Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hazır Giyim sektörü gelecekten umutlu

Hazır Giyim sektörü gelecekten umutlu

Üçüncü kez hazır giyim sektörünü İzmir’de buluşturan Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, geleceğe dair umut verdi. Sektörün önde gelen isimleri fuarın ilerleyen senelerde daha da ileriye gideceğinden umutlu olduklarını ifade ederken, hazır giyimin profesyonelleri bir sonraki fuarı merakla beklemeye başladı. Hazır Giyim sektörü gelecekten umutlu

  • Ege Postası
  • 14.09.2019 - 09:55

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından üçüncüsü düzenlenen Fashion Prime - Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, üç gün boyunca Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar merkezi fuarizmir’de düzenlendi. Sektörün önde gelen katılımcılarıyla hem Türkiye hem de dünyadan gelen profesyonelleri buluşturan Fuar, 148 katılımcısıyla gövde gösterisi yaptı. İzmir başta olmak üzere İstanbul, Bursa ile Uşak ve Kosova’dan katılımcılar profesyonellerle buluşurken, ilk kez oluşturulan, dev firmaların yer aldığı Manufacturing (Tekstil Üreticileri) Alanı büyük ilgi gördü. Yurt dışından gelen sektör profesyonelleri, 2020 modasını görme imkanı yakaladı. Fuar kapsamında gerçekleşen birçok etkinlik de merakla takip edildi.

 

Federasyon sürprizi

Fuarın büyümesi için özel bir çalışma içinde olduklarını ilk defa açıklayan Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, “Gerek katılımcı, gerek ziyaretçi bakımından fuarımızda büyüme var. Dernek olarak daha önce katılmamıştık ama fuara 1 ay kala katılma kararı verdik. 148 tane katılımcı var, ziyaretçi sayısı da fena değildi. Rusya, Irak, Ukrayna’dan ziyaretçiler vardı. Biz bu işte, Moda Hazır Giyim Federasyonu olarak var olduğumuzu da ilettik. Bu federasyona 30 tane dernek üye. Üye sayısı da yaklaşık 3 bin civarında. Türkiye genelinde birçok ilde derneklerimiz mevcut. Federasyon başkanım ile bu konuyu görüştük. Önümüzdeki fuarla ilgili çalışmalarımız güçlendikçe artacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile de paylaştım, ‘size her türlü desteği veririm. Yeter ki siz bu işe tamam deyin’ dedi. Bu da bizi çok mutlu etti. Biz artık buraya belli illerden değil de, Türkiye’nin genelinden bizim federasyon ve dernekleri buraya getireceğiz. Yurt içi ve dışından misafir getirme konusunu dile getireceğiz” diye konuştu. 

Önümüz açık

Fuardan memnun kaldıklarını belirten Ertuğrul, “Gayet güzeldi, bu sene daha iyi oldu Fashion Prime. Önümüzdeki fuara daha iyi hazırlanacağız. İzmir’de Mermer Fuarı ile IF Wedding Fashion gibi iki büyük fuarımız var. Fashion Prime da bu ayarda olsun istiyoruz. Ben iddia ediyorum, Fashion Prime Fuarı’nın önü açıktır” dedi. 

Gelecekten umutluyum

Moda Tekstil Konfeksiyoncuları (MTK) Sitesi Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İsmail Sadi Doğan İsmail Sadi Doğan da memnun ayrıldıklarını belirterek, “Kesinlikle Fashion Prime’ın büyüyeceğine inanıyoruz. Gelecekten umutluyum” diye konuştu.

Çok önemli deneyim

Fashion Prime’da yeni yeteneklerin tasarımları da ortaya çıktı. Alanında başarılı eğitmenler eşliğinde gerçekleşen çalışmalarda “Moda Tasarım Bölümü” öğrencileri, kendi tasarımları olan giysi modellerini üretime geçirdi. 3 gün boyunca devam eden üretim sonunda, tasarımlar sektör profesyonellerine sunuldu. Moda eğitmeni Belkıs Ramazan Öztürk, “Çok önemli bir deneyim. Hayal ettikleri ürünlerin bitirdikleri zaman nasıl göründüğünü anladılar. Ne kadar üretilirse yaratıcılıkları artıyor. Böyle bir organizasyon çok önemli” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.