Dolar 32,5289
%0.13
Euro 34,9441
%-0.08
Altın 2.438,860
%0.11
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gümrükçü istifa etti

Gümrükçü istifa etti

CHP Çiğli İlçe Başkanı seçilen İl Yöneticisi Utku Gümrükçü, İl Başkanlığına, il yönetiminde, sürdürdüğü görevinden istifasını sundu. Gümrükçü’nün yerine İl yöneticiliği için birinci yedek olan Adnan Alabay’a görevlendirme yazısı yazıldı.

  • Ege Postası
  • 21.12.2017 - 13:26

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Çiğli İlçe Kongresi’nde 232 oy ile zafere ulaşan Utku Gümrükçü il yönetiminden istifa etti. İl kongresinde oy kullanma hakkını kaybeden Gümrükçü’nün yerine gelecek isim Adnan Alabay’a davet yazısı yazıldı. Egepostası’nın gündeme getirdiği il delegeliği konusu da istifa sonrası netleşti, Alabay il delegeliği hakkı kazandı.

Gümrükçü 17 Aralık Pazar günü Çiğli’de yapılan ilçe kongresinde kendi listesinde ismini il delegesi olarak yazdırmamış, bu nedenle il delegeliği hakkını da kaybetmişti. İl yöneticisi olduğu için doğal delege de olan Gümrükçü istifasıyla bu hakkını da kaybetti.

CHP tüzüğüne göre görevler arasında tercih yapmak zorunda olan Gümrükçü, 7 Ocak’ta yapılacak olan CHP İzmir İl Kongresi’nde oy kullanamayacak.

GÜMRÜKÇÜ, "SÜRECİN MERKEZİNDE YER ALACAĞIM"

CHP Çiğli İlçe Başkanı Gümrükçü il yönetim kurulu toplantısına son kez katılacağını belirterek, “İstifa dilekçemi sundum. Görevi Adnan Alabay’a devredeceğim.  Dilekçemde ‘17 Aralık’ta yapılan seçimde ilçe başkanı seçildiğim için görevden istifa ediyorum’ yazdım.  Arkadaşlara yer açmak için kendimi listeye il delegesi olarak yazmadım. İl delegeliği onurlu bir görev. Her partilinin yaşaması gereken bir görev İzmir’in geleceğini belirlemek için oy kullanacaklar. Bu duyguyu diğer arkadaşlar da yaşasın istedim. Ben zaten sürecin merkezinde olacağım. 28 il delegemiz bir arada hareket edecek, isimler önemli değil. İzmir’in geleceği için Çiğli’nin, il örgütünde güçlü şekilde temsili için oy kullanacaklar” dedi.

Kongreye yapılan ve ilçe seçim kurulunca reddedilen itiraz konusunda ilgililerle görüştüklerini dile getiren Gümrükçü, “Konuyla ilgili bilgim yok. Seçim kuruluna sorduk, ‘Biz bilmiyoruz, dışarıdan karışmış olabilir’ dediler. Konu seçim kurulu tarafından incelendi. İtiraz reddedildi. Sonucu etkileyecek bir durum oluşmadı” diye konuştu.

ALABAY, "PARTİNİN YARARI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Yedek listedeyken istifa sonrası yönetime dahil olan İl Yöneticisi Adnan Alabay ise bu görevi daha önce de yerine getirdiğini belirterek “Tecrübelerimizi partimizin yararı için aktaracağız” dedi. Alabay Egepostası’na yaptığı açıklamada, “Bugünkü toplantıda il yönetimine katılacağım. Geçen kongrede yedek kalmıştım. Nasip şimdiymiş. 15 gün süre içinde il kongresine giderken çalışmamızı tüm hızıyla yürüteceğiz. CHP’nin görevleri bizim için ne gerektiriyorsa onu yapacağız. Tekrar seçilirsem de hizmet etmeye devam edeceğim.  Birikimlerimizi CHP’yi iktidara taşımak için sunacağız” dedi.

Göreve gelmesiyle birlikte doğal il delegesi de olan Alabay,  7 Ocak’ta yapılacak kurultayda yeni dönem il yöneticileri ve kurultay delegelerini seçeceklerini belirterek, “Uzun yıllardır bu görevleri sürdürüyoruz. Daha da sürdürmeye devam edeceğiz. Partililerimizn oylarına layık olmaya çalışacağım. Bayrağı yukarı taşımak için ne gerekiyorsa İl Başkanımızla birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.