Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7907
%0.17
Altın 2.497,670
%0.53
Bist-100 9.444,00
%-0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven'den AK Partili Kaya'ya çok sert cevap

Güven'den AK Partili Kaya'ya çok sert cevap

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla, NATO tatbikatındaki skandalda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan hakaret üzerinden, CHP’yi eleştiren AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya’ya CHP’den çok sert cevap geldi. CHP'li Güven, AK Partili Kaya'ya ateş püskürdü

  • Ege Postası
  • 22.11.2017 - 13:16

Kaya’nın açıklamalarına yanıt veren CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven “Türkiye’ye yapılmış bir hakarette,  İktidarı ve muhalefeti milli birlik yaparak benzer açıklamalarla olayı kınamışken, bu AKP milletvekili arkadaş neyin bölücülüğünü yapıyor bilmiyoruz.  Geveleyerek söylediğini, basmakalıp fikirlerle yazdığını anlamak mümkün değil. Bir şey biliyorsan açık açık söyle ibret alsınlar, Bilmiyorsan sus adam sansınlar. Kendi siyasi ikbalin için, seviyesiz sözlerle Atatürk’ü, İzmir’i ve CHP’yi istesen de kirletemezsin” dedi. Güven açıklamasını şöyle sürdürdü.

SKANDALA GEREKEN CEVABI GENEL BAŞKANIMIZ VERMİŞTİR

Bu arkadaş olayın sonrasında kimin ne dediğini takip bile etmemiş ama heybeden konuşuyor. CHP’nin resmi görüşü, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasıdır. Genel Başkanımız skandalın hemen sonrasın da yaptığı açıklamada "Sıradan bir özür dileriz ile geçiştirilecek bir konu değil. Türkiye’ye yönelik eleştiriler olabilir. Ama hiç kimse Türkiye’nin yöneticilerine ve tarihine hakaret edemez. Şiddetle kınıyoruz. Sonuçta biz bir aileyiz, 80 milyonluk bir aileyiz ama hiçbir zaman kendi ülkemizin tarihine ve bugününe hakaret edilmesini kabul edemeyiz. Şimdi bu yetkililerden Türkiye'ye yapılan bu hakaret nedeniyle yöneticileri tatmin edecek açıklama bekliyoruz. Bu sıradan bir 'Özür dileriz' olayıyla geçiştirilecek bir konu değildir." demiştir. Bu açıklamayı, AKP’nin milletvekili olan zat ya anlamıyor, ya da zaten niyeti kötü.  Partimizin içinden, Genel Başkanımızın dışında yapılan açıklamalar olabilir. Elbette ki, olayın farklı açılardan sorgulanması, skandalın üzerindeki sır perdesinin aralanmasının istenmesi de olabilir ve bu da normaldir. Ama partimizin bu konuda ki açık fikri ve tepkisi Genel Başkanımız tarafından açıkça ifade edilmiştir.

DERDİ BATAKLIKTAN ÇIKMAK, TASFİYEDEN KURTULMAKTIR

Bu açıklamaları yapan AKP milletvekilinin, böylesine hassas ve ortak görüşün sağlandığı bir konuda bile bölücülük yapma, rant sağlama ve Atatürk’ü bu tartışmaya alet etme gayreti içinde olduğunu söyleyen Güven “  Bu arkadaş küçük Tayyip olmak istemektedir. Sayın Cumhurbaşkanı ne dese, ne yapsa, ne yöne dönse bu arkadaşta onun taklidini yaparak parti içinde yükselebileceğini, Genel Başkanının gözüne girebileceğini sanmaktadır. Derdi ne İzmir’dir, ne Türkiye’dir, ne de Atatürkçülüktür. Derdi FETÖ bataklığından çıkmak ve partisinde başlayan tasfiye sürecinden kurtulmaktır. Manasız ve garip çıkışlarının sebebi bizce budur” dedi.

İZMİR CEVABINI VERDİ AMA HABERİ YOK

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, bu açıklamaları yapan AKP milletvekilinin ne CHP’nin, ne’de İzmir’in tarihinden haberi olmadığını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı.

Aslında klavye delikanlılığı yapan bu arkadaşa, uzun uzadıya cevap vermek gereksiz ama İzmirlilerin hafızasına hakaret edenlere, bu vesileyle cevap vermiş olalım. AKP milletvekili komik bir şekilde “Türkiye’den taraf net duruş tarifi yapmış”. Eğer,bu duruştan kastı “PKK’lı teröristleri korumak için Mehmetçiğin şehit düşmesi pahasına, Valilere PKK’ya karışmayın talimatı vermekse, İŞİD’li teröristleri beslemek-tedavi etmekse, Gazze’ye yardım götürsünler diye şov yaparak gönderdikleri Mavi Marmara’da katledilen Müslümanları, bir kaç milyon dolara İsrail’e satmaksa, Cumhuriyetin bütün kurumlarını ve milletin tüm malını, önünde diz çöktükleri, ne istedilerse verdikleri FETÖ’ ye peşkeş çekmekse, Halkımıza dolarlarınızı bozdurun çağrısı yaparken, kendi milyon dolarlarını yurt dışına kaçırmaksa;

Evet, CHP olarak bizde ve gerçek Atatürkçüler de böyle bir net duruş yok. Atatürk’ün CHP’sinde, İzmir’inde, Türkiye’sinde böylesine duruma göre değişen, kirli pazarlıklara göre satılan bir milli duruş yoktur, olamazda. Bizler Atamızın, AKP tarafından ayaklar altına alınan, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözünü kendimize ilke etmişken, savaş çığırtkanlığı yapanların sözcüleri, bize milli duruş dersi verecek son kişilerdir. Son olarak Sayın vekil “İzmir gereken cevabı verecek” diye bir açıklama yapmış. Kendisinin haberi yok galiba ama İzmir Yerel seçimde de, Genel seçimde de, Referandumda da cevabını verdi. Bu vesileyle kendiside bu cevaplardan haberdar olmuştur. İzmir ile ilgili bir açıklama yaparken, sürekli aynı sözleri kullanıp, aynı geçersiz argümanları kullanmaktan vazgeçip, bundan sonra bu cevaplardan faydalanmasını umarız.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.