Dolar 32,4665
%-0.06
Euro 34,7382
%-0.67
Altın 2.440,150
%0.16
Bist-100 9.935,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gümrükçü kargaşayı kimin çıkardığını açıkladı: ‘Bizi kimse kumpasa düşüremez’

Gümrükçü kargaşayı kimin çıkardığını açıkladı: ‘Bizi kimse kumpasa düşüremez’

CHP İzmir İl Başkan Adayı Utku Gümrükçü, yaşanan arbede ve verilen 15 dakikalık aradan sonra çıktı ve “18 yaşında üye oldum. Hiçbir makama talip olmadım. Ben hep örgütte yer aldım. Örgüt zamanı gelince emeğe değer verir dedim. Şimdi de sizlerin karşısındayım. Sizlerden yetki istiyorum. Talimat bekliyorum. (örgüt seninle gurur duyuyor sloganları atıldı) kimsenin adamı olmadım, olmam. Kimsenin önünde eğilmem. Arkamda sadece ve sadece siz varsınız. Bu kıymetli örgüt var. Ben örgütün sesini duyan ve sözcüsü olmaya adayım. Şimdi 2019 için en önde savaşmaya adayım” dedi. Gümrükçü kargaşayı kimin çıkardığını açıkladı  

  • Ege Postası
  • 07.01.2018 - 17:35

HALİDE DEMİR POLATLI/YAĞMUR UYGUR-EGEPOSTASI-CHP İzmir İl Başkan Adayı aranın ardından yeniden kürsüye geldi. Yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Gümrükçü, pankart açan kişinin Atila Sertel’in vekilliğinin düşmesi için şikayet eden kişi olduğunu açıkladı.

GÜMRÜKÇÜ: BU KİŞİ SERTEL’İN VEKİLLİĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN ŞİKAYET EDEN KİŞİDİR

Başkan adayı Utku Gümrükçü, “Az önce yaşananlar CHP’ye yapılmış bir ayıptır. Bu şahıs Atila Sertel’in vekilliğinin düşürülmesi için şikayet eden kişidir. Geçen kongrede de sayın vekilimize saldıran arkadaştır. Bizim birliğimizi beraberliğimizi bütünlüğümüzü kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz . biz büyük bir aileyiz. Birbirimizi seveceğiz. Birbirimizle el ele tutuşup AKP faşizmine karşı mücadele edeceğiz. Üzüldüm. Partim için üzüldüm” dedi.

GÜMRÜKÇÜ: BİZİ KİMSE KUMPASA DÜŞÜREMEZ

“Burası İzmir. Özgürlüklerin kenti. Birarada yaşama kültürünün gelişmiş olduğu bir kent. 71 ilden gelen insanın birleştiği bir kent burası. Biz İzmir’i doğru anlamalıyız” diyen Utku Gümrükçü, şöyle konuştu:

“Önümüzde uzun bir yol ve büyük bir mücadele var. 2019’da Türkiye’ye hürriyet mi dikta mı uygulaması var. Bu süreçte birbirimize daha sıkı sarılmalı ve birbirimizi sevmeyi, saygı göstermeyi öğrenmeliyiz. Bizi kimse kumpasa düşüremez. Sizleri seviyorum. Bu salonda sevmediğim, makamını elinden almak istediğim kimse yok. Biz parti neferiyiz. Bana ne vereceğine değil Türkiye’ye ne kazandıracağıma baktım. 18 yaşında üye oldum. Hiçbir makama talip olmadım. Ben hep örgütte yer aldım. Örgüt zamanı gelince emeğe değer verir dedim. Şimdi de sizlerin karşısındayım. Sizlerden yetki istiyorum. Talimat bekliyorum. (örgüt seninle gurur duyuyor sloganları atıldı) kimsenin adamı olmadım olmam. Kimsenin önünde eğilmem. Arkamda sadece ve sadece siz varsınız. Bu kıymetli örgüt var. 20 yılda beni aldınız. 18 yaşında aldınız beni yetiştirdiniz. Annem babam kardeşim gibi oldunuz. Sizlerle birlikte olmaktan bu ailenin bir parçası olmaktan büyük onur duyuyorum. Örgütüm beni aldı büyüttü, şekillendirdi, öğretti, geliştirdi. Dört dönem il yönetim kurulu üyeliği, üç dönem ilçe yönetim kurulu üyeliği, iki dönem de ilçe başkanlığı yaptım. Şimdi 2019 için en önde savaşmaya adayım. Biz belediye başkanlığı oylaması yapmıyoruz. 2019’a örgütü hazırlayacak, önüne hedef koyacak, 30 militan belediye başkanıyla karanlığı yıkacak birini arıyoruz biz bu kongrede.”

İZMİR’DE YÜZDE 75’E VARMAYA VAR MISINIZ DİYE SORDU

İl kongrelerinin fikirlerin yarıştığı yerler olduğunu vurgulayan Utku Gümrükçü, “Benimle birlikte hayırdaki yüzde 69 olan oyu, İzmir’de yüzde 75 varmaya var mısını? Karanlığı aydınlatmaya, sarayın saltanatına son vermeye var mısınız'” diye sordu.  

DENİZ'İN, UTKU’NUN ARKASINDA KİM VAR DEMEYECEKSİNİZ

DENİZ BENİM KARDEŞİM, O ZAMAN YÜRÜYELİM ARKADAŞLAR

Açıklamalarına, “Bu örgüt çok güçlü. AKP sizin gücünüzü biliyor ve ondan korkuyor. Uykuları kaçıyor. Sen ben kavgasını bitirip kenetlenip yerel seçimi değil önümüze Cumhurbaşkanlığı seçimini koysak birlikte yürüsek el ele omuz omuza fena mı olu? Doğrusu budur. Bunun dışında mevki, makam, şan, şöhret düşünen bizden değildir” şeklinde devam eden Utku Gümrükçü,  

“CHP örgütü direnenlerin örgütüdür. CHP önce kendini değiştirmeden Türkiye’yi değiştiremeyeceğinin farkındadır. Biz yeniliğe, gelişmeye, dinamizme bu salonda karar vereceğiz. Ya eskisi gibi yapacağız ya da yeni bir yol açacağız. Deniz’in Utku’nun arkasında kim var demeyeceksiniz. Bu kongrede bu işi kim daha iyi yapar diye görev vereceksiniz, oy kullanacaksınız. Deniz benim  kardeşim. Bu süreçte hiç kavga etmedik. Bu kongrede Deniz Yücel kaybetmeyecek. Bu kongrede İzmir örgütü Deniz Yücel’i kazanacak. Deniz Yücel İzmir örgütüyle kucaklaşacak, hemhal olacak. Deniz Yücel ve Utku Gümrükçü el ele verecek ve partiyi iktidar yapmak için çalışacak. Bu dava aşkıyla bu hedeflere önümüzdeki karanlık süreci aşmaya, benimle birlikte yürümeye var mısını? Var mısını? Var mısını? O zaman yürüyelim arkadaşlar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.