Dolar 32,4648
%-0.07
Euro 34,8205
%-0.43
Altın 2.451,850
%0.64
Bist-100 9.893,00
%1.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP İzmir dokunulmazlık konusunda CHP'yi suçladı

HDP İzmir dokunulmazlık konusunda CHP'yi suçladı

HDP İzmir İl Eş Başkanları Mahfuz Güleryüz ve Gülay Bilici il binasında yaptıkları açıklamada dokunulmazlık oylamasında ki tutumlarından dolayı CHP'yi eleştirdiler. Bilici “CHP attığı bu adımla darbeye kurumsal destek vermiştir.” açıklamasında bulundu. Dokunulmazlıkların kaldırılması tartışması sürüyor

  • Ege Postası
  • 27.05.2016 - 12:16

Abdulhakim KÜÇÜK / EGE POSTASI- HDP İzmir İl Eş Başkanları Güleryüz ve Bilici parti binasında il yöneticileri ile birlikte dokunulmazlıkların kaldırılması, İzmir’de düzenleyecekleri miting ve Nusaybin’de yapılan operasyonlar hakkında basın açıklamasında bulundu.

CHP DARBEYE KURUMSAL DESTEK VERDİ
Gelinen süreci ‘Saray darbesi’ olarak niteleyen Bilici; "7 Haziran meclisini tanımayan, yok sayan Saray ve iktidar 8 Haziran’dan itibaren bir darbe süreci başlatarak, on yıllar sürebilecek büyük bir yıkıma ve kaosa da kapı aralamış bulunmaktadır. Bu nedenledir ki önceki hafta mecliste AKP-CHP ve MHP’li vekillerin 376 oyuyla halkın iradesine ve temsilcilerine yönelik darbe daha da derinleştirildi. HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve HDP’nin Meclis’ten tasfiyesi aynı zamanda demokratik siyaset kanallarının tıkanması anlamına gelmektedir. Saray’ın planına bilerek ve isteyerek ‘evet’ oyu vermiş olanlar, demokratik siyasetin tasfiyesine katkı sağlamış ve ağır bir tarihsel vebal üstlenmiş oldular. CHP attığı adımla darbeye kurumsal destek verdi. Bundan sonra Türkiye’de yaşanacak her olumsuz gelişmenin ardında CHP’nin bu tutumunun da imzası olduğu açıktır.”dedi.

MİTİNGE DAVET
Demokratik direnişi yaptıklarını ifade eden Bilici; “AKP-Saray iktidarının Anayasa’yı tek başına değiştirme hayalinin önünde bir engel olarak duruyoruz ve direniyoruz. Hiçbir hukuk tanımayan Saray-AKP Hükümeti, direnen, muhalefet eden tüm toplumsal kesimlere saldırarak, bir şiddet imparatorluğuyla tüm toplumu esir alamaya çalışıyor. Bu darbe sürecine boyun eğmeyeceğiz. Türkiye’nin her yerinde ‘Demokratik Siyaset Buluşmalarımızla’ ve ‘Demokratik Direniş Mitinglerimizle’ bu gidişi kabullenmeyeceğimizi göstereceğiz. Bu amaçla 4 Haziran Cumartesi günü saat 17.00’da Gündoğdu Meydanı’nda HDP eş Genel başkanımız Figen Yüksekdağ, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, HDK Eş Sözcüsü Gülüstan Koçyiğit, HDK Eş Sözcüsü ve İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün katılım sağladığı demokratik siyaset buluşmaları mitingine demokrasiden, barıştan, emekten yana olan halklarımızı davet ediyoruz.”dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.