih ediyor. 

İnternet Kullanımlarının Büyük Kısmını Video İçerikler Oluşturmaktadır

Yayınlanan bu istatistiklere göre internet kullanıcılarının en yaygın davranışı video izlemek. Hem sosyal medyada video içeriklerin yaygınlaşması hem de video üzerinden eğitimlerin gerçekleşmesi ile bu kullanımın arttığı gözlemlenmiş.

Video içerikler aynı zamanda yüksek internet hızı ve yüksek kota ya da sınırsız internet gerekliliğini de doğuruyor. Çünkü video, film, vlog gibi veriler diğer birçok veriye göre daha yüksek kapasiteli içeriklerdir. 

İnternet Bağlantı Hızı

Türkiye internet altyapı teknolojisinde internet bağlantı hızı 4 mbps ile 100 mbps arasında değişkenlik gösterir. Kullanıcılar kendi ihtiyaçlarına göre ve bölgesinde bulunan altyapıya göre bir hız tercih etmeli. Bu tercih sırasında sadece download hızlarına değil aynı zamanda upload hızlarına da dikkat etmek gerekir. Uzaktan çalışma döneminde önemini daha iyi anladığımız upload hızları size daha kaliteli dosya transferi ve online toplantı deneyimi sunar.

Mevcut internetinizin hızını öğrenmek için ise speedtest yani hız testi yapmanız gerekiyor. Bunu da internetten kolaylıkla yapabilirsiniz. Altyapınızda alabildiğiniz tahmini ortalama hızı görebilmek için de TurkNet gibi operatörlerin sunduğu internet altyapı sorgulama araçlarını kullanabilirsiniz. Böylece hizmet almadan önce ne kadar hız alabileceğinizi öğrenmiş olursunuz. 

Türkiye’de 1 Temmuz 2018 ve 30 Haziran 2019 tarihleri arasında en hızlı internet bağlantısını ortalama 32 mbps hız ile TurkNet şirketinin sağladığı biliniyor. Şirket aynı zamanda 100 mbps’e ulaşan internet bağlantı hızı sunuyor. 

Hızlı, Sınırsız ve Uygun Fiyatlı İnternet

İnternet kullanırken daha kaliteli vakit geçirmek isterseniz internet bağlantı hızının ve sınırsız internet olmasının çok daha kaliteli bir deneyime yol açtığını fark edeceksiniz. Beklemeden yüklenen ve kesintiye uğramayan film ve videolar, oyunlar, uzun süren online toplantılar için hızlı ve sınırsız internet gerekir.

Güncel internet kampanyalarında farklı hız, kota ve taahhüt şartlarına göre internet fiyatları belirlenir. Birçok şirketin onlarca paket ve fiyatlandırması bulunuyor.

Fakat hız ve kota birimi yükseldikçe fiyatlar da artıyor.

TurkNet gibi telekomünikasyon şirketleri sabit tek bir paketle kullanıcılara daha avantajlı bir internet hizmeti sunuyor.

Hız ve kota limiti koymayarak oluşturulan sabit internet paketi aynı zamanda abonelik sözü gibi bir mecburiyet de taşımıyor. Sabit paketle net fiyatlandırma yaparak 3 ayrı avantajı bir arada sunan Özgür İletişim paketi uygun fiyatlı internet beklentisini de karşılıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.