Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven'den flaş adaylık açıklaması: Aday değilim, çünkü...

Güven'den flaş adaylık açıklaması: Aday değilim, çünkü...

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 7 Ocak’ta yapılacak il kongresinde, il başkanlığına devam etmesi yönünde ilçe başkanlarından yeterli destek gelmediği için, görevi devretme kararı aldığını açıladı. Başkan Güven, “İlçe başkanlarımızın bize karşı olan beklentisi ve tavrını dikkatle izledim ve sonuçta ilçe başkanı arkadaşların görevi devam ettirmem konusunda yeterli bir desteğinin ve katkının olmadığını gördüm. Kırgın değilim” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.01.2018 - 13:46

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığı görevini Alaattin Yüksel’in kazandığı 2015 il kongresinin ardından istifa etmesi ile 10 Ağustos 2016’da görevi devralan İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İzmir İl Kongresi sürecinde ilçe başkanlarından yeterli destek alamadığı için aday olmayacağını açıkladı. Güven görevi bugüne kadar en iyi şekilde  sürdürdüğünü ve 7 Ocak’a kadar da sürdürerek yeni başkana devredeceğini belirtti.  

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Güven demokratik bir kongre süreci için ilçe kongrelerine müdahalede bulunulmasına engel olduklarını vurguladığı konuşmasında “Sürecin sonuna geldik. Pazar günü kongremizi yapacağız. Güzel bir kongre çabasında olduk. Demokratik olsun diye çabamız oldu. Delege seçimlerinden başlayan süreçti. İlçe kongrelerinde, il kongre sürecinin ağırlığını hissettirmemeye çalıştık, iç dinamiklerle yapılan bir il yarışı olmadı” diye konuştu.

“TOPARLAYALIM DEDİK” 

Partinin ayrışmaması yönünde bir anlayışı savunduğunu belirten Başkan Güven “Sonuçta da il kongre süreci başladı. Bunda da biz bir anlayışla hep savunduk. Dedik ki parti fazla ayrışmasın, kendi içinde yarışlara yoğunlaşmasın, birlik beraberlikle toparlayalım. Bu  çatışmasız uzlaşmanın olduğu, birlik beraberliğin ağırlık kazandığı anlayışı öne çıkarmaya çalıştık. Biz sonuçta resmi yönetimiz. Bu yönetim olarak, il başkanı olarak ben görevimi tüm sorumluluk duygularımı en iyi şekilde yapmak gayreti içinde oldum herkesi kucaklamaya alıştım. Eşit mesafede olmaya çalıştım. Dışlayan bir anlayışta olmadım. Genel Başkanın hak hukuk adalet anlayışının temsilcisi oldum, gereğini yapmaya çalıştım. Adil olmaya özen gösterdim. Hep arkadaşlarımı partilileri işin içide tutmaya çalıştım” ifadelerini kullandı.

“BAZILARI SESSİZ KALMAYI TERCİH ETTİ”

İl başkanlığı görevine 7 Ocak Pazar gününe kadar devam edeeğini ve. Bilrike beraberlik anlayışını sürdüreceğini söyleyen Güven “Güzel ve başarılı çalışma yaptığımıza inanıyorum. Son görevimizi de 7 Ocak’a kadar yapacağız. Bu süreçte benim temsil ettiğim anlayış ve yaptığım görev karşılığı olan ilçe başkanlarımızın bize karşı olan beklentisi ve tavrını dikkatle izledim ve sonuçta ilçe başkanı arkadaşların görevi devam ettirmem konusunda yeterli bir desteğinin, katkısının olmadığını gördüm. Bazı arkadaşlarımız bu konuda olumlu destek verdi fakat bazıları da bu konuda sessiz kalmayı tercihe ettiler. Böyle olunca da yolu devam ettirmemiz doğru olmayacağını düşündüm bu. Nedenle de bu ilçe başkanlarımızın kararıdır. Görevi devam ettirmem konusunda yeterli bir katkıyı öneriyi desteği göstermediler” şeklinde konuştu.

“BAŞARILAR DİLİYORUM”

Adaylık için destek olması halinde devam edebileceğini ancak böyle bir destek olmadığı için göreve devam etmeyi düşünmediğini vurgulayan Başka. Güven “Böyle bir destek görmedim.  Daha güçlü destek beklerdim. Göreve devam etmek için anlayışın gerçekleşeceğini, yarışın olmayacağını tahmin ediyordum ama karşılığını yeteri kadar bulunmadı. 2 aday arkadaşımız var. Öne çıkıyor. İyi partili,  önemsediğim arkadaşlarım. Onlar bu yarışa giriyorlar. Kendilerine başarılar diliyorum. Bize göre genç arkadaşlarımız. Layıkıyla bu görevi yapmaya çalışacaklarını. Ve sonun kadar katkıyı vereceğimiz konusunda belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“İZMİR’E YAKIŞAN  BİR KONGRE YAPIP...”

Partide her türlü göreve hazır olduğunu, nefer de olurum, başkan da olurum dediğini hatırlatan Başkan Güven Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da 7 Ocak’ta yapılacak İl Kongresi’ne katılımının beklendiğini sözlerine ekledi Güven şöyle devam etti: “Benim adıma defalarca da söyledim ‘başkan da olurum nefer de olurum’ sorun değil. Hep yaptık. Bugün de görevimizi en iyi şekilde yaparak 7 Ocak’ta sonlandırırız. Başka bir sorumlulukta ya da sade bir üye olarak görevimizi partiye karşı yerine getiririz. Önemli olan CHP’nin başarısıdır. Birlik beraberlik bütünlüğünü devam ettirmesidir. 2019 sürecinin önemini vurguladık. Sürece iyi hazırlanmamız gerektiği ve güçlü bir örgüt kurmamız gerektiğini hep söyledik. Bu kongreyi en iyi şekilde İzmir’e yakışan şekilde yapıpı güçlü bir örgüt yaratacağız' dedi. 

Aday olmayacağını belirten Başkan Güven gazetecilerin sorusu üzerine “Kırgınlığım yok” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.