Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7899
%0.17
Altın 2.509,200
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hamza Dağ sordu Bakan Pakdemirli gündemi değerlendirdi

Hamza Dağ sordu Bakan Pakdemirli gündemi değerlendirdi

AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı tarafından düzenlenen Kütüphane Sohbetleri programının bu haftaki konuğu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli oldu. Soruları yanıtlayan Bakan Pakdemirli, "Türkiye pandemiye hazırlıklıydı. Süreci çok yakın takip ediyoruz. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımız ile koordineli çalışıyoruz. Bu dönemde her ülkenin yaptığı gibi önce can sonra canan diyoruz. Ürünlerimiz bize yetsin sonra diğer ülkelerin ihtiyaçlarına yanıt veriyoruz. Pandemi bu süreçte bize bir fırsattır. İnsanlar yeni alanlar kendilerine oluşturuyorlar." dedi.

  • Ege Postası
  • 13.05.2020 - 16:15

EGEPOSTASI- AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı'nın internet ortamnda canlı olarak yayınlanan Kütüphane Sohbetleri programına katılan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ar-Ge Başkan Yardımcısı Sevda Güner Kaya’nın moderatörlüğünü yaptığı programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, AR-GE Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da Bakan Pakdemirli'ye yönelttiği sorularla gündem masaya yatırıldı.

ÖNCE CAN SONRA CANAN!

Bakan Pakdemirli, “Türkiye pandemiye hazırlıklıydı. Süreci çok yakın takip ediyoruz. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımız ile koordineli çalışıyoruz. Bu dönemde her ülkenin yaptığı gibi önce can sonra canan diyoruz. Ürünlerimiz bize yetsin sonra diğer ülkelerin ihtiyaçlarına yanıt veriyoruz. Pandemi bu süreçte bize bir fırsattır. İnsanlar yeni alanlar kendilerine oluşturuyorlar. Pandemi döneminde ertelemeyeceğiniz iki şey var. Birincisi sağlık ve ikincisi de tarım ve gıdadır. Milli eğitimi erteleyebilirsiniz ama bunları erteleyemezsiniz” dedi.

Ailesinin tarımla uğraştığını vurgulayan Pakdemirli, “Biz ailece çiftçilik yapıyoruz. Hiç çiftçilikle ilgilenmeyen ablamız bile çiftliğe gitme kararı aldı.  Tarlalar ve ürünleri takip etmeye başladı. Bunu ben kendi ailemde de gördüm” ifadelerini kulladı.

"İLK ELEKTRİKLİ TRAKTÖRÜ BİZ YAPTIK"

Dünyayı yakında takip ettiğini belirten Bakan Pakdemirli, “Bizim iyi yaptığımız şeyler olduğu gibi onların da yaptığı iyi şeyler var. Bilgi paylaşırsak tekerleği yeniden icat etmek zorunda kalmayız.  Alman tarım bakanı kendi bakanlığı için ‘yaşam bakanlığı’ tanımlaması yaptı. Çünkü yaşamın tamamına hitap ediyorsunuz. Türkiye’de dünyada ilk 10’da ve Avrupa’da birinci sıradadır. Örnek alınacak bir toprak yapımız, üretim çalışmalarımız var. Tarım ve hayvancılık başta olmak üzere dijital alanlarda da önemli işlere imza attık. Dünya’da ilk elektrikli traktörü biz yaptık. Fabrika kurulma aşamasında. Bu senenin sonuna kalmadan üretime başlar. Marmara bölgesinde bir alanda kurulumu planlıyoruz” dedi.

ORMAN YANGINA MÜDAHALE SÜRESİ 12 DAKİKAYA DÜŞTÜ

Bakan Pakdemirli, “Yangınla mücadelede Türkiye lider ülkedir. Ayrıca ağaçlandırmada da önemli başarılarımız var. Bizim rakip ülkelerimiz Portekiz ve Yunanistan gibi ülkelerdir. Kuzey ülkelerinde yangın pek olmaz. En gelişmiş ülkeler bile bu işte başarılı olamadılar. Bizde neden başarı va? Orman teşkilatımız bir asker anlayışında, yeniliklere açık, disiplinli çalışma ve mücadele yapıyor. Nevi şahsına münhasır bir orman teşkilatına sahibiz. AK Parti iktidarında yangına müdahale süresi 40 dakikadan 12 dakikaya kadar inmiştir. Biz, tabiri caizse uzay aracı haricinde her şeyi teknik aşamada kullanıyoruz. Ama muhalefet bize karşı bu konuda, yangın konusunda haksız eleştiride bulundular. Benim ağaçlar konusunda büyük hassasiyetim var. Eleştirenlere de en iyi cevap ‘geleceğe nefes’ kampanyası olmuştur. Her görüşten insan gidip kendi evlatlarının geleceği için fidan dikti” dedi.

HAMZA DAĞ: BİZ BİZE YETEN BİR ÜLKEYİZ

Programda söz alan Hamza Dağ da “Biz de video konferansta görüyoruz özellikle gençler taleplerde bulunuyor. Tarım alanında projeler üretmek istiyorlar. Bunu bize söylediler.  Bu süreçten sonra tarım ve hayvancılık, ekonomi ve medeniyetler konusunda değişim olacak. Dijital 5.0 da olsa tarım çok önemli bir hale geldi. İki aylık bir süre içinde insanlar kendisi ve çocuklarının iaşesini düşündü. Vatandaş ‘raflar boşalır mı, ekmek, fasülye biter  mi’ diye düşündü. Hamdolsun ki bu konuda bir sorun yaşamadık. Dört, beş ay sürse bile bir sorun yaşanmayacağını gördük. Kendi bölgemizden biliyoruz ki Menderes’te, Bakırçay’da seçim dönemlerinde muhalefet partileri bize ‘tarımda bu ülkeyi dünyaya mahkum ettiniz’ diyordu. Bazı ürünlerin ithalinden kaynaklı genel siyasi politika üretiyorlardı. Ben de bunu 2011 yılından bu yana milletvekili olan ve bölgeyi bilen birisi olarak sahada yaşıyordum.  Gördük ki bu süreçte biz bize yeten bir ülkeyiz. Sabah başladığınızda peynir, süt, bal, domates ve zeytin gibi tüm ürünler bizim ülkemizde yetişiyor. Tarım Bakanlığı takdire şayan bir çalışma performansı geçiriyor” diye konuştu.

"BEYEFENDİLER EVLERİNDE UYUYORLARDI"

Orman yangınları konusunda İzmir’de yaşadıklarını hatırlatan Dağ, “Yangınlar döneminde ne yazık ki İzmir’e gelmediler. Genel başkan yardımcıları, milletvekilleri  Avusturalya’da yangınlardaki görüntüleri paylaştılar. Biz uykusuz mücadeleye şahit olduk. Gelin, sahayı gezin dedik. Çağrıda bulunduk. Ama beyefendiler evlerinde uyuyorlardı” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.