Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Harmandalılı miniklere sağlık taraması

Harmandalılı miniklere sağlık taraması

Çocuklara sağlık kontrolü

  • Ege Postası
  • 19.10.2015 - 09:28
Çiğli Belediyesi’nin 3-6 yaş çocuklara yönelik ilk eğitim merkezi olan Harmandalı Okul Öncesi Bakım ve Eğitim Merkezi semt sakinlerinden büyük ilgi görüyor. Sağlıklı bireylerin yetişmesinde ailelere katkı sunmak amacıyla açılan merkezde, çocukların eğitim ve sosyal ihtiyaç alanlarının denetimi belediyenin sıkı kontrolü altında tutulurken, belediye doktorları da çocukları rutin olarak sağlık taramasından geçiriyor.
Çocuklar mutlu
Eğitim alanında önemli adımlar atan Çiğli Belediyesi, meslek edindirme merkezi ÇİBEM ve KOSGEB ile yürütülen girişimcilik kurslarının ardından çocuklara yönelik olarak açtığı Harmandalı, Kaklıç ve Güzeltepe Okul Öncesi Bakım ve Eğitim Merkezleri ile büyük beğeni ve ilgi topluyor. Belediyenin çocuklara yönelik ilk merkez olan Harmandalı’da açılan okul öncesi bakım ve eğitim merkezi bu bölgedeki önemli eksikliği giderirken, belediye doktorları çocukları yakın takibe aldı.
Periyodik sağlık kontrolü
3-6 yaş grubunu kapsayan bakım ve eğitim merkezinde çocuklarla özel olarak ilgileniliyor. Çocukların sağlık taramaları belediye doktorlar ı tarafından belirli periyotlarla yapılıyor. Belediyenin sağlık işleri müdürlüğü doktorları çocukları rutin muayene kontrolünden geçirirken, çocuklar, eğitim merkezi sorumluları ve aileler sağlık kontrolü sonuçlarıyla ilgili bilgilendiriliyor.  Öte yandan eğitim merkezinin çalışma koşulları da iş güvenliği açısından sıkı denetim altında tutuluyor.
Hediye verdiler
Çocukları ziyaret eden Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın eşi Ergül Arslan, Başkan Yardımcısı Sevil Boran ve Sağlık İşleri Müdürü Dr. Sibel Delil, merkezde hem incelemelerde bulundular hem de çocuklara çeşitli hediyeler verdiler. 
Başkan Arslan “Eğitim önceliğimiz”
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, belediye olarak çocuklar, yaşlılar, engelliler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun birçok kesimine yönelik sosyal projelere destek sunduklarını söyledi. Başkan Hasan Arslan, “Okul öncesi eğitim merkezimiz özellikle kırsal bölgede yaşayan ve eğitim fırsatlarından yararlanamayan çocuk ve kadınlarımızın hayatlarında büyük kolaylıklar sağlayacak. Çocuklarımızın bakımlarını üstelenmiş annelerimizin çocuk bakımı gibi çok ağır bir yükü omuzladıklarını biliyoruz. Onlara bu anlamda yardımcı olmak, özgürlük alanlarını genişletmek adına hayata geçirilmiş bir proje. İhtiyaç duyulan diğer mahallelerde de hayata geçirilmesi adına üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız. Annelerimizin sosyal hayata katılımlarını en yüksek düzeyde tutmak adına bu merkezlerin yaygınlaştırılması fikrini çok önemli ve değerli buluyorum. Çağdaş ve yenilikçi bir bakış açısıyla Çiğli’de yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına ve taleplerine çözüm üretmek için çalışıyoruz. Her zaman onların yanındayız ve onların yanında olmaya da devam 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.