Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gündoğdu Urla’nın depremselliğini anlattı

Gündoğdu Urla’nın depremselliğini anlattı

Urla Kent Konseyi Çevre Komisyonu öncülüğünde gerçekleştirilen konferansta Urla ve çevresindeki depremsellik ele alındı.

  • Ege Postası
  • 25.12.2017 - 10:07

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday, Başkan Yardımcısı Özlem Işık ile DOHAD Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu Urla’nın konuğu oldu. Urla Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen konferansın ev sahibi Urla Kent Konseyi Başkan Vekili Mehmet Ali Fırat, bölgedeki gelişmelerin uzmanlarınca dile getirileceğini söyledi.

10 ŞİDDETİNDE DEPREMLER VAR

Deprem Uzmanı Doç Dr. Oğuz Gündoğdu, ülkemizdeki ve bölgemizdeki deprem geçmişine kısaca değindi. Gündoğdu, deprem sonrası afetle mücadelede Türkiye’nin başarılı olduğunu belirtirken, İzmir ve çevresinde 10 şiddetinde depremler olduğunu söyledi. Yakın tarihte depremlerin en fazla 6.5 dolayında olduğunu söyleyen Gündoğdu, İzmir’in yakın tarihine bakıldığında sakin bir dönem geçirdiğini söyledi, “Bölgenizde tehlikeli olabilecek faylar var.  Bunların neler getirebileceğini kestirmek zor” dedi.

Gündoğdu ve diğer konuşmacılar, deprem sonrası alınan önlemleri, bunların doğrularını ve yanlışlarını da değerlendirdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.