Dolar 32,4534
%0.02
Euro 34,7856
%0.19
Altın 2.477,720
%0.63
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe’de sözleşme sevinci

Güzelbahçe’de sözleşme sevinci

Güzelbahçe Belediyesi’nde çalışan işçi ve memurlar adına toplu sözleşme aynı gün imzalandı. İşçi ve memurların maaşlarında yüzde 20’yi aşan iyileştirme yapıldı ve en düşük memur maaşı 5 bin 200 TL, en düşük işçi maaşı ise 2990 Tl  oldu. Güzelbahçe Belediyesi'nde çifte sevinç

  • Ege Postası
  • 14.02.2018 - 09:30

Güzelbahçe Belediyesi’nde çalışan 42 memur adına Tüm-Bel-Sen arasında toplu sözleşme yapıldı. İmza törenine Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Genel Hukuk ve Sözleşme Sekreteri Ahmet Cüce, 2. Nolu Şube Başkanı Şube Başkanı Mustafa Aygün, Şube TİS ve Hukuk Sekreteri Engin Yücelen katıldı. Yapılan yeni toplu sözleşmeye göre ev taşıyan memura 1000 Tl. yardım kararı alındı.  Yıllık 1200 TL sosyal denge tazminatı, Kurban, Ramazan, 29 Ekim  ve 1 Mayıs İşçi bayramları ile yılbaşında 700’er lira ikramiye ödenmesi kararlaştırıldı. Eğitim yardımı olarak ise memurun ilkokulda okuyan çocuğu için 750, orta dereceli okulda eğitim gören çocuğu için 900, üniversitede okuyan öğrenci için 1200 TL.ikinci bir üniversite, yüksek lisans veya master yapan memur için ise yılda bir kez olmak üzere 1000 TL. ödenmesi karara bağlandı. Ayrıca yılda bir kez 1100 TL yakacak, 1400 TL. giyecek yardımı yapılması sözleşmede imza altına alındı. Engelli çocuğu olana 600 TL yardım yapılması karara alınırken, 1500 TL evlenme, 1500 TL. de doğum yardımı verilmesi toplu sözleşmede imza altına alınan maddeler arasında yer aldı.

72 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmesi de Belediye İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan ile belediye başkanı Mustafa İnce imzaladı. İşçilerin ücretlerine yüzde 20’yi bulan zam yapıldı. Sosyal haklarla birlikte en düşük işçi maaşı 2990 Tl. oldu.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Olanaklarımız ölçüsünde en iyi ücret artışını yapmaya çalıştık. Keşke daha fazla yapabilseydik. Ama belediyemizin olanakları bu kadar. Elimizdeki kıt kaynakları çok iyi kullanmak zorundayız. İlçemize yeni yatırımlar yapmak zorundayız. Halkımıza daha iyi hizmet için kanunların bize verdiği yetki çerçevesinde işçi ve memurlarımıza ekonomik anlamda destek olmak istedik. Hayırlı olsun” dedi.

İŞÇİ VE MEMUR SÖZLEŞMESİ AYNI GÜN İMZALANDI

Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ise Güzelbahçe Belediyesi’nin örnek olduğunu belirterek, “Bizim memur arkadaşlarımızdan isteğimiz görev ve sorumluluklarını yerine getirerek, yasalar çerçevesinde halkın memnuniyeti için görevlerini layıkıyla yerine getirmeleri ve aldıkları paraları hak etmeleridir” diye konuştu.

Belediye İş Sendikası 4. Nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan da dört hafta önce başladığımız toplu sözleşme görüşmelerini anlaşmayla sonuçlandırdığımız için işçilerimiz adına çok mutluyum. İlk kez bir belediyede aynı gün işçi ve memur sendikasının toplu sözleşme görüşmesi imzalanıyor.Bu da önemli bir tesadüf” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.