Dolar 32,3199
%0.21
Euro 35,0680
%-0.15
Altın 2.309,690
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gurbetçiler Balbay'la buluştu: Berbat, berbat, berbat

Gurbetçiler Balbay'la buluştu: Berbat, berbat, berbat

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, 13. Didim Yazarlar Festivali'nde gurbetçilerle buluştu, onlardan Türkiye'nin dışarıdan görünümüne ilişkin bilgiler aldı.

  • Ege Postası
  • 13.08.2017 - 15:33

Didim Belediyesi'nin desteği ile yapılan, Yazarlar Festivali'ne bu yıl 43 yazar katıldı. Didimlilerin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından gelen tatilcilerin ve gurbetçilerin ilgi gösterdiği yazarlar buluşmasına CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Nihan Ertem ve Halil Eğriboyun'la katılan Balbay, gurbetçileri dinlerken onların Türkiye'ye bakışına ve dışarıdan Türkiye'nin görünümüne ağırlık verdi.

Almanya, Hollanda, Fransa, Avusturya, ABD başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden Didim'e tatile gelen gurbetçilerin  "Hiç bu kadar kendimizi anlatmak zorunda kalmamıştık. Dışarıdan görünümümüzle ilgili üç şey söylemek gerekirse, berbat, berbat, berbat... İçeride birbirimize yaptığımız propagandanın bu olumsuzluğu düzeltmeye hiç faydası yok. O ülkelerin yurttaşları tatilde Türkiye'de olacağımızı söyleyince, 'savaş ortamına gidiyorsunuz, nasıl tatil yapacaksınız' diyorlar. Türkiye'de savaşın olmadığını anlatmaya çalışsak da boşuna. Türkiye'de sorunlu bir yönetim olduğunu düşünüyorlar. Medyalarında neredeyse lehimize tek haber yok" değerlendirmesini dinleyen Balbay  "Hiç mi olumlu bir görüntü yok" sorusunu yöneltti.

Gurbetçiler ise şunları söyledi "İnanın yok denecek kadar az. Eskiden 'Türk dostu' diye bir tanım vardı. Türkiye ile ilgili ne kadar olumsuz hava olursa olsun, onlar duruşlarını bozmazdı. Şimdi bu tanımın yerinde yeller esiyor. Eskiden 'Türkiye'ye gelmiş, görmüş olan Türk dostu olur' derdik, övünerek. Şimdi Türkiye'ye gelmek isteyen yok."

"DAHA ÖNCE BU DURUMA DÜŞMEMİŞTİK"

Yazarlar buluşmasında Avrupa'da yaşadığı durumu Balbay'a anlatan gurbetçi vatandaş  daha önce hiç böyle bir duruma düşmediklerini söyledi. Gurbetçi vatandaş, "Bir araç kiralama şirketi, artık Türklere araç kiralamak istemediğini söyledi. Yakınım itiraz etse de sonuç alamadı. Bunun üzerine inat etti mahkemeye gitti, kazandı. Bununla da yetinmedi, ayrımcılık suçu işlediğini iddia edip bir dava daha açtı. İkisini de kazandı. Ancak herkes onun kadar takipçi değil. 30-40 yıllık Avrupa misafirliğimiz var, hiç bu duruma düşmemiştik" ifadelerini kullandı.

İZGÜ UNUTULMADI

Didim'de yazarlar buluşması ilk 28 yıl önce başlamıştı. 13 yıldır da festival olarak sürüyor. İlk yıldan beri sürekli Didim'e gelen tek yazar Muzaffer İzgü rahatsızlığı nedeniyle ilk kez bu yıl katılamadı. Yazarlar İzgü'yü unutmadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.