Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hamza Dağ, Ayvalı'ya sahip çıktı

Hamza Dağ, Ayvalı'ya sahip çıktı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, bir tartışma programında sarf ettiği sözlerin tepki toplaması üzerine AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Emre Cemil Ayvalı’ya sahip çıktı. Dağ, CHP'yi de sert sözlerle eleştirdi. Dağ; “CHP ve HDP’lilerin Emre Cemil Ayvalı’ya bu kadar saldırmalarının nedeni, Ayvalı’nın CHP’nin FETÖ ile olan ilişkisini binlerce açık kaynaktan ortaya koyan kitabı." dedi

  • Ege Postası
  • 12.06.2020 - 21:38

EGEPOSTASI- CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın ‘Tarafsız Bölge’ programına konuk olan AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik tartışma sırasında, “FETÖ’yle AK Parti kol kola girdiyse şayet, bunu da farklı darbecileri tasfiye etmek için”  ifadelerini kullanmıştı.

Ayvalı'nın tartışma programında sarf ettiği sözler tepki toplamıştı.

Bunun üzerine Ayvalı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Partimin zarar görmemesi adına iki yıldır onurla yürüttüğüm Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılıyorum" demişti.

HAMZA DAĞ, AYVALI'YA SAHİP ÇIKTI

Ayvalı’ya İzmir'de gençlik kollarında birlikte siyaset yaptığı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ sahip çıktı. Dağ, “CHP ve HDP’lilerin Emre Cemil Ayvalı’ya bu kadar saldırmalarının nedeni, Ayvalı’nın CHP’nin FETÖ ile olan ilişkisini binlerce açık kaynaktan ortaya koyan kitabı. Zaten CHP ve Kılıçdaroğlu kitabın toplatılması için dava açmıştı. O yüzden 3 saatlik bir programdan 10 saniyelik bir bölüme mal bulmuş mağribi gibi atladılar. Tüm bu günahlarından dolayı kendilerini aklamak ve gerçekleri çarpıtarak işin içinden sıyrılmak istiyorlar. Kitabı sallayarak Emre Cemil Ayvalı
yargılansın demeleri boşuna değil” ifadelerini kullandı.

AYVALI NE DEMİŞTİ'

Ayvalı, Çarşamba akşamı katıldığı programda, "FETÖ ile AK Parti bürokraside geçmişte kol kola girdiyse, bunu da farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı" demişti.

Ayvalı "Bir tarafta, çok açık söylüyorum, darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı, bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldık" ifadelerini kullanmıştı.


EMRE CEMİL AYVALI KİMDİR'

1988 doğumlu olan Ayvalı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gençlik kollarında görev yaparak 2006 yılında siyasete girdi.

Partinin internet sitesinde yer alan özgeçmişine göre, Ayvalı 2018 Genel Seçimleri'nde İzmir 1. Bölge 6. Sıradan Milletvekili Adayı oldu ve Eylül 2018'den bu yana Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

10/04/1988 İzmir doğumludur. İlköğretimini Aliağa Gazi İlköğretim Okulunda, Ortaöğretimini Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İktisat Bölümünde tamamlamıştır.

İlk siyasi deneyimini 2006 yılında AK Parti Karşıyaka İlçe Gençlik Kollarında yaşamış, burada önce İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ardından da sırasıyla Ar-Ge, Tanıtım ve Medya, Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu ilçe başkan yardımcılıkları görevlerinde bulunmuştur.

3 Şubat 2008 tarihinde İl Gençlik Kolları 2. Olağan kongresinde Başkan Adayı Hamza Dağ'ın listesinden İzmir İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi seçilmiş ve 2009-2011 yılları arasında Üniversitelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini icra etmiştir.

2011-2012 yılları arasında İzmir İl Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığını yürütmüştür. 29 Nisan 2012'de Genel Merkez Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi'nde MKYK Üyesi seçilmiştir. 2013 yılının Eylül ayından bu yana Halkla İlişkiler Başkanlığını yürütmektedir. İngilizce bilmektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.