Dolar 32,4969
%0.27
Euro 34,6169
%0.36
Altın 2.478,660
%-0.18
Bist-100 9.649,00
%-0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe’den yardım yola çıktı

Güzelbahçe’den yardım yola çıktı

Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında destek için kampanya başlatan Güzelbahçe Belediyesi toplanan yardımları deprem bölgesine ulaştırmak için yola çıktı.

  • Ege Postası
  • 28.01.2020 - 09:20

Güzelbahçe Belediyesi Elazığ ve çevre illerde depremzedelerin yaralarını sarabilmek için başlatmış olduğu yardım kampanyası için toplanan eşyaları bölgeye gönderdi. Güzelbahçe Belediyesi Pazartesi saat 14.00’a kadar yardımların ulaştırılması duyurusunda bulunmuştu. Vatandaşların getirdikleri malzemelerin tasnif edilmesi ve paketlenmesi için belediye çalışanları görevlendirildi.

‘Gün birlik beraberlik günü’ 
Türkiye Elazığ ve çevre illerde yaşanan depremin yaralarını sararken, birçok ilden de yardımlar sürüyor. Depremin olduğu günden bu yana hummalı bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Özan Parlar, “Doğal afetin her türlüsü bizler için büyük bir yıkım. Fakat bu doğal afetlerle mücadele etmek bilimsel ve teknik açıdan hazırlıklı olmak mümkün. Kurulan şehirler deprem ve doğal afetlere karşı yapılmalı. Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor. Onun için depreme dayanıklı binalar inşa etmemiz gerekiyor. Şehirlerimizi buna göre planlamalıyız. Tüm ülke olarak birlik beraberlik içinde Elazığ, Malatya ve çevre illerde yaşanan depremin yaralarını sarmaya başladık. Belediyemiz depremin olduğu günden bugüne ne yapabilirizle ilgili yetkililerle görüşme içindeydi. Mevsimin kış olması ve bölgede doğalgaz ve elektrik kesintilerinin de olması sebebiyle ısınma problemi yaşanıyor. Bizlerde vatandaşlarımıza çağrıda bulunduk ‘battaniye’ yardımında bulunmalarını istedik. Sağ olsunlar Güzelbahçeli hemşerilerimiz bu duruma duyarsız kalmadı ve hafta sonundan başlayan bir yardım seferberliği oluşturdular. Katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz. Aracımız yola çıktı. Umarız bu tür afetlerle bir daha karşılaşmayız. Deprem konusunda çok daha bilinçli ve hazırlıklı olmamız gerekiyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar, ailelerine sabırlar diliyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.