Dolar 32,3736
%0.17
Euro 34,9717
%-0.27
Altın 2.326,080
%0.24
Bist-100 9,07
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hamza Dağ açıkladı: İzmir’e 2 milyar 600 milyon lira nakit destek

Hamza Dağ açıkladı: İzmir’e 2 milyar 600 milyon lira nakit destek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Covid-19 salgını sürecinde İzmir'e 2 milyar 685 milyon lirayı aşan nakdi destekte bulunulduğunu bildirdi.

  • Ege Postası
  • 26.01.2021 - 10:36

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, pandemi döneminin başından itibaren İzmir’de Sosyal Koruma Kalkanı altında yapılan yardımları açıkladı. Yola “Birlikte başaracağız” diyerek çıkıldığını hatırlatan Dağ “Ülkemiz hem nitelikli sağlık altyapısı ve personeli hem de sosyal devlet olmanın verdiği güç ile salgın sürecini pozitif şekilde geçiren ülkeler arasına girmeyi başarmıştır. Bu dönemde milyonlarca vatandaşımıza ülke genelinde nakdi destekler verilmiştir. İzmir’de de yüz binlerce vatandaşımız toplamda 2 milyar 685 milyon lirayı aşan nakdi desteklerden faydalanmıştır. Her fırsatta ‘İzmir’in Ankara tarafından hak ettiği önemi görmediği” yalanına sarılarak bu algıyı oluşturmaya çalışanların çabalarının beyhude olduğunun en somut örneği bu verilerdir.” dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Covid-19 salgını sürecinde İzmir’de vatandaşlara verilen desteklerle ilgili açıklama yaptı. Dağ, açıklamasında “Geçtiğimiz yılın başından itibaren tüm dünya, daha önce kimsenin tecrübe etmediği bir küresel salgın ile karşı karşıya kaldı. Bu dönemde hep birlikte, tüm dünyada hem sosyal destekler hem de sağlık sistemi noktasında ön plana çıkan bir ülke olduğumuzu bir kez daha görmüş olduk. Nitelikli sağlık altyapımız, personelimiz ve sosyal devlet olarak vatandaşımızın dertlerine derman olma çabamız; pozitif ayrışan bir ülke olmamızı sağlamıştır.” ifadelerini kullandı.

“Yalanlarla algı oluşturma çabaları beyhude” 

Salgın nedeniyle durgunluk yaşayan sektörler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik birçok destek programının devreye alındığının altını çizen Hamza Dağ “Milyonlarca vatandaşımıza ülke genelinde nakdi destekler verilmiştir. İzmir’de de yüzbinlerce vatandaşımız toplamda 2 milyar 685 milyon lirayı aşan nakdi desteklerden faydalanmıştır. Bu somut verilerle; her fırsatta ‘İzmir’in Ankara tarafından hak ettiği önemi görmediği” yalanına sarılarak bu algıyı oluşturmaya çalışanların çabalarının beyhude olduğunu bir kez daha görmekteyiz. Bir yandan milletimizin eşi benzeri görülmemiş dayanışma ruhu, diğer taraftan devletimizin vatandaşını önceleyen sosyal devlet yapısıyla; hem ülke genelinde hem de İzmir’imizde Sn. Cumhurbaşkanı’mızın öncülüğünde, ilgili kurumlarımızla birlikte milletimizin yanında olmayı sürdürüyoruz.” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.