Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven'den Kubilay mesajı: Cumhuriyetin ışığıdır!

Güven'den Kubilay mesajı: Cumhuriyetin ışığıdır!

23 Aralık 1930 da Menemen de gericiler tarafından başlatılan bir isyanı bastırmak için görevi başındayken şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın şehit edilişinin 87. Yıldönümü sebebiyle, CHP İzmir il başkanı Asuman Ali Güven bir mesaj yayınladı. Güven'den Kubilay mesajı:

  • Ege Postası
  • 22.12.2017 - 13:35

Mesajında, Cumhuriyet düşmanlarının hem geçmişte hem de günümüzde var olduğunu belirten Güven, “Ancak, beyinleri örümcek ağlarıyla örülmüş, kalplerinde zorbalık ve yobazlıktan başka his taşımayanlar bilmelidir ki, Bu ülkede ne Kubilay’lar biter ne de Mustafa Kemal’in askerleri” dedi. Asuman Ali Güven, mesajında şunlara yer verdi.

Türkiye'de, cumhuriyetin  ilanı ve inşası, bu ülkede o dönemde yaşamış ve bundan sonra yaşayacak tüm insanlara verilmiş en büyük hediye ve ayrıcalıktır. Cumhuriyetle birlikte halk, sahte hocalardan, yobazlardan, güzel dinimizi sömürerek insanlarımızı korkutmaya çalışanlardan kurtulmuştur. Kendi kendisini yönetmeye, aydınlık ve çağdaş bir yaşama kavuşmaya başlatmıştır. Elbette Mustafa Kemal Atatürk ve onun sadık askerlerinin cumhuriyetin ve onun kurumlarını, yasalarını hayata geçirmesi hiç kolay olmamıştır. Bu yolda çıkarlarını kaybeden, yobazlık üzerinden elde ettikleri kazançları kesilen, yaptıkları her türlü sahtekarlığa dinimizi alet edenler, halkta korku yaratmak, cumhuriyeti yıkmak ve ülkeyi kendi karanlık beyinlerinden geçtiği gibi şeriatla yönetmek istemişlerdir.  

İşte böyle bir süreçte Menemen’de birkaç yobaz ve halk düşmanının ilçe halkını tehdit ederek, silahla bir isyan başlatma ve şeriat getirmek için zorla isyan çıkarma girişimine engel olmak için kendisine verilen görevi yerine getirirken önce yaralanan, sonrada hunharca katledilerek şehit olan Mustafa Fehmi Kubilay , şehit düştüğü o günden beridir cumhuriyeti savunanların örnek aldığı, cumhuriyet uğruna can vermeyi görev edinmiş herkesin ışığı, ilhamı ve simgesidir.

Bu olay göstermiştir ki, her ne vakitte olursa olsun içimizde veya dışarıda bulunan tüm halk ve cumhuriyet düşmanlarının karşısında, ülkemizin yeniden karanlığa gömülmemesi ve cumhuriyetimizin ebediyete kadar sürmesi için, canını hiçe sayacak bir ulus vardır. Beyinleri örümcek ağlarıyla örülmüş, kalplerinde zorbalık ve yobazlıktan başka his taşımayanlar bilmelidir ki, bu ülkede ne Kubilay’lar biter ne de Mustafa Kemal’in askerleri . Cumhuriyetimiz her dönemde Kubilaylar yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam edecektir.  

Şehit edilişlerinin 87. yılında, Asteğmen Kubilay’ı, bekçiler Hasan ve Şevki’yi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyor, uğruna canlarını verdikleri cumhuriyeti canımız pahasına korumaya devam edeceğimize, onların aziz hatıraları önünde bir kez daha söz veriyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.