Dolar 32,5487
%0.03
Euro 35,0081
%0.52
Altın 2.426,200
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hafriyat kamyonlarından şikayet ettiler

Hafriyat kamyonlarından şikayet ettiler

İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan 4. Oto Sanayi Sitesi’ne komşu 128/18 sokaktaki özel okul ve işletmeler, hafriyat kamyonları sebebiyle zor günler geçiriyor. O ilçede vatandaş isyanda

  • Ege Postası
  • 28.11.2017 - 10:53

İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Daire Başkanlığı’nın Bornova Şeytanderesi’nde açtığı hafriyat döküm sahasında gitmeden önce kantara girmek için EVKA 4’deki kantar tesisine gelen hafriyat kamyonları, 128/18 sokakta uzun kuyruklar oluştururken, okul giriş çıkışları başta olmak üzere, gün içinde tüm firmalara ve okullara büyük sıkıntı yaratıyor.

İMZA TOPLADILAR

Kantar görevlilerinin öğle tatili ile saat 10.00 ve 16.00'da verdikleri çay molaları nedeniyle kamyonların uzun kuyruk oluşturduğu sokaktaki işletmeler de şikayetlerini imza toplayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iletti. Belediyeden gelen yetkililerin bölgede incelemede bulunduğunu belirten firma temsilcileri, özellikle mola saatlerinde kamyonların uzun kuyruklar oluşturduğunu ve yolun tek şeride düştüğünü bir kez daha vurguladı. Yağmurlu günlerde kamyonların teker ve kasalarından dökülen çamurun tüm sokağı yürünemez hale getirdiğini belirten firma yetkilileri, "Kamyonların yarattığı yoğunluk ve sokağın trafik yükünün dışında, gürültü ve kirlilik de söz konusu. Malımız geldiğinde aracı yanaştıracak yerimiz kalmıyor, müşterilerimiz geldiğinde çamurdan dolayı araçlarından inemiyorlar. Sokağı yıkamaktan iş yapamaz olduk" dedi.

OKUL GİRİŞ ÇIKIŞI BÜYÜK SORUN

Bölgede üçü özel biri devlet olmak üzere dört okulun bulunduğuna dikkat çeken işletme sahipleri, "Tam okul çıkış saatinde kantar tesisinde çay molası veriliyor. Kamyon kuyrukları okul önünden sanayi içine doğru uzuyor. Çocuklarını okuldan almaya gelen veliler, özellikle kadın şoförler hem yoğunluktan hem de yolların çamurundan büyük rahatsızlık duyuyor. Çocuklar için de okul çıkışı bu kadar kamyon yoğunluğu büyük tehlike yaratıyor" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.