Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Havalimanı işçilerine İzmir'den destek

Havalimanı işçilerine İzmir'den destek

İstanbul'da yapımı devam eden Üçüncü Havalimanı Akpınar Yerleşkesi'ndeki işçilerin kötü çalışma koşullarını gerekçe göstererek yaptığı eyleme, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciği destek verdi.

  • Ege Postası
  • 18.09.2018 - 13:33

Konak eski Sümerbank binası önünde bir araya gelen DİSK Ege Bölge Temsilciği üyeleri, İstanbul'da yapımı devam eden Üçüncü Havalimanı Akpınar Yerleşkesi'ndeki işçilerin geçen günlerde kötü çalışma koşullarını öne sürerek yaptığı iş bırakma eylemine destek verdi.

Grup adına açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "İstanbul'da inşaatı süren 3. Havalimanı şantiyesi işçileri yaşanan servis kazasının ardından direnişe başladılar. Bitmek bilmeyen iş cinayetlerine, işçi sağlığı ve iş güvenliğini yok sayan, giderek ağırlaşan insanlık dışı çalışma koşullarına karşı iş bırakan binlerce işçinin talepleri, talebimiz, mücadeleleri mücadelemizdir. 2018 yılının ilk sekiz ayında en az 1290 işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği ülkemizde, üretim zorlaması, örgütsüzlük, taşeron düzeni ve piyasalaşan işçi sağlığı ve iş güvenliği alanı işçilerin yaşamını tehdit etmeye devam etmektedir. Kriz ortamında işverenlerin maliyetleri düşürmek adına ilk olarak işçi sağlığı ve iş güvenliğinden tasarruf yaptıkları gözlenmektedir. Sermayenin yaşamı tehdit eden bu tasarrufları, yılın ilk 8 ayındaki insani felaket tablosunun daha da ağırlaşmasına neden olacaktır. DİSK olarak Uluslararası Çalışma Örgütü'nü, Çalışma Bakanlığı'nı ve Ulusal İY Sağlığı ve Güvenliği Konseyi'ni hızla sorunların çözümüne dönük etkin görev almaya davet ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından eylem olaysız sona erdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.