Dolar 32,5691
%0.29
Euro 34,6484
%-0.24
Altın 2.508,020
%0.95
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe’de alternatif tören

Güzelbahçe’de alternatif tören

CHP Güzelbahçe İlçe Örgütü, 19 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle alternatif çelenk sunma töreni düzenledi.İlçe Başkanı Kazım Çam, törende yaptığı konuşmada, Ata’mıza ve ailesine hiç tereddüt etmeden hakaret etmekteler. Ey kara cahiller, bu halk size haddinizi bildirecektir" dedi.

  • Ege Postası
  • 19.05.2017 - 10:53

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı, Güzelbahçe Cumhuriyet Meydanı’nda alternatif bayram töreni düzenledi. Sabah sadece Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çelenk sunum töreninden sonra Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende AKP İlçe Başkanlığı ile birlikte aralarında Kent Konseyi, Cumhuriyet Kadınları Derneği,  ÇYDD, TEMAD’ın da bulunduğu çok sayıda STK çelenk bıraktı.

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam,  çelenk sunum töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“15 yıldır birileri bu kanla kazanılmış özgürlüklerimize, cumhuriyetimize karşı bir takım girişim yapıyorlar. Yasaklamak…Ne kadar kolay söyleniyor bu kelime öyle değil m? Ama yok, bu o kadar basit bir kelime değil. Siz ne 19 Mayıs’ı, ne 23 Nisan’ı, ne 30 Ağustos’u, ne 29 Ekim’i, ne de 10 Kasım’ı yasaklayabilirsiniz, ne de unutturabilirsiniz…Şunu biliniz ki; Cumhuriyet Halk Partisi ve Atatürk sevdasını taşıyan yoldaşlarımız asla unutmazlar. Ve yine şunu çok iyi biliniz ki; sizler unutturmaya çalıştıkça bizler daha çok hatırlıyoruz.”

Çam:Kandırmayın insanları

Alkışlarla sözü sık sık kesilen CHP İlçe Başkanı Çam, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu topraklar için çocukluğunu unutup bağımsızlık mücadelesi veren 12-13 yaşındaki kardeşlerimize şimdilerde ne olduğu belirsiz vakıflarda tecavüz edildi. Yine bu topraklar için çocuklarını bırakıp özgürlük için savaşan  kadınlarımız şimdileri cinayetlere kurban gidiyor. Çekin ellerinizi cumhuriyetimizden, Atatürk’ümüzden…Şimdileri bazı tarihçi bozuntuları, ağzında kirli düşüncelerinin salyası ile Ata’mıza ve ailesine hiç tereddüt etmeden hakaret etmekteler. Ey kara cahiller, bu halk size haddinizi bildirecektir. Bu da sözümüz olsun… Çünkü biliyoruz ki; Mustafa Kemal’i unutursak, damarlarımızdaki asil kan kuruyacaktır. Şimdileri yine tutturmuşlar ağızlarında bir 2023 türküsü…Yahu 1923’ü unutan bir güruh nasıl olur da hedefini 2023 koyar.Artık yeter!Kandırmayın bu güzel yurdum insanlarını. Bırakın bizi Atatürk’ümüze, cumhuriyetimize sarılalım.”

İnce’den birlik beraberlik mesajı

Törende konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de birlik beraberlik mesajı verdi. İnce, “Atatürk’ün ulusal kurtuluş savaşını başlattığı tarih olan bugünde Güzelbahçe’deki bütün sivil toplum örgütleri birlik ve beraberlik içinde burada çelenk sunmaya geldi. Keşke devletin temsilcisi ve çocuklarımız, öğrencilerimiz de bu törende olsaydı.Bu güzel bayramlarımızı hep birlikte kutlasaydık. Meydanlardan salonlara girmeseydik” dedi.

Daha sonra resmi bayram töreni belediye spor salonunda gerçekleştirildi. Buradaki törende öğrenciler günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı, şiirler okudu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.