Dolar 32,5998
%0.39
Euro 34,8067
%0.21
Altın 2.488,280
%0.15
Bist-100 9.464,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven'den Delican'a yanıt: Gaflet, dalalet hatta hıyanet...

Güven'den Delican'a yanıt: Gaflet, dalalet hatta hıyanet...

CHP İzmir il Başkanı Asuman Ali Güven, mevkidaşı AK Partili Bülent Delican’ın 10 Kasım’da parti logolu Atatürk posterini, bir gazete aracılığı ile dağıttırmasını sert bir dille eleştirdi. Güven'den Delican'a yanıt

  • Ege Postası
  • 13.11.2017 - 16:35

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’a Egepostası aracılığıyla Atatürk posteri yanıtı verdi.  Güven, parti logolu Atatürk posterlerini bir gazete aracılığıyla dağıttıran ve bu konuda CHP milletvekillerinin eleştirilerine sert tepki veren Delican’a “Atatürk 80 milyonun Atatürk’üdür. Bunu gaflet, dalalet hatta hıyanet içinde olanlar bazen kabul etmeyebiliyorlar” diye seslendi.

CHP İzmir İl Başkanı Güven, hiç kimse ve hiçbir siyasi partinin Atatürk'ü kendilerine mal etmesini doğru bulmadıklarını söyleyerek, “Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı ay yıldız hepimizin, 80 milyonun bayrağıdır. Atatürk yine hepimizin 80 milyonun Atatürk’üdür, lideridir. Kabul edenler öyle etmelidir. Bunu gaflet, dalalet hatta hıyanet içinde olanlar bazen kabul etmeyebiliyorlar. O onların takdiridir. Ama bize göre Atatürk 80 milyonun Atatürk’ü, Mustafa Kemali’dir.  Kimse ve hiçbir siyasi partinin onu kendine mal etmesi doğru değildir. Biz de kendisini, kendimize mal etmekten öte onun düşüncelerinin biz devamını savunan bir anlayış içindeyiz” dedi.

Güven sözlerini şöyle sürdürdü;

“Biz, 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' diyoruz. O Mustafa Kemal’in bize bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti devrimleri ve kazanımlarının takipçisiyiz. Biz devamından yanayız. Asla ve asla Türkiye Cumhuriyeti Devleti Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı mirasların tartışılmasını istemiyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.