Dolar 32,5648
%0.06
Euro 34,8657
%0
Altın 2.435,900
%0.24
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçeliler Cumhuriyet için yürüdü

Güzelbahçeliler Cumhuriyet için yürüdü

CHP Güzelbahçe İlçe örgütü, “Cumhuriyet yürüyüşü” düzenledi.

  • Ege Postası
  • 29.10.2017 - 01:21

Güzelbahçe Gece Pazarı’nda toplanan cumhuriyet sevdalısı yüzlerce Güzelbahçeli, ellerinde meşale ve led balonlarla yaklaşık iki kilometre sahil boyunca yürüdü. Denizden de üzerinde “Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun”, “Yaşasın Cumhuriyet” yazan bir balıkçı teknesi yürüyüşçülere eşlik etti. Bando takımının söylediği marşlar eşliğinde yürüyen ve sık sık “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan Güzelbahçeliler,  Maltepe’deki Tabaoğlu Parkı’nda yürüyüşlerini sonlandırdı. Burada Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından halk dansları gösterisi yapıldı.

Yürüyüşçülere hitap eden CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, “Cumhuriyet birliktir, beraberliktir, özgürlüktür, adalettir, barıştır, kardeşliktir. Cumhuriyet ortak yaşamının, kadın erkek eşitliğinin adıdır. Bugün iş başında bulunan siyasi iktidar cumhuriyeti yok etmek, yerine diktatörlük getirmek istiyor. Cumhuriyet yok olursa, barış, özgürlük, birlik ve beraberliğimiz biter. Cumhuriyet giderse, komşularımızda yaşanan bölünme, parçalanmanın eşiğine biz de geliriz. Bu nedenle cumhuriyete ve Atatürk’ün ilkelerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Kanımızın son damlasına kadar cumhuriyetimizi koruyacağız” dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de,Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü, Atatürk devrim ve ilkelerine sahip çıkma, cumhuriyeti koruyup kollama konusunda Güzelbahçelilerin üzerine düşeni yaptığını, Güzelbahçeliler gibi tüm İzmir’in ve Türkiye’de yaşayan herkesin cumhuriyete sahip çıkması gerektiğini savundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.