Dolar 32,5018
%-0.12
Euro 34,9176
%0.26
Altın 2.439,860
%0.69
Bist-100 9.710,00
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gümrükçü, görevdeki 100 gününü anlattı

Gümrükçü, görevdeki 100 gününü anlattı

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü göreve geldiği tarihten itibaren 100 günde yaptığı icraatları basın mensuplarıyla paylaştı. Başkan Gümrükçü ‘Yüzleri gülümseten yüz gün’ başlığında yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. ‘Bu şehrin geleceğini değiştirmek istiyoruz, 5 yıl içinde İzmir’in kalbi Çiğli’de atacak’ diyen Başkan Gümrükçü yüz gününü anlattı. Gümrükçü işten çıkarmalarla ilgili de konuştu. Gümrükçü, görevdeki 100 gününü anlattı;

  • Ege Postası
  • 17.07.2019 - 12:05

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Konak'ta bir otelde gerçekleşen 100 değerlendirmesinde konuşan ve Delege ve ilçe başkanlığı seçimlerine karışmayan bir başkan olacağını belirten Gümrükçü “Kaklıç Havalimanı’nın yeniden hizmete açılmasını istiyoruz” dedi.

İşten çıkarmalarla ilgili üstü kapalı olarak konuşan Gümrükçü ‘Adı geçen kişilerin nasıl çalışmadıklarını belgeledik. Avukatlarımız bu konuda her türlü çalışmaları yaptı. Parti içerisinde yaptığı faaliyetler partiyi ilgilendirir. Belediye içerisinde yapacağımız çalışmanın parti içerisinde ses getirmesi normaldir. Yaptığımız çalışmalar bu kişileri parti çalışamları nedeniyle cezalandırmak niyetiyle yapılmamıştır. Şirket müdürümüz burada avukatımız burada. Yaptığımız çalışmalar CHP kimliğinden bağımsız, belediyede yaptığı daha doğrusu yapmadığı faaliyetlerle ilgiliydi. Biz bu noktada gözümüz kapalı hiç kimseyi, doğduğu yere göre inancına göre siyasi partisine göre değerlendirmedik, bundan sonra da değerlendirmeyeceğiz. Personelimizden tek istediğimiz, kanuni haklarını bilen, emek verip onun karşılığında ücretlerini hak etmelidir. Biz vatandaş memnuniyetli bir belediye anlayışı içinde olacağız’ dedi.

DÖNÜŞÜM VİZYONU BAŞLADI

Başkan Yardımcıları Ali Rıza Koçer ve Barbaros Kiriş Başkan Gümrükçü’ye eşlik ederken, Gümrükçü sözlerine dönüşüm vizyonuyla başladı; “Ciğli’nin dönüşüm vizyonu olarak belirtmiştik. Önce hizmeti daha iyi üretebilmek için, belediyenin kendini dönüştürmesi gerektiğini düşündüğümüz için kurumsal dönüşümü başlattık. Kan değişikliği yaptık, yaş ortalamasını 45 e çektik. Kadın müdür sayımızı yüzde yüz arttırdık. Belediyemizde eksik olan yapılar vardı. Kurumsallaşma sürecine başlamak için yeni birimler kurduk, yeni müdürlükler kurarak devam edeceğiz” diye konuştu. 

MAHALLE ÇALIŞMALARI

Üç ayrı birimde moloz toplama departmanları vardı birleştirdiklerine belirten Gümrükçü “Katılımcı demokrasiiyi hayata geçirmeye başlamış bulunmaktayız. Ciğli’nin sorunlarını doğru tespit edebilmek için vatandaş ve mahalle buluşmaları yapmaya başladık. İlk toplantımızı muhtarlar ve azalar birlikte yaptık. Daha sonra seyyar makam dediğimiz uygulamamızı başlattık. Masamızı sandalyemizi alıp vatandaşı dinliyoruz. Şu ana kadar 10 mahalleyi bitirdik. Neredeyse Ciğli’nin yarısına geldik.

4 başkan yardımcımızı mahallelere göndererek mahalle çalıştayları düzenledik. Bu durum mahalle meclislerini altyapısı olacak, kent konseyinin kurulması çalışmalarız devam ediyor. Şafak mesailerine başladık. Saat:06.00’da erken kalkan yol alır mantığıyla hareket ederek, muhtarın öncülüğünde yürüyerek tespit çalışmaları yapıyoruz. Çok faydalı oluyor bütün başkanlarımıza tavsiye ediyorum. 

Sanıyorum Türkiye'de ilk defa, 26 mahallemizde Perşembe ve Cuma günleri vatandaşların beklentilerini çok daha etkin karşılamak için dilek ve şikayetleri için sandıklar kurduk. Örneğin bir mahallemizde vatandaşlar bir yapı için ikilemde kalmıştı sağlık ocağı mı olsun, taziye evi mi olsun diye oylandı. Sağlık ocağı oldu” dedi.

‘İZMİR’DE TEK BELEDİYEYİZ’

Katılımcı demokrasi anlayışımızın gelişmesi için Avrupa Konseyi Partner Kent başvurumuz kabul edildiğini açıklayan Gümrükçü “Bu konuda İzmir’de tek belediyeyiz. Sürdürülebilir Kentsel gelişim protokolünü imzaladık. Tunç Başkanımızla beraber imzaladık. Bir de Konak Belediyesi var. Büyükşehir Belediyemizin vizyonu altında Çiğli’de kentsel gelişimin 

SEFA TAŞKIN ETKİSİ

Bergamalı olduğunu belirten Gümrükçü “Siyasi hayatımın şekillenmesinde belediyenin etkisi olduğunu anlamadım. Yaşadığım iklimi değiştiren şeyin sosyal demokrat bir yerel yönetim olduğunun farkına vardım. Bergama Belediye Başkanımız Sefa Taşkın her açıdan benim ve Bergama gençliği üzerinde etkisi olmuştu. Buradan aldığım vizyonda Eğitim, sanat ve sporla 24 saat yaşayan bir Çiğli ile gençlerimize bu vizyonu sağlamak istiyoruz. Bin çocuğumuzu da Doğal Yaşam Parkı’yla tanıştırdık. Sivas acısını unutmadık Zeypen Altıok ve Hidayet Karakuş’un katılımıyla çok kapsamlı bir panel gerçekleştirdik” diye konuştu. 

EĞİTİM KENTİ ÇİĞLİ

Satranç takımı kurduk ve ücretsiz resim kursları açtık ÇİBEM’in kapasitesini arttırmak istiyoruz. Yüzde 30 daha fazla öğrencimize eğitim vermek hedefinde olduklarını belirten Gümrükçü “Ciğli Bir eğitim kenti, üniversitesi var. Eğitimde öncü kent olmak için bütün okullarımızın yöneticileriyle buluşup neler yapacağımızı konuşuyoruz. Anaokullarımızdaki 1270 çocuğua sağlıklı beslenme desteği de verdik. HABİTAT protokolümüzde tüm bu eğitim sürecimizi destekleyecek kurslar açıyoruz. Çiğli tarihinde ilk defa yüzme ve tenis kursu açtık. Badmintında ödüller alıyoruz. İlk defa satranç eğitimine başladık. Sırada yoga eğitimi var. Şehit ailelerine ve Engellilere katı atık bedellerinde indirime gitmeyi planlıyoruz. Huzurevleri ya da evlerinde yaşayan yaşlı veya engelli kadınlarımıza kuaför ve bakım hizmeti veriyoruz. 150 kadınımıza ulaştık” diye konuştu

İFTAR YEMEĞİ VE ATATÜRK’ÜN İZMİR’DEKİ AYAK İZLERİ

“Çiğli’De bin katılımcının altına düşmeyen 10 tane iftar yemeği düzenledik. Bu iftarları kendi öz kaynaklarımızla hazırladık, dışarıdan hizmet almadık” diyen Gümrükçü “Atatürk’ün İzmir’deki ayak izlerini takip etmek için Uşakizade Köşkü’ne 500 kadınlarımızı götürdük. Biliyorsunuz ki bir nikahta erkeğin yanına kadının oturduğu ilk yer burasıdır. İzmirimiz'deki Atatürk izlerini kadınlarımıza ve çocuklarımıza gezdireceğiz. Aynı şekilde Çanakkale gezilerimizde devam edecek. 10 bin Çiğliliyi götürmeyi planlıyoruz. Otizimli çocuklarımız için satranç kursu da açtık” dedi.

UNESCO DÜNYA MİRASI HEDEFİ

“Sıcak yemek hizmetimize de devam ediyoruz. Her gün 420 aileye sıcak yemek ulaştırıyoruz. Önümüzdeki sene bunu iki katına çıkarmayı planlıyoruz” diyen Gümrükçü “Yaşlılarımızın evlerini, cami ve cemevlerimizin temizliklerini de yapmaya devam ediyoruz. Homa Dalyan’ında kıyı temizliği yaptık. Gediz Deltası için UNESCO Dünya Mirası listesine girmesi için özel çalışma başlatacağız. Bu temizlik anlayışımızı da mahallalerimize yayacağız. Patili Gün uygulamamıza devam edeceğiz, can dostlarımız için 500 suluk yerleştirdik. 2000 suluk daha hem yerleştireceğiz, hem de esnafa dağıtacağız” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ 100 GÜN: KENTSEL DÖNÜŞÜM, TRAMVAY VE İMAR

Önümüzdeki 100 günde de kentsel dönüşüm hamlesini başlatacaklarına açıklayan Gümrükçü “Tunç Başkanımız onay verirse Çiğli Güzeltepe’de ilk kentsel dönüşüm çalışmalarımıza başlayacağız. Harmandalı’ndaki imar problemini de  çözeceğiz. Bir Kıyı kesimimiz var onu da 2 yılda kazandıracağız. Bir sanat sokağı kurmak istiyoruz. Gençlerimizi desteklemek için, kadın kooperatiflerimizin sayısını arttırarak onları öncülek edeceğiz. Sadece kadınlara gelir anlamında düşünmüyoruz. Bir tane eğitim kooperatifi kuracağız. Çok fazla emekli öğretmen nüfusumuz var, o arkadaşlarımızı bu kooperatiflerde yeniden eğitime kazandıracağız. En büyük hayalimiz Karşıyaka Tramvayı’nın Çiğli’ye uzanması. Proje bakanlıkta bekliyor. Buca Metrosu onay gelmesinden sonra biz de imza bekliyoruz” diye konuştu.

'20 YILDA ÇOK DERS ÇIKARDIM'

Açıklamasında parti içi konulara da değinen Gümrükçü, belediyelerin örgütü dizayn etmesine karşı olduğunu belirterek, "Delege seçimine karışan, ilçe başkanının kim olacağını belirleyen bir belediye başkanı olmayacağım. Gerektiği noktalarda fikrimi yüzde 63 oy almış bir belediye başkanı olarak söyleme hakkım var. Ama bunları bir örgüt dizaynı noktasında değil, 'daha iyiyi nasıl yaparız' şeklinde olacak. Şu ilçe başkanı, şu il başkanı olsun, şu delege seçilsin düşüncesinde olmayacağız. Adaylar seçilsin ama arkasında bir ideolojik doluluk olsun istiyoruz. Örgütle bir tartışmamız olmayacak. Örgüt dizayn etmek hiçbir belediye başkanına yaramadı. Bizim parti içinde yaşadığımız ve yaşayacağımız bir tartışma olmayacak. 20 yılda çok ders çıkardım" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.