Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hava Harp Okulu öğrencileri için flaş karar

Hava Harp Okulu öğrencileri için flaş karar

Mahkeme, toplam 75 sanıklı "15 Temmuz darbe girişimi" davasında 69 Hava Harp Okulu öğrencisinin tahliyesini kararlaştırdı. 3 komutanınsa tutukluluk hali devam edecek.

  • Ege Postası
  • 17.03.2017 - 16:03

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında Hava Harp Okulu öğrencilerinin de bulunduğu 75 sanıklı davada, 69 Hava Harp Okulu öğrencisinin tahliyesine karar verildi. Mahkeme, 3 komutanın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de 5 celsesi görülen duruşmada, 72'si tutuklu toplam 75 sanık hazır bulundu. Duruşmaya sanıkların aileleri de izleyici olarak katıldı. Dünkü duruşmada akşam saatlerine kadar tüm sanıkların savunmaları tamamlandı.

SAVCI TUTUKLULUKLARININ DEVAMINI İSTEMİŞTİ

Daha sonra esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, delillerin henüz toplanmamış olması, sanıkların kaçma şüphelerinin bulunması nedeniyle tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istemişti. Savcı, duruşmalarda savunma yapan tüm sanıkların benzer mahiyette ifade vermelerinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu, bunun, örgütsel birliktelikle hareket ettiklerinin göstergesi olduğunu söylemişti.

HAKİM UYARDI

Savcının mütalaası üzerine sabah saatlerinde başlayan duruşmada, sanık avukatlarının talepleri alındı. Taleplerin tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Mahkeme Başkanı Hulusi Pur, kararını açıklamadan önce, karar açıklandıktan sonra da 5 günlük sükûnetin aynı şekilde sürdürülmesini, alkışlayan ve ıslık çalanlar hakkında işlem yapılacağı uyarısında bulundu.

69 SANIĞA TAHLİYE VE YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Heyet, Hava Harp Okulu öğrencisi 69 sanığın tahliyesine hükmetti. Tahliye edilen sanıklar hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve bulundukları yere en yakın karakola ayda bir imza atma yönünde adli kontrol tedbiri de koydu.

3 KOMUTANIN TUTUKLULUKLARINA DEVAM

Heyet, tutuklu sanıklar Yüzbaşı Mesut Metin Kazancı, Teğmen Harun Ay ve Teğmen Burhanettin Kazancı'nın suçun vasıf ve mahiyetine, delil durumuna, öngörülen cezaların alt ve üst sınırına, tutuklu kaldıkları süre ve kaçma ihtimallerini dikkate alarak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

DURUŞMA 18 MAYIS'A ERTELENDİ

Tüm sanıkların Bylock kullanıp kullanmadıklarının sorulması için emniyete yazı yazılmasına karar verdi. Heyet, duruşmayı 18 Mayıs tarihine bıraktı. Dava, Çağlayan'daki İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda devam edecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.