Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hazır giyim sektörü İzmir'de buluşuyor

Hazır giyim sektörü İzmir'de buluşuyor

Hazır Giyim sektörünün buluşma noktası ve profesyonellerin merakla takip ettiği fuarların başında gelen Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı’nın üçüncüsü, 9 Eylül Pazartesi günü kapılarını açıyor. Fashion Prime bir önceki fuara göre katılımcı sayısını büyük oranda artırırken; ilk kez oluşturulacak Manufacturing (Tekstil Üreticileri) Alanı, defileleri, etkinlikler ve ticari görüşmeleriyle dev bir buluşmaya sahne olacak. Fuar 11 Eylül gününe kadar devam edecek. Hazır giyim sektörü İzmir'de buluşuyor

  • Ege Postası
  • 08.09.2019 - 16:15

Geçtiğimiz yıl iki kez düzenlenerek sektördeki büyük bir boşluğu dolduran Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından üçüncüsü gerçekleşecek Fashion Prime - Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, 9 - 11 Eylül tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar merkezi fuarizmir’de düzenlenecek. Moda ve hazır giyim sektörünün ihtiyaç duyduğu ürünleri üreten ve bu ürünlerin ticaretini yapan tedarikçileri bir araya getirmeyi, ticari bağlantılar kurulmasına aracılık etmeyi amaçlayan 3. Fashion Prime, fuar süresince yapılacak ikili iş görüşmeleriyle sektörün ihracatına büyük katkı sağlamayı hedefliyor. Kumaş çeşitleri ve aksesuarlar başta olmak üzere hazır giyim sektörünün tüm bileşenleri ile trendlerini profesyonel ziyaretçiye sunacak olan Fashion Prime; Manufacturing Alanı, defileleri ve atölyeleriyle herkesin ihtiyacını karşılayacak.

Katılımcı sayısını artırdı
Üç gün boyunca B Holü’nde gerçekleşecek Fashion Prime, bir öncekine göre katılımcı sayısını büyük bir oranda artırdı. Geçtiğimiz yıl 107 firmanın katıldığı fuarda; bu kez İzmir başta olmak üzere İstanbul, Bursa ile Uşak ve Kosova’dan toplamda 144 katılımcı yer alacak. KOSGEB, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi, Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD), Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici İş Adamları Derneği (MTK), Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD), Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği’nin destek verdiği fuara; Rusya, Balkanlar, Lübnan, Suudi Arabistan, Ukrayna, Nijerya, İngiltere, Fransa, İtalya, Bulgaristan, İsrail, Cezayir, Almanya, Irak, Finlandiya, Kanada ile Fas’tan alım heyetlerinin gelmesi bekleniyor. Ayrıca Türkiye’den İstanbul, Denizli, Gaziantep, Ankara, Kahramanmaraş, Bursa, Eskişehir ve Adana’dan da alım heyetleri İzmir’de olacak. 

“Manufacturing” İlk kez kurulacak
Bu yıl fuarda ilk kez oluşturulacak Manufacturing (Tekstil Üreticileri) Alanı, 25 dev firmayla göz dolduracak. B Holü’nün fuaye alanında oluşturulacak alanda, hazır giyim sektörünün önde gelen üreticileri tedarikçi firmalarla bir araya gelecek. Manufacturing Alanı’nda yer alacak katılımcılar, 2020 yılının trend koleksiyonlarına yön verecek tasarımlarını sergileyecek. Manufacturing’te ağırlanacak dev hazır giyim markaları; moda tasarımcılarından yan ürün sağlayıcılarına kadar sektörün önde gelen profesyonellerine tecrübelerini paylaşma imkanı bulacak. Fashion Prime Manufacturing, iş geliştirme konusunda liderlik platformuna dönüşecek.

Defileler büyüleyecek
9 Eylül günü açılacak 3. Fashion Prime’da etkinlikler de göz dolduracak. İlk gün, B Hol defile alanında sektöre genç ve yetenekli tasarımcılar yetiştiren “Atölye İzmir” Moda Okulu’nun solo defilesi sunulacak. Bu defile saat 13.30’da başlayacak. Sektörün önde gelen firmalarından Dessi Kumaş, 2019 trendlerinden oluşan defilesini ise 15.30’da izleyenlere sunulacak. 10 Eylül Salı günü de defileler sürecek. Saat 14.00’da Sürpriz Kumaş, solo defile düzenleyecek. Aynı gün 20’nin üzerinde katılımcının tasarımlarından oluşan Karma Kumaş Defilesi profesyonellerle buluşacak. Fuara özel olarak podyuma çıkacak tasarımlar, kumaşların dansını konuklara sunacak.  Saat 15.30’da başlayacak defilede önemli firmalar yer alacak. Defileler, B Hol içine kurulacak defile alanında yapılacak.      



Etkinlikler durmayacak
Etkinlikler defilelerle sınırlı kalmayacak. B Fuaye’de sadece kumaşlardan oluşan dikişsiz pratik, çeşitli giysi yapım gösterileri düzenlenecek. Ayrıca Fashion Prime’da üç gün boyunca “Fashion Prime Tasarımcı Platformu” olacak. Alanında başarılı eğitmenler eşliğinde gerçekleşecek workshopta Moda Tasarım Bölümü öğrencileri, kendi tasarımları olan giysi modelleri üretime geçirebilecek. 3 gün boyunca sürecek üretim sonunda tasarımlar 11 Eylül’de B Fuaye’de sergilenecek. Fashion Prime fuar alanında oluşturulacak Trend Area’da, hazır giyim sektöründe kullanılan kumaşlar; etiket, lastik, fermuar, düğme, vatka gibi hazır giyim yan sanayi ürünleri ve birçok iplik çeşidi stantların içinde yer alacak özel alanlarda sergilenecek. Katılımcı firmaların kumaş ve aksesuar çeşitlerinin yanına kartvizitlerini bırakacağı alanları ziyaret eden sektör profesyonelleri, bu sayede firmalarla birebir görüşme imkanı bulabilecek.

Beledi Dokuma Fashion Prime’da
Fashion Prime’da, Tire Belediyesi Beledi Dokuma Sanatı” Atölye Çalışmaları da yer alacak.  Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel meslekler arasında yer alan Beledi Dokuma, fuarda profesyonellere sunulacak. 9 ile 11 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek atölye çalışmalarında Tire Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nden usta Gülnur Yaykal ile emekçi kadınlar yer alacak. Etkinlikle birlikte üretimlerinin gelecek nesillere tanıtılması, aktarılması ve sürdürebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.