Dolar 32,3368
%0.18
Euro 35,1987
%0.05
Altın 2.245,700
%0.1
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'de aşure bereketi

Güzelbahçe'de aşure bereketi

Güzelbahçe Belediyesi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Güzelbahçe Şubesi  'Aşure Programı' düzenledi. Yaka Mahallesi Meydanı'nda düzenlenen programa CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Ender Özkılınç, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı  Genel Başkanı Ercan Geçmez, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı  Güzelbahçe Şube Başkanı Ali Rıza Özkan,  CHP Güzelbahçe ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  • Ege Postası
  • 16.09.2019 - 09:20

Program öncesi kürsüye çıkan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ''Sevgili canlar bu kutsal günlerde oruç tutan cümle canlarımızın orucu kabul olsun. Göz renklerimiz farklı olsa da gözyaşlarımız aynıdır. Hacı Bektaş Veli der ki 'Okunacak en güzel kitap insandır'. Yeter artık ön yargıları bir tarafa bırakalım. Ön yargı yanılgının anasıdır. Bu güzel memlekette 82 milyon insanımızla birlik, beraberlik, kardeşlik içinde yaşamaktan başka çaremizin olmadığını buradan ifade etmek istiyorum. Bizi bir araya getiren Belediye Başkanımız Mustafa İnce'ye, Belediye başkanvekilimiz Ender Hanım ve emek ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum''dedi.

Daha sonra söz alan Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Ender Özkılınç ''Toplum olarak dayanışma duygularımızı geliştirmeliyiz. Ancak böyle yaparsak toplumsal barışı sağlayabilir, gelecek nesillere güzel bir ülke bırakabiliriz. Sevgili canlar, asırlardır süren bu matemi ve acıları hatırlıyoruz. Kaynayan bu kazanda farklılıkları ortaya koyarak, birlik ve beraberlik içinde bir arada oluyoruz.  Elele omuz omuza vererek mutlu bir gelecek kurmanın temellerini atıyoruz. İşte hoşgörü budur. Barış ancak bu şekilde sağlanır. Sevgi, saygı ve hoşgörü içinde toplumsal barış ve kardeşlik duygularıyla hepinizi selamlıyor, hak kabul etsin diyorum'' diye konuştu.

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Güzelbahçe Şube Başkanı Ali Rıza Özkan ise, ''Anadolu aleviliği, kerbeladan sonra İslam'ın fark yaratan güzelliği olarak, kendine has hoşgörüye dayanan yaşam biçimi, derin kültürü, temiz ahlakı, gönül güzelliğiyle İslam'ın ışıldayan yüzü olmuştur.  Bilimden yana akılcı, saygılı, hoşgörülü ve sevgi dolu bir inançtır. Yüzyıllardan beri görmezden gelinmiş, ötekileştirilmiş, yok sayılmıştır. peygamberimiz aynı, kitabımız aynı aramızda soğanın zarı kadar inanç farklılığımız yoktur. Uzun, ince ve meşakkatli bu yolda sabır, inanç ve azimle korkmadan bilinçli olarak yürümeye devam edeceğiz'' dedi.  Konuşmaların ardından deyişler eşliğinde, semah gösterileri sunuldu. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Ender Özkılınç vatandaşlara aşure ikram etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.