Dolar 32,5166
%0.21
Euro 34,7470
%0.07
Altın 2.490,620
%1.15
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP'li Temelli İzmir'de konuştu

HDP'li Temelli İzmir'de konuştu

Hangi soruna el atsanız çürümeyi görüyoruz. Tüm bunlara 24 Haziran'da son verme zamanıdır. Diyarbakır'da kürt olanlar, Ankara'da kurt oluyor. Yolda ne içiyorsunuz da, kurt oluyorsunu? İşsizlik had safhada. Erdoğan işsizliğin sorumlusu kadınlar, diyor. Kadın düşmanı bu zihniyete 24 Haziran'da dur diyelim. 'dedi'. HDP Eş Genel Başkanı İzmir'de konuştu

  • Ege Postası
  • 13.06.2018 - 09:36

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli İzmir'e gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu, büro açılışlarına ve Torbalı'da iftar yemeğine katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin İzmir'deki ziyaretlerine HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP İzmir Milletvekili adayları, HDP İl ve ilçe başkanları ile örgütün yöneticileri de katıldı.

“HDP OYLARI ÇALAMAYACAKLARI KADAR OLMALI”

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı'nın İzmir'de ilk durak yeri Bayraklı ilçesindeki Bingöl Karlıovalılar Derneği'ydi. Temelli'nin yanısıra HDP Milletvekili Kürkçü, milletvekili adayları Cemile Aydın, Süleyman Gündüz, İl Eş Başkanı Çerkez Aydemir, HDP PM üyeleri Aydın Çetinkaya ve Bedriye Yorgun'un da katıldığı ziyarette, HDP heyetini dernek başkanı Mehmet Dinler ve çok sayıda dernek üyesi karşıladı.

Ortak yaşam ve demokrasinin, yanyana gelişlerin çoğaltılarak kazanılacağına dikkat çeken HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada yöre derneklerinin önemine vurgu yaptı. Karlıova'nın İzmir'den 1500 km. Uzaklıkta olmasına rağmen, hissedilebildiğine dikkat çeken Temelli “Hangi soruna el atsanız çürümeyi görüyoruz. Tüm bunlara bir son verme zamanıdır. Ekonomi de ekoloji de çürüme içinde, yoksulluk emek sömürüsü doğa talanı her yerde. Bütün değerlerimizi yeniden birlikte var edeceğimiz bir programda, HDP programında birleşelim. Birlikte barajları yıkalım ve önümüzü açalım. Herkesi 7 gün 24 saat çalışmaya, müşahit olarak oylarımızı korumaya, irademizin gaspına engel olmaya çağırıyorum. Çalamayacakları kadar oya sahip olarak, yanyana gelerek bizlere yönelik engellere en iyi cevabımızı verelim” şeklinde konuştu.

Bingöl Karlıovalılar Derneği Başkanı Mehmet Dinler de HDP heyetinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve toplumun birlik ve beraberliğini harekete geçirmek, kültürel değerlere sahip çıkarak ilkeli ve adaletli olmak yolunda çalıştıklarına dikkat çekti.

“DİYARBAKIR'DA KÜRT, ANKARA'DA KURT”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin İzmir'de ikinci durağı Bornova Mevlana Mahallesi'ndeki HDP Seçim Bürosu oldu. Semt sakinlerinin yoğun ilgisi ve coşkusu ile Mevlana Seçim Bürosu'nun açılışını gerçekleştiren HDP Eş Genel Başkanı Temelli, burada yaptığı konuşmada, Kürt illerinin hiç birinden AKP'ye oy çıkmayacağının altını çizdi ve “ İstihbarata sormuşlar, Diyarbakır mitinginde kim var diye. İstihbarat da HDP'liler var demiş. Bize sorsaydın söylerdik. Ya kim olacaktı. Tabii ki HDP'liler olacaktı. Kendi mitingine gelenleri yanında taşıyorsun ama taşıma suyla değirmen dönmez. Ne Diyarbakır'da, ne Hakkari'de, ne Van da kimse size oy vermez” şeklinde konuştu. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Diyarbakır'da kürt olup, Ankara'da kurt olanlara ise “ Yolla ne içiyorsunuz da Ankara'da kurt oluyorsunuz'” sorusunu yöneltti.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP İzmir milletvekili adayları, Serpil Kemalbay, Abdullah Akdeniz, Cemile Aydın, Hüseyin Çağlar, Süleyman Gündüz, Orhan Ayhan ve DBP İl eş başkanı Melis Akgül'ün de bulunduğu seçim bürosu açılışında sık sık alkışlar ve sloganlarla konuşmasına ara vermek zorunda kalan Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim yaklaşırken yeniden savaş söylemine girdiğinin altını çizdi ve “Şimdi tutturmuşlar kandile gireceğiz diye. Türkiye halkları çok iyi biliyor. Savaşla bu ülkede barış olmaz. Savaş politikalarıyla, yolsuzluku politikalarıyla ayakta kalmak isteyenlerin miyadı dolmuştur” dedi. İktidarın ve cumhurbaşkanı adayının İHA'larla övündüğüne de dikkat çeken Temelli “Kim yaptı İHA'lar? Damadı...” ifadesini kullandı.

Kentsel dönüşümün en fazla olduğu yerin İzmir olduğuna dikkat çeken Temelli “İşte Efem Çukuru, işte Gaziemir nükleer çöplüğü. İnsan sağlığının ne hale geldiğinin en somut örneklerini burada yaşıyoruz.” dedi. HDP'nin Mevlana Mahallesi'ndeki seçim bürosu açılışında, Bornava İlçe Eş Başkanı Mehmet Değirmen halkı selamlarken, HDP İl Eş Başkanı Çerkez Aydemir, İzmir Milletvekili Adayı Serpil Kemalbay ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de birer konuşma yaptı. HDP'nin 7 Haziran'da başladığı işi 24 Haziran'da tamamlayacağını belirten Kürkçü, “Sözümüzü tutacak ve onu başkan yaptırmayacağız. 25 Haziran günü Türkiye güllük gülistanlık olmayacak ama bütün bunlarla mücadele etmek için gücümüzü yenileyeceğiz. Erdoğan altta biz üstte olacağız. Korku sarayı işgal etmiştir, kork biz geliyoruz” şeklinde konuştu.

“ÜLKE ŞİRKET GİBİ YÖNETİLİRSE HALK DE MÜŞTERİ OLUR”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli İzmir'deki seçim çalışmalarında son durak olarak Torbalı'da Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Yoğun geçen günün ardından HDP heyeti Torbalı'da İlçe Eş Başkanları Gülcan Kızıldağ ve Ferit Tamğa tarafından karşılandı. Yoğun ve coşkulu kalabalığın katıldığı iftar yemeğinin ardından HDP İzmir Milletvekili adayı Nurettin Turgay, tüm adaylar adına katılanları selamladı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Torbalı'da yaptığı konuşmada Erdoğan'ın 'ülkeyi şirket gibi yönetirim' sözlerine tepki göstererek “Sen ülkeyi şirket gibi görürsen, halk da müşteri olur. Ülkenin en büyük sorunu yoksulluk. Ekonominin tüm kaynakları saraya akıyor. Yol yaptık diyor, kimin içi? Şimdi de insanlar hasta olsun diye şehir hastaneleri yapıyor. Hastaneler insanlar iyi olsun diye yapılır” ifadelerini kullandı.

Her gün onlarca kadının yaşımını yitirdiğine dikkat çeken Temelli, “Bu zihniyet kadınların yaşamını tehdit ediyor. İşsizlik varsa kadınların yüzünden diyor. Kadın düşmanı zihniyete 24 Haziran'da dur diyelim” şeklinde konuştu.

Temelli konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi: “ 24 Haziran'da ceberrut AKP iktidarını yıkacağız. HDP'nin sesi hakikatin sesidir, susturulamaz. Bu sesi bastırmak için her türlü hıyaneti kullanıyorlar. Bu zihniyetin tek amacı HDP'yi barajın altında bırakmak. Türkiye'nin yegane partisi HDP ve yegane adayı da Selahattin Demirtaş. Neden Türkiye partisiyiz, çünkü HDP'de ayrımcılık yok. Kapımıza kim gelirse kabulleniriz. Bizi yok sayanlarla bile faşizme karşı omuz omuza geliriz. Bundan korktukları için HDP barajı geçmesin diyorlar. HDP barajı geçmesin diye her türlü suçu işliyorlar. Polisi, valisi, seçim kurulu hepsi AKP için çalışıyor. Halkın parasıyla aldıkları maaşla halka karşı çalışıyorlar. Korktukları için sandıkları taşıyorlar. Ama nereye taşırlarsa taşısınlar, o sandıklardan HDP çıkacak. Gençler için düşündüğünün kıraathane olduğunu anladık. Ağzından çıktı. Sonra da lafı değiştirdi, kıraathane, okuma yeri dedi. Ben bir tane kıraathanede kitap görmedim. Kıraathanede ne okuyacaksı? Bilardo, okey kitabı m? Okuma yerinin adı kütüphanedir. Gençler için kıraathane değil kütüphane aç.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.