Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven’den: Genel Başkan'ın sözleri talimattır

Güven’den: Genel Başkan'ın sözleri talimattır

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven Kılıçdaroğlu'nun kongre uyarılarını değerlendirirken, "Bütün örgütlerin bu konuda duyarlı olacağını tahmin ediyorum. Genel Başkan’ın sözleri aslında özünde bizim için talimattır. 2019’a bu partiyi taşıyacak örgütsel yapının kurulması ve bu yapının sürdürülmesi önemli. Buraya aday olan arkadaşlar 2019’de belediye başkanlıkları için aday olmamalı” ifadelerini kullandı. Güven Genel Başkan’ın uyarılarını değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 10.08.2017 - 09:40

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu delege seçimleri ardından yapılacak il ve ilçe başkanlığı seçimlerinde aday olacak isimlere uyarılarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun il ve ilçe başkanlığına talip olacak partililerin önümüzdeki seçimde belediye başkanlığını hedeflemelerini doğru bulmadığını söylediği açıklaması partide şok etkisi yarattı. Partide emek veren ve belediye başkanlıklarına aday olmayı hedefleyen isimler, bir sonraki adım için basamak görülen il ve ilçe başkanlarının aday yapılmayacağı açıklaması sonrası tepki gösterdi.  İl Başkanı Asuman Ali Güven ise "Genel Başkanın talebi talimattır" diyerek destekledi, Kılıçdaroğlu’nun sözlerine destek verdi.

CHP İzmir İl Başkanı Güven, "Örgüt lideri seçilen arkadaşların sonra ayrılıp aday olmaları boşluk yaratıyor. Onları daha iyi planlamaları gerekiyor iyi bir organizasyon yapmaları gerekiyor. Parti örgütlerinde boşluk yaratacak  anlayış içinde olmamak gerekiyor” dedi.

“ÖNSEÇİMLE ADAY YAPILMAYACAK”

Adayların ön seçimle yapılmayacağı açıklaması ardından il ve ilçe başkanlarının belediye başkanlığı nedeniyle görevi bırakmaları sürecinde parti için boşluk yaşanmasının doğru olmadığını belirten Güven “Bu konu hassas ve önemli bir konu. Bu seçeceğimiz yönetimler partiyi olağanüstü bir seçime taşıyacak. Önemli bir seçime taşıyacak Türkiye açısından. Onun için bu örgütsel yapılarımızın çok güçlü kurulması gerekiyor. Bu seçimleri taşıyabilecek bu seçimleri götürebilecek yönetimler olmalı. Boşluk olmamalı ve sıkıntı yaratılmamalı.  Sonraki süreçte. Onun için bütün ilçe örgütlerinin bu konuda hassasiyet göstermesi gerekiyor” diye konuştu.

“DUYARLI DAVRANACAKLARDIR”

Dönemin koşullarının bu durumu zorunlu kıldığına dikkat çeken Güven “Dönemin koşulları bunu zorluyor. Bu nedenle bütün örgütlerin bu konuda duyarlı olacağını tahmin ediyorum. Genel Başkan’ın sözleri aslında özünde bizim için talimattır. 2019’a bu partiyi taşıyacak örgütsel yapının kurulması ve bu yapının sürdürülmesi önemli. Buraya aday olan arkadaşlar 2019’de belediye başkanlıkları için aday olmamalı” ifadelerini kullandı.

“DELEGE SEÇİMLERİNE BAŞKANLAR KARIŞMASIN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partili belediye başkanlarına "Delege seçimlerine müdahil olmayın, örgüt demokratik şekilde seçimlerini yapar" uyarısını da değerlendiren Güven, "Delege seçimlerimizin hak, hukuk, adalet arayışı felsefesine uygun şekilde başarılı bir şekilde geçeceğinden şüphem yok" dedi. Güven Türkiye'nin özel bir gündem yaşadığını belirterek, "Genel Başkanımız bu konuda hassasiyetini belirtmiş oluyor. Türkiye'de çok özel koşullar yaşıyoruz. 2019'a yönelik hazırlık içindeyiz. Partimizin ve muhalif grupların hep birlikte hayır diyenlerin birlikte iktidara yönelişi söz konusu" dedi.

CHP'nin başarısı için tüm muhaliflerin birlikte çalışması gerektiğini vurgulayan Güven, "Ülkemizde CHP'nin başarısı için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Bunun için de delege seçimleri, diğer parti içi çalışmalarda birlik beraberlik duygusu ve anlayışı ile dayanışma içinde herkesi kucaklamamız gerekiyor. Ayrıştırıcı değil. Birleştirici bir siyaset anlayışı içinde olmamız gerekiyor. Bunun için de demokratik bir şekilde delegasyon, üyelerin belirleyeceği yapılar olmalı. Belediye başkanlarının bu işlere karışması çok doğru değil" diye konuştu.

“ÖNEMLİ İŞLERİ VAR”

Belediye başkanlarının önemli çalışmaları bulunduğunu ve onların başarılarının ülkenin başarısı anlamına geldiğini söyleyen Güven, "Belediye başkanlarının zaten çok ciddi, çok önemli hizmetleri var. Bu hizmetlere yönelirlerse, bu hizmetler konusunda yoğunlaşırlarsa partinin başarısı daha da artar. Belediyelerin başarısının artması demek, partinin başarısının artması demektir. Genel Başkanımız vurguladığı konuyu  doğru buluyorum ve belediye başkanlarımızın da bu konuda duyarlılık göstereceği ve dönemin pozisyonuna göre hareket edeceği aşikar. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bu delege seçimlerinin hak - hukuk - adalet arayışı felsefesine uygun şekilde başarılı bir şekilde geçeceğinden şüphem yok" şeklinde konuştu.  

“KADIN VE GENÇLER ÖNE ÇIKACAK”

İl Başkanı Güven seçimlerde delege olacak isimlerin parti için emek vermiş, kadın ve genç ağırlık olacağını ifade ederek "Çok güzel bir delege seçimi yapacağız. Kadınlarımız, gençlerimiz, emek veren, koşturanlar, 'Hayır' kampanyasını yürüten bütün kardeşlerimiz delege olacak. Bunları önemseyeceğiz.  Sendika başkanları, muhtarlarımız, kitle örgütleri başındaki insanların, partiye emek veren kardeşlerimizin delege olmasını istiyoruz. Katılımcı bir anlayışla seçimler yapılacak kimse merak etmesin CHP en iyi şekilde delege seçimlerini tamamlayacak" ifadelerini kullandı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.