Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'de zeytin şenliği

Güzelbahçe'de zeytin şenliği

İzmir'in Güzelbahçe ilçesine bağlı kırsal Küçükkaya Mahallesi'nde zeytin şenliği düzenlendi. Şenliğe, silahlı saldırı sonucu bacağından yaralan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de katıldı.

  • Ege Postası
  • 11.12.2017 - 13:25

Küçükkaya Mahallesi'nde düzenlenen şenlik kapsamında, en iyi hurma zeytin yarışması yapıldı. Yarışmada ürettikleri zeytinlerle Ali Arslan birinci, Mehmet Balta ikinci, İlayda Yalçın ise üçüncü seçildi. Dereceye girenlere ödül olarak tam, yarım ve çeyrek altın verildi.

Şenliğe, düzenlenen silahlı saldırıda bacağından yaralan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de katıldı. Bir hafta süren tedavi ve dinlenme sürecinin ardından ilk kez halkın karşısına çıkan ve alkışlarla destek verilen Başkan İnce, üreticiye destek verdiklerini belirterek, "Payamlı'da Bardacık Festivali'nden sonra Çamlı ve Yelki'de açtığımız yöresel pazarlarla üreticilerimize destek olmaya çalışıyoruz. En küçük mahallemiz olan Küçükkayalılı üreticilerimize destek olmak için böyle bir şenlik düzenledik. Üreticilerimiz zeytinini, zeytinyağını tanıtsın ve satsın istedik. Gelecek yıllarda şenliğimizi daha geniş kapsamlı yapacağız" dedi.     

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam da İzmir'de başta Büyükşehir olmak üzere belediyelerin özellikle de Güzelbahçe Belediyesi'nin kırsal kalkınmaya önem verdiğini ve üreticiyi desteklediğini söyledi. Çam, "Bu şenliğimizin amacı da köylümüze destek olmak" diye konuştu.

Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar da Belediye ve Kent Konseyi olarak el ele vererek üreticiye sahip çıktıklarını belirterek, "Payamlı Küçükkaya Kooperatifimiz ve Çamlı Kooperatifimiz aracılığıyla üreticilerimizin ürünlerini satın alıp tüketiciye ulaştırıyoruz. Ayrıca tescilini yaptırdığımız Güzelbahçem markasını da yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.

Küçükkaya Muhtarı Muharrem Arslan da böyle bir şenlik düzenlediği için Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye teşekkür etti. 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.