Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'deki tuvalet krizinde flaş gelişme

Güzelbahçe'deki tuvalet krizinde flaş gelişme

Güzelbahçe Belediyesi'nde bir kadın çalışanın umumi tuvalete sürülmesiyle başlayan krizde, DİSK'in Başkan Mustafa İnce'ye yönelik istifa çağrısı ve kınamasının ardından TÜRK-İŞ'ten ise kafaları karıştıran şekilde teşekkür geldi. TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye –İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve 40 ilin şube başkanları Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye destek ziyaretinde bulundu. DİSK istifa çağrısı yaptı, TÜRK-İŞ İnce'ye arka çıktı

  • Ege Postası
  • 25.09.2017 - 11:02

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir Şube yöneticilerinin, delege seçimlerinde sürgünlere tepki göstererek, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce hakkında "Ya demokrat ol, ya da koltuğunu bırak" şeklindeki açıklama yapmaları üzerine, Güzelbahçe Belediyesi’nde örgütlü olan Belediye İş Sendikası’nın Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve 40 ilin şube başkanı belediyeye çıkarma yaptı.

SENDİKA SÜRGÜNÜ GÖRMEZDEN GELDİ

CHP Güzelbahçe delege seçimlerinde İlçe Başkanı Kazım Çam’a muhalif liste çıkaran İlçe Başkan Yardımcısı Vural Gezer’in Kültür Müdürlüğü'nden Fen İşleri'ne sürgün edilmesi ve ardından Vural Gezer’e destek veren belediye çalışanı Mine Bilir Şahin’in de yine Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ndeki görevinden alınarak Başkanlık yazısı ile 1. Balıkçı Barınağında bulunan WC temizliğinde sürgün edilmesinin ardından tepkiler gelmişti.  Yaşananların ardından TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye –İş Sendikası Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'yi ziyaret etti. Sendika Genel Başkanı ve beraberindeki yöneticileri Güzelbahçe Belediyesinden yapılan sürgünü görmezden gelerek teşekkür etmeleri şaşkınlık yarattı. 

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ve belediye meclis üyelerinin de katılımıyla belediye bahçesinde toplanan işçilere hitaben konuşma yapan Yurdakul, “Türkiye’nin en güçlü sendikası olarak buradayız. Belediye İş sendikası köklü bir sendika. Nitelik ve nicelik bakımından da en büyük sendikayız. 40 ayrı kentten gelen şube başkanlarımızla burada binlerce işçiyi temsil ediyoruz. Güzelbahçe Belediye Başkanı, bizi insan yerine koyduğu, emeğimizin hakkını verdiği için buradayız. Bizim burada huzurumuz var. Kimse huzurumuzu bozmaya kalkmasın. Birileri bu güzelliği bozmak için uğraşıyor. Asla buna tevessül etmesinler. Bedeli çok ağır olur. Huzurumuzu bozmaya kalkanlar, önce bizim bedenimizi çiğnemelidir” dedi.

"İŞÇİ DOSTU İNCE" SLOGANLARI ATILDI

Türkiye’nin Güzelbahçe, İzmir veya Ege olmadığını belirten Yurdakul, “Türkiye’de demokrasi yok. 3 bine yakın belediye başkanı var, Mustafa İnce gibi başkan gibi başkan çok az. Sayın Başkanım siz bizim alınterimize saygı gösteriyorsunuz. Size en ufak bir olumsuzluk yapanlar, karşısında bizi bulur” diye konuştu.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de “Kötü günümüzde bizimle birlikte olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Beni koltuğumdan sadece partim ve halkım edebilir. Partim ve halkım istemediği zaman ben koltuğumu bırakırım. Benim bugüne kadar elimi tutmamış insanların benden koltuğumu bırakmamı istemeye hakları yok” dedi. Taşerona kadro verilmesi konusunun merkezi iktidarın hayata geçireceği bir sorun olduğuna dikkat çeken İnce, “İnşallah 2019’da CHP’nin iktidarıyla taşeron sorunu da bitecek. Beni sırtımdan vurmak isteyenlerin olduğu bir ortamda Belediye-İş sendikasının bütün örgütleriyle destek ziyaretine gelmelerini anlamlı buluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan İnce’nin konuşması sık sık işçilerin attığı “İşçi babası İnce”, “Emekçinin dostu İnce” sloganlarıyla kesildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.