Dolar 32,5291
%-0.05
Euro 34,8039
%-0.18
Altın 2.434,360
%0.17
Bist-100 9.721,00
%0.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gümrükçü’yü destekleyen Alper'den, Yücel'e tam destek

Gümrükçü’yü destekleyen Alper'den, Yücel'e tam destek

Birol Soylu’nun sunduğu Onuncu Köy programına katılan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, başta CHP İzmir İl Kongresi öncesi ve sonrası süreç olmak üzere kent ve partisinin gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Onuncu Köy'de Alper'den çarpıcı açıklamalar

  • Ege Postası
  • 19.01.2018 - 08:41

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI-EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Kongresi’nde adaylardan Utku Gümrükçü’yü destekleyen CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, parti içi yarışın kongre ile sona erdiğini, desteklediği Gümrükçü kazanamasa da yerine İl Başkanı seçilen Deniz Yücel’in yanında olacaklarını ve destek vereceklerini açıkladı.

İL BAŞKANININ ARKASINDAYIZ, ÜZERİMİZE NE DÜŞERSE YAPACAĞIZ, KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN

Partisinin ilçe başkanlarıyla yaptıkları toplantının ardından yayınladıkları deklerasyonda tarif ettikleri il başkanı adayı özelliklerinin Utku Gümrükçü’de toplandığına inandığı için onu desteklediğini kaydeden İlçe Başkanı Cemalettin Alper, CHP İzmir İl Başkanı seçilen Deniz Yücel’in samimiyetine inandığını ifade etti:

“Kriterlere uyan arkadaşlardan biri Gümrükçü idi. O nedenle destekledik. Kongre salonunda da gösterdik. Ya siyah ya beyaz olduk. Salona onunla girdik. Hiç de pişman değilim. Salonda kaldı. O yarış bitti. Deniz yücel seçilmiş il başkanımızdır. Kendisini kutluyorum. Kimse Bayraklı üzerine oyun oynamasın. Kimsenin gücü yetmez duruşunu bozmaya. O salonda kaldı. Seçilen il başkanının arkasındayız. Deniz Yücel’e ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum. İlçe başkanı olarak üzerimize ne düşerse yapacağız. Bayraklı olarak il başkanımızın ve partimizin yanındayız. İl başkanımın da kimsenin de kuşkusu olmasın”

KURULTAY DELEGELERİ İKİ LİSTEDE OLABİLİR ANCAK YÖNETİMDEKİLERİN İKİ LİSTEDE OLMASI SİYASETEN ETİK DEĞİL

Birol Soylu’nun CHP İzmir İl Kongresi’nin çarşaf liste ile yapılmasına karşın bazı isimlerin iki listede birden yer almasını nasıl değerlendirdiği sorusunu yönelttiği CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, kendi yazdıkları isimlerin karşı listede de olduğunu kongre salonunda öğrendiklerini anlatarak, kurultay delegelerinin iki listede olmasında sorun görmediğini ancak yönetim kademesindekilerin isimlerinin iki listede birden yer almasının etik olmadığına inandığını söyledi:

“Bu liste yazılırken oradaydım. Belediye başkanı müdahil olmadı. Tamamen Bayraklı’da bizzat şahsım yönetmiştir. Hasan Karabağ müdahil olmadı. Sadece salona girerken yanımızdaydı sayın Karabağ. Karşıyaka’da ya da o listede olanların karşı listede olduğunu bilmiyorduk. Uğur Yıldırım mertçe geldi. İsimlerini yazdı beni yazmayın dedi. Karşıyaka sandığından ciddi bir oy çıktı Gümrükçü’ye. Yazdırdığı kişilerin karşı listede olduğunu kongre salonunda öğrendik. Bize yazdıran Uğur Yıldırım. Karşı listeye yazdıran o mu bilmiyorum. Dik durdu Uğur Yıldırım. Kurultay delegesi olan arkadaşlarımızın iki listede olmasına kızmıyorum. Ama yönetim kademelerindekilerin iki listede olması etik değil. İki tercih vardır. Siz ben karşı tarafa inandım ama bu listeye de kendinizi yazdırıyorsanız siyaseten ahlaki değil. Kim olursa olsun. İzmir geneli için konuşuyorum. Yönetim kademelerinde yer alıp da iki listede yer alanların hepsi içi konuşuyorum”

CEVAT DURAK’I ARAYIP İSMİNİ YAZAN BENİM ANCAK ONUN KARŞI LİSTEDE OLUP OLMADIĞINI BİLMİYORDUM

Alper’in bu yanıtı üzerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın isminin iki listede yer almasının ardında kim olduğunu soran Birol Soylu’ya Alper’in yanıtı:

“Cevat Durak iki dönem Karşıyaka belediye başkanlığı yapmış bir siyasetçi. Ben aradım. Profesyonel siyasetçidir kalkar dedim. Sizi kurultay delegesi olarak yazıyorum bilginiz olsun dedim. Beni yazmayın demedi. Yazabilirsiniz dedi. Ama onun karşı listede olup olmadığını bilmiyorum. Salonda gördük. Cevat Durak her iki listede de olsa sıkıntı yok. Karşıyaka İlçe Başkanı bana yazdırmadı. Cevat Durak’ı arayıp  ismini yazan benim” şeklinde oldu.

TÜZÜK KURULTAYI İLE BU DELEGASYON SİSTEMİ KALKMALI. GENEL BAŞKANIMIZ KADAR ÜRETEN  ÇALIŞAN YOK

Şubat ayında gerçekleşmesi beklenen CHP Kurultayı’na dair de değerlendirmelerde bulunan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Alper, delege ve üyelik sisteminin yeniden revize edileceği bir Tüzük Kurultayı’na ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, Kurultay’da genel başkanlığa aday olmanın herkesin hakkı olduğunu ancak mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kadar çalışan ve üreten kimsenin olmadığını söyledi:

“Bu partide herkes aday olabilir. Tüzük Kurultayı yapamadık. Bu delegasyon sistemi kesinlikle kalkmalı. Belediye başkanları genel merkeze bağlanmalı ve siyaseten denetlenmeli. Ben ilçe başkanı olarak grup başkanı olmak istemiyorum. Genel merkezin parti müfettişi tarafında denetlenmeli. Bakalım kaç kişi aday olacak, yönetimlere girmek isteyecek. Nitelikli üye yapılanması ve delegasyon sistemi kalkmalı. Mahalle delege seçimlerinden itibaren karpuz gibi yarılıyor parti. Tüzük kurultayı mutlaka olmalı. Genel başkan bunu gündeme almalı. Bizim derdimiz kurultaydan CHP bütünlük içinde çıkmalı. Hak hukuk adalete Türkiye’nin ihtiyacı var. Kars’tan Edirne’ye kadar ayırt etmeden partiyi iktidara taşıyacak bir lidere ihtiyaç var. Ulusalcıymış şuymuş buymuş inanılmaz irite oluyorum. Genel başkanımız kucaklıyor. Onun kadar çalışan üreten yok.”

İŞTE PROGRAMIN SATIRBAŞLARI:

Cemalettin Alper: Aldığımız kararı ve yayınlayacağımız deklarasyon için bize yetki verdiler. Biz de nasıl bir il başkanı olmalı, hangi kriterlere sahip olmalı üzerine çalışma yaptık ve kamuoyuna duyurduk. Biz bugüne kadar bu saate kadar yayınlanan deklarasyonun altında 30 ilçe başkanının imzası var. Biz o attığımız imzanın arkasında durduk. Ortak mutabakata varıp, hepimiz koca koca insanlarız klavye kahramanlığı yapmaya gerek yok. Kendi ilçem ve özgür irademe dayanarak siyaset yaptım. İlçe başkanı olarak yayınladığımız deklarasyonun altına imza attım ve arkasındayım.

Parti kademelerinde görev almış, enerjisiyle sinerji yaratabilecek, CHP’ye ivme kazandıracak, milletvekili ve belediye başkanı adayı olmayacak kişiler olsun dedik.  Kriterlere uyan arkadaşlardan biri Gümrükçü idi. O nedenle destekledik. Kongre salonunda da gösterdik. Ya siyah ya beyaz olduk. Salona onunla girdik. Hiç de pişman değilim. Salonda kaldı. O yarış bitti. Deniz yücel seçilmiş il başkanımızdır. Kendisini kutluyorum. Kimse Bayraklı üzerine oyun oynamasın. Kimsenin gücü yetmez duruşunu bozmaya. O salonda kaldı. Seçilen il başkanının arkasındayız. Deniz Yücel’e ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum. İlçe başkanı olarak üzerimize ne düşerse yapacağız. Bayraklı olarak il başkanımızın ve partimizin yanındayız. İl başkanımın da kimsenin de kuşkusu olmasın. Diyaloğumuz devam ediyor. Etmeli de.

Seçilen il başkanımızın masumiyetine inanıyorum ben.

Birol Soylu: Ben kimsenin adayı ya da projesi değilim şeklinde açıklama yapmıştı Deniz Yücel…

Cemalettin Alper: Ben olsaydım beni bu koltuğa getiren Büyükşehir belediye başkanına teşekkür ederim deyip sonuna kadar partimin bayrağını yücelteceğim derdim. Ben Hasan Karabağ beni oturttu o koltuğa dedim her zaman ben. Egoları bir kenara bırakıyorum. İki dönemdir de Bayraklı ilçe örgütü destek veriyor bana. Kimsenin de benim de babasının yeri değil. Kapımız açık, sabahtan akşam altıya kadar Bayraklı halkının emrinde.

Birol Soylu: Kongre salonunda ortalık karıştı. Siz de vardınız. Partimizde görmek istemediğimiz şeyler yaşadık. Listeler dağıtıldı. Çarşaf liste idi. İki listede de 8 isi var. İki listede de var. Büyük bölümü Karşıyaka’dan. İki listede olmayı etik buluyor musunu? Nasıl oldu da bunu başardılar iki listede de olanlar. Bunu siz mi yazdını? O kurulda siz var mıydını? Bu arkadaşlar kendilerini oraya nasıl yazdırdı'

Cemalettin Alper: Mutfak vardı elbette. Mutfak güçlü olsa da sahada birebir baskılarda zayıftık. Kırsal kesimlerde ve metropollerde. Profesyonel siyasetçi arkadaşlarımızın sayısı çoğalıyor. Bir hırs bürümüş insanları. Yönetimlere yazıyorsunuz il delegesi yapıyorsunuz. Kurultaya pm’ye MYK’ya gireyim diyorlar. Üçüncü dönem yazmayınca düşman kesiliyorlar karşınızda. Savaş mı açmanız gerekiyor. Derdiniz partinin iktidarı mi kendinizi bir yere taşıma hırsı m? Geçen dönem seni yönetime yazmışım bu dönem başkasını yazmışım. Sizin sadakatinizden partililiğinizden şüphe duyarım. Önümüzdeki süreçte parti içi yarış devam eder ben de yerimi veririm. Dünyanın sonu mu b? Parti içi düşmanlığa çevirmenin gereği yok. Siyasette barışmayı bilmiyorsanız olmaz. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. Bu liste yazılırken oradaydım. Belediye başkanı müdahil olmadı. Tamamen Bayraklı’da bizzat şahsım yönetmiştir. Hasan Karabağ müdahil olmadı. Sadece salona girerken yanımızdaydı sayın Karabağ. Karşıyaka’da ya da o listede olanların karşı listede olduğunu bilmiyorduk. Uğur Yıldırım mertçe geldi. İsimlerini yazdı beni yazmayın dedi. Karşıyaka sandığından ciddi bir oy çıktı Gümrükçü’ye. Yazdırdığı kişilerin karşı listede olduğunu kongre salonunda öğrendik. Bize yazdıran Uğur Yıldırım. Karşı listeye yazdıran o mu bilmiyorum. Dik durdu Uğur Yıldırım. Kurultay delegesi olan arkadaşlarımızın iki listede olmasına kızmıyorum. Ama yönetim kademelerindekilerin iki listede olması etik değil. iki tercih vardır. Siz ben karşı tarafa inandım ama bu listeye de kendinizi yazdırıyorsanız siyaseten ahlaki değil. kim olursa olsun. İzmir geneli için konuşuyorum. Yönetim kademelerinde yer alıp da iki listede yer alanların hepsi içi konuşuyorum.

Birol Soylu: Cevat Durak'

Cemalettin Alper: Cevat Durak iki dönem Karşıyaka belediye başkanlığı yapmış bir siyasetçi. Ben aradım. Profesyonel siyasetçidir kalkar dedim. Sizi kurultay delegesi olarak yazıyorum bilginiz olsun dedim. Beni yazmayın demedi. Yazabilirsiniz dedi. Ama onun karşı listede olup olmadığını bilmiyorum. Salonda gördük. Cevat Durak her iki listede de olsa sıkıntı yok. Karşıyaka İlçe Başkanı bana yazdırmadı. Cevat Durak’ı arayıp  ismini yazan benim.

Birol Soylu: Bayraklı’da şaşkınlık yaratan isimler oldu. Büyükşehir meclis üyesi seçilmiş, sizlerin ve Karabağ’ın güvendiği, bir koltuğunda beş karpuzu taşıyabilen bir Hatice Tatlı baktık ki karşı listede. Hatice abla ile bir sorun mu var'

Cemalettin Alper: Hatice Abla CHP’nin ablası. Herkesin ablası. Bayraklı’nın değil sırf. Bayraklı’nın kurulduğu dönemden beri ismini yazdığımız, saygı duyduğumuz biri. Beni yazmayın ben Kurultay delegesi olacağım dedi. Listeyi deldi ve yönetime girdi. Bayraklı’nın temsiliydi. Bayraklı örgütünün emeğiyle girdi yönetime. Görevlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tercihini mevcut il başkanından yana yaptı. Bayraklı örgütü ile değil bu arkadaşımla hareket edeceğim dedi açık yüreklilikle. Takdir kamuoyunun. Bizim vicdanımız rahat. Siyaset ahde vefadır. Bunlar gelip geçicidir. Hatice abla CHP’nin ablasıydı. Bayraklı’nın vicdanına bırakıyorum. Kendi yolunu kendi çizmiştir. Bundan sonraki siyasi yolu için başarılar diliyorum. 2019’a kadar partimiz için hep beraber hareket edeceğiz. Parti kültürünü almış bir kişinin parti gelenekleri içinde hareket edeceğine inanıyorum. Kişilere kızıp farklı reaksiyonlara giren arkadaşlar partinin gelenek ve göreneklerin unutmamalı. Hepimiz bu işlerden bir ders çıkaracağız.

Birol Soylu: Bu bir parti içi yarış. Hangisi kazanırsa kazansın gidip arkasında durmaktır görevimiz. Yarın bizim bir araya gelme şansımız da yok. Küskünlük ve dargınlıkların bir kenara bırakılması lazım. Hatice Tatlı ile ilgili açıklamalarınız takdir edilsin. Tüm CHP’liler tıpkı sizin gibi kendi listesinde olmayıp da başka listesinde olan insanlara aynı samimiyeti göstersin gönül ister ki. Karabağlar’da hepimizi üzen etkileyen bir şey yaşanıyor. Yaşanmaya devam ediyor. Karabağlar’da ilçe yönetiminde kalan Nahide Demir kardeşimiz Gümrükçü’nün listesinde adı var diye önce ilçe başkanı görevden alıyorum açıklaması yaptı. Kendisine mobbing uygulanıyor. Nahide Demir Deniz Yücel Ali İhsan Yıldız yoldaşımızdır. Ali İhsan Başkan söylediğiniz şeylerle yaptığınız arasında tutar olması lazım. Nahide Demir AK Parti ya da MHP’lilerle mi birlikte old? Naçizane tutmuş karşı listeden aday olmuş. Grup kararı diye bir şey olmaz. Tüzüğü iyi okumak lazım. Grup kararı meclislerde olur. Bu bir meclis ya da grup kararı değil. tavsiye kararıdır. İyi dilek kararıdır. Bu tüzüğe ters bir karar değildir. Ali İhsan Başkanın girdiği yanlıştan dönmeye davet ediyorum. Nahide Demir uzun yıllar emek vermiştir. Vermesi gereken bir arkadaşımızdır.

Cemalettin Alper: Başkanın bir açıklaması vardır. Ama her şeyden önce bir kadın. Tanıdığım bir arkadaşım. Kapasitesi yüksek bir donanımlı bir arkadaşımız. Gerçekten çok üzüldüm. İl başkanı 350 oy aldı. 150 kişiyi grup kararına uymadı diye hain diye mi ilan edeceği? İl başkanımız buna noktayı koymalı. O yarış kongre salonunda kaldı. Deniz Yücel’e oy vermedim. Ama artık yanındayım. Parti kültürümüz bunu gerektirir.

Fişleme ne haddidir kimsenin. Ne de izin verilmelidir. Bizim tek bir insana bile ihtiyacımız var. Bu tür yarışlara parti büyüklerimiz ilçe başkanlarımız il başkanımız ve yönetimi bunlara müsaade etmemeli. Kırk yıl siyaset yapmış yörüngesini şaşırıp gidip başka yere oy vermiş ne yapayım şimdi öldüreyim m? Kazanacağız, öğreteceğiz. Siyasette öğrenmenin yaşı yoktur. Genç iken hırslarımıza kapılıyoruz. Yaşlı iken de yörüngemizi kaybediyoruz. Yanımızda yer alan ya da olmayan herkese kapımız açık. Çalışırsanız bir yere varırsınız. İki yıl boyunca ilçeye gelmeyerek siyasette insan bir yere varamaz. Bayraklı CHP İlçe Örgütü herkesin karnesini tutuyor ve gereğini yapacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın. Grup kararı diye bir karar yoktur. Farklı bir reaksiyon içine girer ve farklı kutuplara giderse bedeli ağırdır. Disiplinde gereği yapılır. CHP yol geçen hanı değildir. Kişileri mutlu etme yeri değil. Çalışan ve emek verenlerin yeridir. CHP’nin gelenek ve göreneklerine uymak zorundadır herkes.

Birol Soylu: Önümüzde Kurultay süreci var. Herkesin genel başkan olma rüyası bile olabiliir. Kimsenin buna itirazı yok. Yeter ki Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunu dolduracak insanlar olsun. Muharrem İnce Ümit Kabasakal açıklamış. Kurultay sürecine dair

Cemalettin Alper: Bu partide herkes aday olabilir. Genel başkanımızın Tüzük Kurultayı yapamadık. Bu delegasyon sistemi kesinlikle kalkmalı. Belediye başkanları genel merkeze bağlanmalı ve siyaseten denetlenmeli. Ben ilçe başkanı olarak grup başkanı olmak istemiyorum. Genel merkezin parti müfettişi tarafında denetlenmeli. Bakalım kaç kişi aday olacak, yönetimlere girmek isteyecek. Nitelikli üye yapılanması ve delegasyon sistemi kalkmalı. Mahalle delege seçimlerinden itibaren karpuz gibi yarılıyor parti. Tüzük kurultayı mutlaka olmalı. Genel başkan bunu gündeme almalı. Bizim derdimiz kurultaydan CHP bütünlük içinde çıkmalı. Hak hukuk adalete Türkiye’nin ihtiyacı var. Kars’tan Edirne’ye kadar ayırt etmeden partiyi iktidara taşıyacak bir lidere ihtiyaç var. Ulusalcıymış şuymuş buymuş inanılmaz irite oluyorum. Genel başkanımız kucaklıyor. Onun kadar çalışan üreten yok. Benden daha iyi çalışacak varsa yerimi vermeye hazırım. Genel başkandan daha iyi çalışacak biri varsa onun arkasında duralım. CHP Türkiye’nin ana sigortasıdır. Kurultayda kimin PM MYK üyesi olduğu parti içinde çok önemli değil. Nasıl iktidara gelinmeli ona bakılmalı. Benim seçtiğim vekil kendi ilçesinde delegasyona nasıl yön veririm, nasıl ilçe başkanı yapmalıyım şeklinde geriye dönük siyaset yapmamalı. Türkiye’yi iktidara taşıyacak kadrolara ihtiyacımız var bizim.

Birol Soylu: Genel başkan sorunumuz yok bizim. Genel başkanımızın yanında olan MYK, PM üyelerinin ve vekillerin en az genel başkan kadar çalışacak insanlardan olması gerektiğini düşünüyorum.  Başkanın etrafını saran MYK, PM’ye daha nitelikli pozitif partililerimizin olması gerektiğine inanıyorum. Bu kurultayda bu değişimi görmeyi arzuluyorum. Birbirimizi yemekten bıktık, helak olduk. İzmirlilerin sesiyiz.

Cemalettin Alper:  Bugün sosyal medyada ve sokakta belediye başkanlarını eleştirenlere şu cevabı vermek istiyorum; belediye başkanları örgüte müdahil oluyora katılmıyorum. Örgüt belediye başkanına müdahil olur. Bana göre örgüt belediye başkanlarına müdahil oluyor. Belediye başkanlarını kötüleyenler kendiniz gidip icazet aldınız geçen dönem. İzmir’de 22 belediye başkanı ve büyükşehire örgüt müdahil oluyor. Belediye başkanları değil. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.