Dolar 32,4442
%-0.13
Euro 34,7334
%-0.68
Altın 2.436,440
%0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP'li 4 belediyeye kayyum atandı

HDP'li 4 belediyeye kayyum atandı

Van'ın Erciş ilçesinde hakkındaki terör soruşturması nedeniyle gözaltında bulunan HDP'li Belediye Başkanı Yıldız Çetin'in yerine Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, "Belediye Başkan Vekili" olarak görevlendirildi. Diyarbakır’da da HDP’li Kayapınar, Kocaköy ve Bismil ilçe belediyelerine kayyum atandı.

  • Ege Postası
  • 22.10.2019 - 10:00

Valilikten yapılan açıklamada, HDP'li Erci? Belediye Bas'kanı Çetin'in, Van 4 ve 5. Ag'ır Ceza Mahkemesinde "Silahlı tero'r örgu'tu'ne üye olma" ve "Tero'r örgu't? propagandası yapmak" suc'larından yargılandığı anımsatıldı.

Çetin hakkında ayrıca Van ve Erciş Cumhuriyet Bas'savcılıg'ınca "Silahlı tero'r örgu'tu'ne üye olmak" suc'undan sorus'turma su'recinin devam ettiği vurgulanan açıklamada, Çetin'in ilçedeki soruşturma kapsamında gözaltında bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Erci? Belediye Bas'kanı Yıldız C'etin, hakkında devam eden adli is'lem su'rec'leri ve Erci? Cumhuriyet Bas'savcılıg'ınca yu'ru'tu'len 2019/1319 sayılı sorus'turma dosyası kapsamında go'zaltına alınmı? olması go'z o'nu'nde bulundurularak Anayasanın 127. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddelerine istinaden Bakanlıg'ımızın 21 Ekim 2019 tarihli onayı ile gec'ici bir tedbir olarak go'revinden uzaklas'tırılmıs'; Belediye Kanununun 45'inci maddesi uyarınca yine Belediye Kanunu'nun 46'ncı maddesi kapsamında Erci? Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu Erci? Belediye Bas'kan Vekili olarak go'revlendirilmis'tir." 

Diyarbakır’da da HDP’li Kayapınar, Kocaköy ve Bismil ilçe belediyelerine kayyum atandı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Merkez Kayapınar, Bismil ve Kocaköy ilçelerinde ilçe kaymakamları belediye başkan vekili olarak görevlendirildi" denildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.