Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hamza Dağ'dan İZBAN kararı sonrası Kocaoğlu'na tepki: Mahcubiyet hissedecek midir'

Hamza Dağ'dan İZBAN kararı sonrası Kocaoğlu'na tepki: Mahcubiyet hissedecek midir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İZBAN grevini 60 gün süreyle ertelenmesi kararı sonrası açıklamalarda bulundu. Dağ, sosyal medyadan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu hedef aldı. Dağ sosyal medyadan, "Grev kararı politiktir diyen CHP’li vekil ve “Grev haktır ama bunu sadece İzmir'de yapmak, aklımıza farklı senaryolar getiriyor.” diyerek bazı mesnetsiz imalarda bulunan Aziz Kocaoğlu bu karardan sonra mahcubiyet hissedecek midir'" ifadelerini kullandı. Dağ'dan İZBAN kararı sonrası Kocaoğlu'na tepki;

  • Ege Postası
  • 08.01.2019 - 11:25

EGEPSOTASI- İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistemi Ticaret A.Ş.'ye (İZBAN) bağlı iş yerlerindeki grev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı sonrası 60 gün süreyle ertelendi. 6356 sayılı 'Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 63'üncü maddesi gereğince alındığını belirtilen karar, Resmi Gazete'de de yayımlandı.

İZBAN'a bağlı iş yerlerinde Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevin, "şehir içi toplu taşıma hizmetlerini bozucu nitelikte görüldüğünden, 60 gün süreyle ertelenmesine" karar verildi.

Karar sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ sosyal medyadan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu hedef aldı. Dağ, "Bazı mesnetsiz imalarda bulunan Aziz Kocaoğlu bu karardan sonra mahcubiyet hissedecek midir'" dedi.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR

1. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN işçilerinin talepleriyle ortaya çıkan grev sürecini yönetememiş ve çözülmesi işten bile sayılmayacak küçücük bir problemi, şehrin içine düştüğü büyük bir krize çevirmiştir.

2. Günde yüzbinlerce İzmirli hemşerilerimizin kullandığı İZBAN’daki grev, hemşerilerimizin mağduriyeti göz önüne alınarak Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ertelenmiştir.

3.  Aziz Kocaoğlu ve CHP'li vekiller, bu krizi çözmek yerine her zamanki gibi kaçak dövüşmeyi ve suçu başkalarına atmayı tercih etmişlerdir. Hatta meseleyi ileri bir boyuta taşıyıp komplo teorileri üzerinden tartışmaya başlamışlardır.

4- Grev kararı politiktir diyen CHP’li vekil ve “Grev haktır ama bunu sadece İzmir'de yapmak, aklımıza farklı senaryolar getiriyor.” diyerek bazı mesnetsiz imalarda bulunan Aziz Kocaoğlu bu karardan sonra mahcubiyet hissedecek midir'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.