Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gymnasium'daki restore edilen sütunlar ziyarete açıldı

Gymnasium'daki restore edilen sütunlar ziyarete açıldı

İzmir'in Bergama ilçesinde, Bergama (Pergamon) Antik Kenti Gymnasiumu'ndaki restorasyonu tamamlanan sütunlar düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

  • Ege Postası
  • 12.09.2018 - 15:10

Bergama Antik Kenti'nin Gymnasiumu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Alman Arkeoloji Enstitüsü ve Bergama Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği törene, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Almanya İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı temsilen Aliye Usta, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Bergama Müze Müdürü Nilgün Ustura, Pergamon Kazı Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson, Yrd. Doç. Dr. Güler Ateş ile Bergamalılar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden Pergamon Kazı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Güler Ateş tarafından yapıldı. Ardından söz alan Almanya İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig, "25 yıl önce Türkiye'nin tarihi zenginliklerini gezme fırsatı bulmuştum. Tabii ki gezdiğimiz yerler arasında Bergama da vardı. Bu geniş topraklarda yüksek düzeyde bir kültürün yaşamasına hayranlık duymuştuk. 2014 yılından bu yana UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde de yer alan bu kentin, uygarlık tarihi için en önemli doğuş yerlerinden biri olarak görülmeyi hak ettiğine inanıyorum" dedi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Gymnasium'un açılışının Bergama için çok önemli olduğunu, ilçe turizmine katkı sağlayacağını söyledi.

Pergamon Kazı Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson da konuşmasında çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Yapılan konuşmaların ardından Gymnasium'daki sütunlu köşenin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra tarihi kazı vagonunun sergilendiği alana geçildi. Burada katılımcılara Yüksek Mimar Seçil Tezer ve Arkeolog Dr. Ulrich Mania tarafından bilgilendirme yapıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.