Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hayırsever Dr. Özbek son yolculuğuna uğurlandı

Hayırsever Dr. Özbek son yolculuğuna uğurlandı

Yıllarca Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşadıktan sonra, İzmir'e dönerek tüm servetini eğitime yatırıp ortaokul ve lise yaptıran hayırsever psikolog Dr. Güngör Özbek, dün akşam saatlerinde uzun süredir mücadele verdiği mide kanserine yenik düştü. Özbek, ailesi, sevdikleri ve öğrencilerin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

  • Ege Postası
  • 29.01.2020 - 17:54

ABD'de de 36 yıl yaşadıktan sonra 2005 yılında emekli olan ve İzmir'e yerleşerek Dr. Güngör Özbek Eğitim Vakfı'nı kuran, Güzelbahçe'de bir ortaokul ve bir lise yaptırarak tüm servetini öğrencilerin eğitimine bağışlayan psikolog Dr. Güngör Özbek, hayata veda etti. 2015 yılında mide kanserine yakalanan ve midesinin yarısı alınan Özbek'in o zamandan beri tedavisi sürüyordu. Fakat birçok öğrencinin hayatına dokunan Özbek, 83 yaşında tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde kanserle mücadelesini kaybetti. Ardında 46 ve 56 yaşlarında bir erkek ve bir kız çocuğunun yanı sıra yüzlerce öğrencisini bırakan Özbek'in cenazesi ikindi namazında Güzelbahçe Yukarı Çarşı Merkez Camii'nde yapıldı. Cenazeye ailesinin ve yaptırdığı okullarda okuyan öğrencilerin yanı sıra, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü ve İzmir İleri teknoloji Enstitüsü Rektörü Yusuf Baran katıldı. Özbek'in rol model olduğu öğrenciler ellerinde Özbek ile çekilmiş fotoğrafları taşıdı. Özbek, sevenleri tarafından Güzelbahçe Mezarlığı'na defnedildi. Dr. Güngör Özbek Anadolu Lisesi Müdürü Serap Karaarslanlı, Özbek'in son zamanlarında öleceğinin farkında olduğunu, tek düşündüğü şeyin hala Türkiye'ye borcu olduğunu söyleyerek, "Hesabındaki tüm paraların öğrencilere burs olarak verilmesini vasiyet etti. Mezar taşına da, 'Hayırsever, vatansever, eğitim sevdalısı' yazılmasını istedi" dedi.

'KURDUĞU VAKFI SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ'

Dr. Güngör Özbek Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nejat Akyıldız, "Güngör hocamızı kaybettik, üzüntümüz sonsuz. Acımız büyük. Ardında çok şey bıraktı. Eğitim camiası öğrencileri devam ettiği sürece eğitimin her aşamasında servetiyle ruhuyla bütün gücüyle yanlarında oldu. Onun gençlere en büyük öğütü Niksar'dan çok küçük bir yerden çıkıp Amerika'ya gidip çok büyük şeyler başardığı ve onların da yapabileceğiydi. Bütün gençlerin bu nasihatin peşinden gideceğini umuyorum. Onun çocukları, her biri ayrı ayrı hayatının her alanında Güngör Özbek olacak. Bundan sonra vakfını yaşatmak için her şeyi yapacağız. Biz bayrağı devraldık, bundan sonrasın eğitim için hizmet etmeye devam edeceğiz. Kurduğu vakfı da sonsuza kadar yaşatmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.



'DOKUNDUĞU HERKESİN HAYATINI DEĞİŞTİRDİ'

Dr. Güngör Özbek Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ateş Mercan, "Dokunduğu herkesin hayatını değiştirdi. Onun yaptırdığı okulda okuduğum için çok şanslıyım. Bütün arkadaşlarımla çok hüzünlüyüz. Ama o mutlu gitti, mutlu bir şekilde ayrıldı aramızdan. Gururluyum. Müthiş bir insandı" diye konuştu.

Kendisini dede gibi gördüğünü söyleyen ortaokul öğrencisi Tutku Su Karaarslanlı ise, "Ben iki dedemi de çok küçük yaşta kaybettim. Tanıdığım dedelerim olmadı hiçbir zaman. Ama Güngör Özbek bana bir dededen daha fazla şeyleri vaat etti. Onu ve ailesini tanıdığım için çok mutluyum, ona her şey için teşekkür ediyorum" dedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.