Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hamitler Mezarlığı'nda sahte peygamber izdihamı

Hamitler Mezarlığı'nda sahte peygamber izdihamı

Sahte peygamber İskender Erol Evrenosoğlu'nun defnedildiği Bursa'daki Hamitler Mezarlığı'na talep patlaması oldu. Evrenosoğlu'nun mezarının bulunduğu parselden yer satın almak isteyenlerin sayısı 100'ü bulunca Bursa Mezarlıklar Müdürlüğü satışları durdurdu.

  • Ege Postası
  • 03.12.2019 - 09:56

ABD'de hayatını kaybeden İskender Erol Evrenosoğlu için oğlu Oktay Evrenesoğlu Bursa'da mezar yeri başvurusunda bulundu. Oktay Evrenesoğlu Bursa'nın merkezindeki Pınarbaşı Mezarlığı'ndan yer satın almak istedi ancak bu talebi uygun görülmedi. Kendisine Bursa'nın dışındaki Hamitler Mezarlığı'ndan yer tahsisi yapıldı. 

Oktay Evrenesoğlu aile mezarlığı yapabilmek için 4 parsel satın aldı. Her bir mezar yeri için de 10 bin 500'er liradan toplam 42 bin TL ödedi. İskender Erol Evrenosoğlu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din adamı göndermediği cenaze töreninin ardından Hamitler Mezarlığı'nda defnedildi.

MÜRİTLERDEN YOĞUN TALEP

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler’in haberine göre, Evrenosoğlu'nun defnedildiği gün mezarının bulunduğu parselden yer almak için 100'e yakın başvuru yapıldı. Talepler sonraki günlerde de devam etti. Taleplerin Evrenosoğlu'nun takipçilerinden geldiğinin değerlendirilmesi üzerine bu bölgeden mezar yeri satışı durduruldu. Ayrıca Evrenosoğlu'nun mezarında türbe benzeri bir yapılaşmaya izin de verilmeyeceği öğrenildi. (NTV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.