Dolar 32,5949
%0.37
Euro 34,7863
%0.16
Altın 2.498,160
%0.55
Bist-100 9.461,00
%-0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hasta çocuklara umut olma çağrısı

Hasta çocuklara umut olma çağrısı

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, çoğunluğu kanser hastası dar gelirli ailelerin çocuklarına destek olmak ve ibadetlerini yerine getirmek isteyenlere, aracılık ediyor. Derneğe yapılan bağışlarla kesilen kurbanlıklar, hasta çocukların yıl boyu et ihtiyacını karşılıyor.

  • Ege Postası
  • 17.07.2019 - 10:17

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan, İzmir'e tedavi olmak için şehir dışından gelen 14 hasta çocukla birlikte ailelerine ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Ailelerin dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olduğunu dile getiren Ozan, Kurban Bayramı'nda bu ailelere destek olmak isteyenlerin bağışlarını kabul edeceklerini ifade etti. Ailelerin, çocukların tedavileri bitinceye kadar en az 6 ay veya 1 yıl süreyle hiçbir ücret ödemeden derneğe ait evlerde kaldığını anlatan Ozan, "Hasta çocuklarımızın iyi beslenmeleri gerekiyor ve temel gıdalara ihtiyaç duyuluyor. Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte hayırseverlerin bağışlarıyla bunları gercekleştirebiliriz. Bu yıl kuzu için bin 100 lira, 7 hisseli dana için ise bin 300 lira bağış kabul ediyoruz" dedi.

Yalnızca bağış yapmak isteyenlerin dışında kurban kesilmesini isteyenlerin de olduğunu anlatan Ozan şöyle konuştu:

"Biri Sasalı, diğeri Kemalpaşa'da kurbanlık satım yerleri ile anlaşma yaptık. Ortalama bin 300 lira olan kuzunun fiyatını bizim için bin 100 liraya indirdiler. Bayram süresince vekaletini aldığımız kişiler için kurbanlıkları kestiriyoruz. Kesilen etleri kuşbaşı veya kıyma halinde işleyip birer kiloluk poşetlere dolduruyoruz. Dolaplarımız yetmiyordu. Soğuk hava deposuyla anlaştık. Bizim için ücretsiz saklıyorlar. Etlerimiz bittikçe gidip onlardan alıyoruz."

'HENÜZ BAĞIŞ YOK'

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği'ne ait evlerde 14 hasta çocukla birlikte yaz tatili olduğu için 6 kardeşin kaldığını anlatan Sevil Ozan, özellikle hasta çocukların iyi beslenmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Evlerimizde 20 çocukla birlikte anneleri refakatçi olarak kalıyor. Evlerimizde kalanların hepsi ihtiyaç sahibi. Hasta çocuk evlerinde kalıp da daha sonra İzmir'e yerleşen ve ayrı ev açan 7 ailemiz var. Onlar ev açtı diye ellerimizi üstlerinden çekmiyoruz. Çünkü hala dar gelirliler. Onlara da et veriyoruz. Çocukların et ile beslenmesi lazım" dedi. 5 yıldır Kurban Bayramı'nda kesim işine aracılık ettiklerini dile getiren Ozan, bu yıl için henüz siparişin olmadığını belirterek bayrama bir hafta kala yoğunluk beklediklerini söyledi. Ozan, "Kesim sırasında video çekip bağışçıyla paylaşıyoruz. Hem ibadetlerini yerine getirmiş oluyorlar hem de hasta çocuklara katkı sağlıyorlar. Her yıl talep artıyor. Bir danadan 200 kilo et çıkıyor. Yıl boyu et ihtiyacı karşılanıyor. Geçen yıl 3 dana, 14 kuzumuz vardı. Bu sene işallah daha fazla olur" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.