Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hastane için bin kitap topladılar

Hastane için bin kitap topladılar

İzmir'de, okullarında kitap kampanyası başlatan 18 yaşındaki Ufuk Parıldar, kardeşi Güneş Parıldar ve arkadaşı Kaan Barutçuoğlu Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi için bin kitap toplayıp harçlıkları ile de 4 adet kitaplık yaptırdı.

  • Ege Postası
  • 20.07.2017 - 11:46

Ufuk Parıldar, kardeşi Güneş Parıldar ve arkadaşı Kaan Barutçuoğlu ile birlikte hastanede tedavi gören hastalar ve personel için kitap kampanyası başlattı. Yaşamlarının bir dönemini hastanede geçiren yaşıtlarının okuma alışkanlıklarını devam ettirmeleri için başlattıkları kampanya ile okul arkadaşlarından, komşularından ve akrabalarından bin adet kitap toplayan üç öğrenci, harçlıklarının bir bölümü ve ailelerinin desteği ile 4 de kitaplık yaptırdı. Gençler, çocuk ve erişkin kliniklerine kurulan kitaplıklara topladıkları kitapları yerleştirdi.

Kampanyaya devam edeceklerini belirten Ufuk Parıldar "Kütüphane kurmak benim çocukluk hayalimdi. Çocukken, ailemin bana aldığı kütüphanede biriken okuduğum kitapları başkalarının da okumasını hayal ediyordum. Böylece çocukluk hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Aynı zamanda hastalara ve çalışanlara da bir faydamız dokunacağı için çok mutlu olduk" dedi.

Evindeki kitaplık ve kitaplarının bir bölümünü bağışlayarak projeye destek olan Doç. Dr. Hülya Parıldar ise "Bu kampanya bir başlangıç oldu. Hekim arkadaşlarım da destek olmak istediklerini belirttiler. Attığımız bu küçük adımın büyüyeceğini ve hastanemizin her köşesine bir kütüphane kurulacağını düşünüyorum. Kampanyayı başlatan yeğenlerim ile de gurur duyuyorum" diye konuştu.

Gençlere bu anlamlı davranışları için teşekkür belgesi veren Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, "Duyarlılık gösterip hastalarımızı düşünen ve böylesine örnek bir kampanyayı başlatan gençlerimizi tebrik ediyorum. Topladıkları kitaplar sayesinde hastalarımızın hem okuma alışkanlığı desteklenecek, hem de hastanede kaldıkları süre içerisinde daha kaliteli vakit geçirmiş olacaklar" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.