Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Haşereyle mücadeleyi konuştular

Haşereyle mücadeleyi konuştular

İzmir'in Selçuk ilçesinde düzenlenen toplantıyla haşerelerle etkin mücadele ve bu konuda yanlış bilinen doğrular konusunda bilgilendirme yapıldı.

  • Ege Postası
  • 29.05.2017 - 11:48

İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk Hizmet Binası'nda 'İzmir İli Vektör Mücadele Çalışmaları' konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Yıldız Devran'ın birer konuşma yaptığı toplantıya Selçuk'taki mahalle muhtarlarının yanı sıra meslek odalarının başkan ve temsilcileri,  Pamucak Turizm Yatırımcıları Birliği (PATUYAB) üyeleri ve daire amirleri katıldı.

Toplantıdaki konuşmasında her türlü mücadelede doğru adımlarla doğayı koruyarak sonuç elde etmeyi amaçladıklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, "Bunlar, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz bir çalışmalar. Kullanılan ilaçlar kesinlikle insan sağlığına ve çevreye zararlı değildir. Ancak ince püskürtme tekniği ile haşereleri yok etmede kullanılan ULV (Ultra Low Volume) yönteminde uzmanların ifadesiyle hedef dışı, hastalık taşımayan canlılar da ölebiliyor. ULV cihazı taşıyan araçlarla ne kadar sık ilaçlama yapılırsa o kadar faydalı olacağı inanışı yanlıştır. Bu işin özünde larva ile mücadele var. Bu amaçla Pamucak'ta yaklaşık 120 dönümlük sulak alanı doldurduk. Biz bu konuda ilçe belediyesi olarak büyükşehir belediyesi ile daha sıkı bir ilişki içerisinde olacağız. Ana konu insan sağlığı ve çevreyi koruyarak uçkunlarla mücadele etmektir. Bu amaçla bu bilgilendirme toplantıları önemlidir" dedi.

"HAŞERELER UYGUN ORTAMI BULURSA YILIN 365 GÜNÜ ÜREYEBİLİR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Yıldız Devran, haşerelerin hepsinin vektör olduğuna dikkati çekip, "Vektör hastalık taşıyan canlıdır. Sivrisinek olmamasını, karasinek olmamasını biraz konfor gibi algılarız. Asıl önemli olan haşerelerin hastalık taşımamasıdır" dedi.  Haşereyle mücadelede doğru bilinen yanlışların altını çizen Devran; "Halk arasında her zaman belirli ilaçlama dönemlerinden bahsedilir. Bu çok büyük bir yanlış. Çünkü haşereler üreme ortamı bulduklarında yılın 365 günü üreyebilirler. Biz de bu anlamda bütün üreme alanlarının tespitini yaparız. Sorunun esas çözümü larva mücadelesidir. Larva mücadelesi hem etkin bir mücadele olmalı, hem de insan ve diğer canlıların sağlığına zarar vermemelidir" diye konuştu.

Devran, sorun yaşayan, fiziksel alanları tespit edilen noktaları vatandaşların kendilerine bildirmeleri halinde 24 saat içerisinde müdahale edebilecetklerini de söyledi.

Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Haşere ile Mücadele Birimi'nde biyolog olarak görev yapan Bahar Semiz Yıldırım ile Selçuk Belediyesi Veteriner Hekimi Ersin Çakmak yürütülen vektör mücadele çalışmalarıyla ilgili birer sunum yaptı.

Sunumun sonunda toplantıya katılanların sorularını cevaplayan uzmanlar, vektörlerle mücadelede vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü belirterek; Çöpleri uzun süre bekletmemek, çöp konteynerlerinin kapaklarını kapalı tutmak, özellikle ıslak çöplerin kapalı bir şekilde atılması, hayvancılık ile uğraşan vatandaşların ise hayvan dışkılarının üzerini toprakla kapatması gibi tedbirlerin üreme alanı oluşmaması açısından çok önemli olduğunun altını çizdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.